Selamlar , Bana hergün bayram olsada ( Home ofis web-grafik tasarım yapıyorum ) Eşim in işci bayramından istifade edip " hadi o kadar tekne aldın bi göremedik benim bir arkadaş daha var bizi balığa götür " demesinin sabahı 8 gibi yola koyulduk . Her zamanki rutin uğraklarımıza uğrayıp yem , yiyecek - içecek , balıklıova ' da kahvaltı faslından sonra saat 10.30 gibi varış noktamızdaydık . Tekneyı suya kaydırıp malzemeleri koyduktan sonra tam gaz sığburuna gittim . Hem orada bir yeri denemek hemde kızlara biraz deniz sefası yaşatmak amacıyla gıttıgım sığburunda irice bir hanostan başka birşey alamadık . (20cm civarı) Hava mükemmeldi ama bir o kadarda yakıcıydı . Tüm guneş koruyucu destegine ragmen kıpkırmızı bitirdik günü :mad2: Görüş mesafesi ve hava dolayısıyla manzara ve deniz bizim için idealdi . Şimdi sıra balık avlamakta . Başladım sürekli avlandığım taşları birbir dolaşmaya . O onlarca iri mercan , sargoz , cupra yakaladığımız taşlar resmen kurumuştu . Sadece mandagöz ve ufak hanos gelıyordu oltalarımıza . Acaba avcı daha iri balıklarmı gelmişti koya ? Derine bu balıklar geldigi zaman mercanlarımız kıyı yapıyordu çünkü . Kıyı ya yakın 30 metre bır yerı denedık bır ıkı ufak mercan alabildim . 2 Gibi kıyıya yaklaşıp karnımızı doyurduk . Bir yarım saat kadar giydim elbiseleri zıpkını almadan dolandım kıyıda .2 kafadar takılan Akya yavruları (3kg civarlarındaydılar) , İspendekler , Bir iki dülger balığı ve tabiiki isparoz ve ufak karagözleri seyretmesi cok keyifliydi . Bu ispendekler ve akya lar tekne gölgesini cok sever ama bence onları asıl ceken sudaki yaşatıcının ıcınde olan mandagözlerın parıltısı idi . Öğleden sonra tekrar avlanma faslına başladık . Yine bekledigim hareketlilik yoktu . Koca gün boyunca 15 tane kadar mandagöz den başka birşey atamadık sepete . Bir tane ufak dulger balığı , 2 tane ufak mercan ve onlarca hanos suya iade edildi . Gerçekten iri bir balığı yemi emerken tasmaladım 10-15 metre kadar yukarıya cekmıştımkı 0.35 lik karbon misinayı koparıp kaçtı . Kızlar dört gözle gelicek balığı beklerken mısınanın kopmasına şok oldular ancak hata bendeydı zira kalama tamamen kapalıydı . Tahminimce ve yukarı gelirkenki aksiyonuna dayanarak iri bir deniz cuprası olabilirdi . Tabii sadece varsayım ne oldugunu asla oğrenemeyecegım Akşamüstü bu sefer kalamam açıktı ve yine yemi emerken bir balığı tasmaladım . Çok ağırdı , kalama cır cır ötüyordu durmadan . Ancak balık pek cırpınmıyordu . Ahtapot diye duşunuyordum hatta kızlara ordan cekılın dırek ıcerı atıcam ahtapot gelıyor dedım . Çıkan balığı görünce şok olduk cunku hayatımda bu balıgı daha önce hıc gormedım . 1.2 kg cıvarlarında olan bu antenli balığın ne oldugunu ustalarımız söylerse cok sevinicegim Balığın tadını cok merak ettim ama balık havyarlıydı ve suya iade ettim . Dudagının kenarından 17 no mustad igneyle (ufak , capraz ve galvanizdir ) yakalandıgından suya ıade eder etmez kayıplara karıştı . Gun sonunda sepetımız 15 cıvarı mandagözden oluşmuş olsada , Gun boyuncaki eglenmemiz herşeye yetti . Deniz 20 derecelerı bulmuş bu arada yüzmek isteyenler hiç düşünmesinler :thumb: Sizleri Avımızdan birkaç fotoğraf ile başbaşa bırakıyorum . Yeni Teknem . Koç yatçılık 4.55 - 15hp evinrude Hadi ulen ne nazlıymışsınız gelin artık . Kızların keyfi yerinde Bu balığın cinsini sormuştum . Garip bir dostumuz Bir dahaki av raporunda görüşmek üzere.
