1 Mayıs Mordoğan Tekne Avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Uzun bir raporsuz dönemden sonra tekrar tüm forumdaşlara selamlar :)

Bu seferki raporda konuyu çok uzun anlatıp sizleri yazı ile boğmamaya çalışacağım :)

Kıyı denemelerimizden aylardır raporlayacak bir av gerçekleştiremediğimiz için Mordoğandan tekne ile ava çıkalım ve bu sefer fotoğraf çekelim diye karar verip, Ben, Özkan (Hasreel) ve iki arkadaşımla Mordoğandan Yaşar kaptanın teknesi ile deryalara açıldık.

İki gün önce arkadaşlardan bir tanesi yem olarak ne alalım diye kaptana sormuş ve sardalya cevabını almıştı, ancak kaptan taze sardalya bulup straforla diri tutun mercan için ihtimaliniz artar demesine rağmen arkadaşım bana taze kısmını söylemeyi unutunca tuzlanmış 2 kilo sardalya ile sülünez ve çimçim de alarak mordoğana vardık.

Yaşar kaptan sağolsun bizimle çok güzel ilgilendi, küçük detaylar paylaştı bizlerle. Meraya vardığımızda sardalya ile avlanmaya başladık birer birer mercanlar gelmeye başladı.

Gittiğimiz nokta çeşit bakımından çok zengindi, eski avlarımız gibi sadece kupes çekmek zorunda kalmadık. Yakaladığımız çeşitler;Mercan, İzmarit, Kupes, Hanos, Köpek Balığı, Sübye, Ahtapot, Isparoz, Karagöz, İstavrit.

Köğek balığı yakalanıp foto çekildikten sonra suya iade edilmiştir. Elimizdeki sardalya bitip sülüneze dönünce kupes ve izmaritten başka balık çekemez olduk, bir dahaki ava bolca sardalya götürmemiz gerektiğini not ettik :)

Ben hariç diğer 3 arkadaşımın oltasını ziyaret edip çekerken oltadan kurtulan ahtapotu yakalamak için Yaşar kaptanın da tavsiyesi ile mustad 1 numara uzun pala iğneme büyükçe sardalya takıp kurşunun hırsız gözüne taktıktan sonra hayatımda ilk defa ahtapot yakalamanın sevincini yaşamış oldum :) Bayağı yorucu bir işmiş bu ahtapotu tekneye çekmek :D:D

Raporu daha fazla yazıya boğmadan fotoğraflara ve köpek balığı videosuna geçelim :) Herkese rast gele....

https://www.facebook.com/photo.php?v=485767714823065&set=vb.100001695225907&type=2&theater

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Maşallah Yasinim, çok güzel ve bereketli bir av yapmışsınız.Tüm ekibi kutlar, devamınıda dilerim, rastgele:)
    Bu avlarınıza Volkanı niye almıyorsunuz:D

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İsa abim teşekkür ederim :) Volkan abi ile avlanmak çok keyifli hakikaten, ama maalesef işleri olduğu için bu avda bize katılamadı, İnşallah bir dahaki sefere onu da aramızda görür raporu 2 sayfa yazarız :D Sana da rast gelsin abim, tekrar teşekkürler

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Eyvallah kardeşim, bizde bu hafta sonu karadeniz sahillerine kalkan seferine çıkıyoruz Tarabya grubu ile, güzel haberlerle döneriz inşallah:)

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah abi, güzel haberlerinizi bekliyoruz :) Eşkinaları pek göremedik bu sene taze taze kalkanı görelim :)

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler Yasin dilediğin gibi bir av yapmışsın sonunda. Daha önce de dediğim gibi balık, küçük teknecilerle bulunuyor. Büyük organizasyonlar daha çok eğlence amaçlı, ekmek elden su gölden hesabı. Ben bu aralar balığa filan çıkamıyorum. Çok acayip kıskandım şimdi seni. Her zaman bol balıklı avların olsun.

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim Sinan abi, valla dediğin gibi tekne ile daha bi güzel oluyor, tek problem fazla sallanması, Özkan öğlene kadar bile dayanamadı, öğleden sonrayı tamamen yatarak geçirdi bulantıdan, 2 tane de emedur atmasına rağmen midesi kötüydü. Hem kaptan güzel yere götürdü hem de yakınlarımızda tek bir tekne dahi yoktu, ortamdaki balıklar tamamen bizimdi yani :D yem erken bitmese veya taze olsa muhtemelen daha da güzel bir av olabilirdi.

Sen neden çıkamıyorsun ki, okulda işler çok mu yoğun? Neyse yaz tatili yaklaştı, senin söylediğin yerde de bi organizasyon yapılır bence :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Yasin, Özkan ve diğerleri. :) Güzel, çeşit bir av olmuş. :) En güzeli de hareketli geçmesi. :) Zaten sen Mordoğan'a gidecez deyince içimden doğru yeri bulmuşsun demiştim. :D Kaptan da iyi niyetli olunca keyifli bir av kaçınılmaz olmuş. Nicelerini dilerim. :)

Beni de davet etmişti İsa abi ama o gün için müsait değildim. Sonra 2 gün izin aldım. Bende Bergama'ya gittim. Çarşambadan beri izindeyim :D:D:D
    Mercanlar güzel ama benim mercanın yarısına anca gelirler. :D:D:D

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi teşekkür ederim :) aslında çok güzel mercan ardı, bir dahaki sefere taze sardalya ile gidip sadece mercan almaya çalışacağız :) Senin mercan nerede abi? rapor aç da gözümüz şenlensin :D:D
    Bu arada bi dahaki sefere bahane istemem abi birlikte gideceğiz :) yoksa yengeye şikayet ederim seni. Balık avına gidiyorum diye evden çıkıp Alsancaklarda alemlere akıyo diye :D:D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D Pek inandırıcı bir tehdit olmaz. :p

