1 Haziran, ay ışığında gece avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Av tarihi: 01.06.2012
    Av süresi: 4 saat
    Av yeri: İstanbul Avrupa Yakası Marmara kıyısı
    Hava durumu: Rüzgarsız, açık, ay ışıklı
    Hedef balık: Eşkina, Karagöz
    Kullanılan takım: Stoperli şamandıralı çift iğneli
    İğne: Fudo Mutsu 3801 No:4
    Misine: Oscar 0,30 beden, 0,28 köstek
    Kurşun: 3 gr. kıstırma
    Yem: Canlı kaya kurdu
    Yakalanan balıklar: 2 adet eşkina, 28 cm.
    Salınan balıklar: 3 adet eşkina, 1 adet sargoz, iskorpit, gelincik, çok sayıda kıraça

1 Haziran Cuma akşamı iş çıkışında bir av yapmak için sahile gittim. Teke çıkartacak zaman olmadığı için kaya kurdu satın aldım. Yemci iyice uçmuş, kurtların tanesine 1 lira istiyor. Biraz pazarlıkla mecburen aldım. Sonra av yerime geçip güneş batarken oltayı salladım. Atar atmaz sanki beni bekliyormuş gibi bir balık şamandırayı dibe çekti. Gelen güzel bir eşkinaydı. 5 dakika sonra bir ikincisini de aynı şekilde alınca bugün çok iyi balık alacağımı düşündüm. Ancak kovaya aldığım son balık da bu oldu. Güneş batarken ortaya çıkan bu güzeller gecenin devamında ortalarda gözükmediler. Kıraçalardan fırsat bulamadılar dersek belki daha doğru olacak. Havanın kararması ve dolunaya yakın boyuttaki ayın da iyice parlaklaşmasıyla kıraçalar kurtlara saldırmaya başladı. Her atışımda şamandırayı dibe batırıp çıkartmayı yemleri yavaş yavaş parçalamaya başladılar. Her vuruşta acaba balık mı geldi diye yarattıkları heyecan, şamadıranın hemen yüzeye dönmesi ile yerini hayal kırıklığına bırakıyordu. Böylece yanımda teke olmamasına çok üzüldüm. Yakalanan çok sayıda kıraçayı denize veya yanımda benimle birlikte avlanan yavru kediye attım. Namussuz resmen balık avcısı olmuş, denize en yakın kayanın üzerine tüneyip gözünü kırpmadan şamandıraya bakıyor, şamandıra hareketlendi mi heyecanlanıyor, sonra da Banax makinenin cır cır sarma sesini duyunca Pavlov'un köpeği gibi yemeğin geldiğini anlayarak heyecanla zıplamaya tepinmeye başlıyordu. Bu olanlar esnasında oltaya gelen 3 küçük eşkina, 1 sargoz, 1 gelincik ve 1 iskorpit de geri salındı.

Gecenin en güzel görüntüsü ise yunusların ay ışığında yaptığı muhteşem gösteriydi. Kıyının birkaç metre yakınına kadar gelen bu muhteşem hayvanlar, o sıralarda kıraçaları kaçırarak rahat av yapmamı da sağladılar.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ahahhaaa kediye çok güldüm. :D Desene av köpeği gibi ferma yapıyor. :D

Avını tebrik ederim, güzel balıklar...

Ben olsam o kediyi evime götürürdüm. Avlara hep yanımda taşırdım. At oltayı suya dik kediyi başına. Kedi zıplamaya başladımı bilki balık vuruyor. :D

Dahasına rastgelsin... :)

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aretim kıyıda köşelerde balıkları rahat bırak bakalım ne oluyoruz

ellerine kollarına sağlık......

Hımm Eşkinalar geliyor biraz daha lazım gibi...

rasgele...