Merhaba, güzel avınız ve küçükleri salma konusundaki hassasiyetinizden ötürü tebrik ederim. Yakalanan 1,2 kilo ağırlığındaki balık mezgit, gelincik ve morina türlerinin dahil olduğu Gadidae familyasından iri bir gelincik türü. Muhtemelen hava kararmak üzereyken kovuğundan çıkıp yem ararken oltaya takılmıştır. Bunlar Marmara ve Karadeniz'de rastladığımız adi gelincikten daha iri ve açık renkli oluyorlar. Türü çok büyük olasılıkla Phycis phycis. Tadının familyanın diğer balıkları gibi lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Güzel bir gün olmuş, dahasına rast gelsin. Fotoğraftan çok kestiremesem de balık kayış balığı sanırım.
Doğru tespiti Aret yapmış sanırım. Ben mesajı yazarken elli kere pc' den kalktığım ve dolayısı ile sayfa yenilemediğim için Aret'in mesajını görmedim. Kusura bakma Aret.
Anlaşılan 1 Mayıs'da herkes olabildiğince deniz ve güzel havanın verdiği imkanları deniz de değerlendirmiş... Çok keyifli bir av olmuşa benziyor... her zaman bu güzellikte devam etmesini dilerim.
Görüldüğü gibi şekil, renk, büyüklük, ağız yapısı, solungaç altındaki bıyıklar ve ense tarafındaki sırt yüzgecinin küçük bir kısmının ayrı durması gibi özelliklerle,yakalanan balık linkte gösterilen balıkla aynı türden gibi gözüküyor. http://www.jjphoto.dk/fish_archive/saltwater/phycis_phycis.htm
Tebrikler İbrahim, gerçi pek randımanlı geçmemiş ama gelen gelincik türü gerçekten bayağı iri. (Ben olsam salamazdım ) Balığın havyarlı olduğunu nereden anladın merak ettim? Bir yöntemi var ise bilmek fena olmaz. Bu balığı bende ilk kez gördüm ayrıca. Nice güzel avlar dilerim.
inşaalah bir daha ki avınız daha verimli olur gerçekten son bi kaç gündür aşırı sıcak büyük ihtimalle balıklarda bunu hissetti ve birazdaha serinlerde dolaştılar gibi geliyo bana....
tebrikler. daha verimli avlar dilerim. ancak güzel bir gün geçirdiğiniz aşikar. balık ta çok enteresan. daha önce hiç görmemiştim
Arkadaşlar dün izmir ' de deprem olmuş biz denizde farketmedik . Balığın olmama sebebide bence kesinlikle deprem . Balığın havyarlı olmasını karnının şişliğinden anladım volkan abi Ultrasona sokmadık yani )) Bu arada evet balık verdıgınız linkteki balık . Teşekkürler ama Türkçe adı tam olarak nedir ? Tadının cok guzel oldugunu tahmın ettım cunku sırf et gorunuyordu hayvan . Aklım kalmadı degil ama mılyonlarca yumurtasından bır kaç iri türü daha cıkar diye umut edıyorum . Bu hayvanı ılk defa gordum ve bu bana cokta fazla kalmadıklarını düşündürdü . Umarım karnı şiş olmayan bir tanesini yakalar ve birgün tadına bakarız