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bende nerde bu adam diyorum yok ortada... Kurt 1 lira da çokmus haci ne oluyoruz soygun resmen.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

tebrikler kardeşim güzel eşkineler :thumb:

bu ara gece avı yapmak farz oldu.

eser cumartesiyi pazara bağlayan gecede sıfır çekmiş bilgine banghead

6. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Aretçim tebrikler ah o kedi ah hiç rahat bırakmıyorki namusuz :D
    Bir daha beraber gittiğimizde haber verde on metre çamaşır ipi alayım yanıma.Ön iki ayağından vede ensesinden bir tasma sal denize o yakalasın biz yiyelim artık :D :D :D

7. sabriyazici

sabriyazici sabri

çok güzel hem anlatım hem balık hemde kedi :) ellerine sağlık daha iyileri rast gelsin inşallah

8. simendifer

simendifer Sennur

Tanesi 1 Lira'dan kurt mu olur, yemci delirmiş herhalde. Ya da baktı almak zorundasın, nasılsa alacak deyip öyle fiyat çekti. Bir dahakine teke süzmek farz olmuş sana Aret. Eşkinalar da güzel, tebrik ederim. Sen nerede avlandın bilmiyorum ama o kedilerden Sarayburnu'nun Bakırköye doğru uzanan kısmında da bolca var. Maşallah iyi oltacı hepsi. :):)

9. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    tebrikler aret herkes kısmetini yer usküdarda karkaların marifetini gördükden sonra kedilerinde olta atması lazım artık

10. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Aret kardeşim bu gece avını , güzel eşkinaların ve saldığın balıkların için tebrikler.:) :) :)

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Aret, maşallah yakaladığınızdan fazlasını salmışsınız:thumb:

Avlarınız her daim bol ve bereketli olsun:)

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Teşekkür ederim, gerçekten çok yaramaz ve baş belası bir kedi. Tabii çok da akıllı:)

Oooo Ali abim seni de raporlarını da özledik. Senden bu sayede haber alacaksak daha çok koşarım ben bu balıkların peşinden:) Forumu fazla ihmal etme arada sırada yaz, özellikle lüfer konusunda:)

Biliyor tabi oraya kadar gitmişiz 5 lira da dese alacağız, pazarlıkla biraz fazlasını aldım ama yine de fırsatçılık yaptı. Ben teke çıkardığım bir gün onun önünden tekeleri göstere göstere geçmez miyim?

Özkan balık oradan yürüdü heralde, bir haftasonu bizim merada toplanalım.

Sarı olan değil mi? Ya bir gün beni denize düşürecek dengemi bozup ya da ben sinirlenip bir vole atacağım ve sevdiği balıkları iyice yakından görecek:) Yediği balıkları ben yesem doyardım, hala balık istiyordu namussuz.

Teşekkür ederim.

Haklısın Şennur, teke süzmek farz. Hem yemciye muhtaç kalmayız hem de kıraçalar ve diğer küçük balıklar tekeye bulaşamıyor. Tabii haftaiçi 6.30da işten çıktığımız gün anca yetişebiliyoruz meraya, dolayısı ile teke çıkartmaya vakit kalmıyor. Sana da iyi avlar dilerim :)

Teşekkürler. Evet abi kediler bir, kargalar iki. Balıkçılar sayesinde karınlarını tıka basa doyuran çok akıllı hayvanlar.

OrhanuUstam çok teşekkür ederim, saygılar.

Teşekkürler İsa abi, hepsi salınması gereken boydaydı, hele bir eşkina geldi ki 10 cm. bile yoktu. Neyse ki çember iğneyle ağzından yakalanmıştı hepsi. Zarar vermeden geri salındılar :thumb:

13. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    tebrikler
    güzel bir av olmuş
    yemciyi de bende herkese söyleyin ve alışverişi kesin dersini alsın.

14. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Aret Tebrikler,

Balığa çıkacağın müsait bir gün veya gece de bende sana katılmak isterim,

yalnız kedi de olsun yanımızda :))

15. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Öncelikle Tebrikler. Ben daha önce hiç ekşina avı yapmadım ama bu sene yapıcam.Benim merak ettiğim hem beden hemde köstekler şuan bende mevcut olan 0.22 asso olsa olmazmı ?Bildiğim kadarı ile ekşina o kadar büyük bi balık değil 0.30 çok fazla değilmi ?