Valla bahane değil Yasin. Mordoğan da avlanmak çok istediğim birşey aslında. Ildırda avlandım 2-3 kez ama mordoğan hiç nasip olmadı. Yaban tv'de Mordoğanlı bir kaptanın avlarını izledim. Bazen iyi bazen kötü geçiyor balık yönünden doğal olarak. :) Ancak denk gelince fena avlar olmuyor. Kırlangıç tutan artkadaşlarım var o taraflarda. 50 cm kadardı sanırım. Sardalyaya da vurabilirdi aslında kırlangıç ama köpek balığı vurmuş. :) :eek:
    Adrenalin açısından o da güzel. 1 Mayıs günü Serhat abiyle şuraya mı buraya mı derken gene aniden teknede karar kılıp, saat 16:00 sularında gayet programsızca teknede olup, saat 17:00 gibi avlağa ulaşıp, hiç çapa atmadan 20:30'a kadar avlandık. :) 2 kişi, bi de tekneci 3 kişi. :) Tekneci tuttuğu balıkları da bize verdi. :) Biraz tuzlu oldu ama tada tuza bakacak durumda değildim artık. :D Kısa süreli av için fena olmadı ama Tekneci ve Serhat abi pek memnun olmadılar. :) Eve gidince rapor açarım. :) Bir daha mordoğan yaparsanız, müsait olursam katılırım mutlaka. :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Dediğin kişiyi biliyorum abi, hatta avdan sonra bi kafetaryada birşeyler atıştırmak için durduk cem kaptandı sanırım adı, o da oradaydı :) Ben tanımadım da Özkan söyledi bana.

Ildırda ben de çok defa avlandım ama bu av son 1-2 yılda gittiğim en iyi avdı abi, bide yemimiz güzel ve fazla olaydı muhtemelen daha da iyi olacaktı. Gürel abiyle seni de alalım Özkanla ben de gelirim 4 kişi birgün mordoğan yapalım abi. Balık olmasa da muhabbetin kralı olacağı kesin :)

12. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Tebrikler Yasin..Mordoğan klasiği işte,asla boş göndermez..İmkan olsada hep mordoğana gidebilsek keşke,bizde bugün işten çıkınca seferihisar tarafına gidip kıyıdan bi yokladık ama bereketli geçmedi...Yaban tv de çıkan kaptan Cem liman iyi bir balıkçı ve abimizdir buda sitesi http://cemliman.tripod.com/

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi, ilk defa mordoğanı denedik muhtemelen bundan sonra ilk aklımıza gelen yer olacak :) Linki kontrol ettim çok güzel bilgiler verilmiş, onun için ayrıca teşekkür ederim.

Ben de bayağı zamandır hep kıyı yapıyordum ve eli boş dönüyordum abi, bu sefer farklılık oldu ve eve 3-5 balık getirebildim :)

14. vayacon

vayacon Gürel

Yasin merhaba,

hareketli bir av olmuş. Bence zevk almışsınız. Çok çeşitte var. Yanlız 2 kg sardalyayı nasıl bitirdiniz helal olsun :))

Birde merak ettim mercanları kaç mt den çektiniz?

Mordoğan için av planı güzel olur. Haziran 20 sinden önce ayarlamamız lazım. Malum evimizin 4.üyesi geliyor. Sonrası zor olur benim için.

Görüşmek üzere.

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi sorma tuzlu sardalyaları iğneye takmayı yetiştiremedik desem yeridir. Kaptanın söylediğine göre bir de taze sardalya ile gitsek daha güzel olacakmış. 4 kişi 2 kilo sardalyayı öğleye kadar bitirdik :)
    Çok zevkli ve çeşitli bir av oldu, bir dahaki sefere kişi başı 1-1,5 kg sardalya ile gitmeyi planlıyoruz :D:D

40-45 metre civarından aldık abi balıkları, hiç yer değiştirmedik, sabah demir atıp akşama meradan ayrıldık, mera değiştirmeye gerek de kalmadı doğrusu.

Mayıs sonu haziran başı gibi biraz daha hareketlenirmiş mercan, şu aralar nazlıymış kaptanın dediğine göre, bi organizasyon yapalım dördümüz.

Bu arada 4. üyeden sonra ne kadar zor olacağını çok iyi biliyorum abi, benimki 9 aylık oldu daha yeni yeni uzun süreli avlara çıkabiliyorum :) Allah sağlıklı sıhhatli getirsin İnşallah abi :)

16. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Tebrikler Mordoğanda kıtlıkta güzel av yapmışsınız,size tavsiyem bir sonraki avda altı yine izmarit basarsa yanınızda daha önceden sodada beklettiğiniz hafif yumuşamış iki üç sübyede getirmeniz olacaktır küçük balık dibe inmeden yolda parçalıyor yemleri bir de giderken mutlaka kurşunsuz sırtı çekin bulunduğunuz yerin güzargahı güzel palamut yapar.

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim Bora hocam verdiğiniz değerli bilgiler için, sübye yakaladık bir tane ve orada yem yaptık ama vuruş olmadı sübyeye maalesef, bir dahaki sefere sırtı denemeyi ben de istiyorum zaten gittiğimiz tekne bayağı yavaş hareket ediyor muhtemelen normal hızında sırtı yapılır :) Bu arada Atıl abimin de sizin de kulaklarınızı biraz çınlattık avda :)

18. Cems

Cems Cem

Çok güzel bir av gerçekleştirmişsiniz, özellikle mercanları çekmek pek bir keyifli olmuştur eminim, tebrikler.

19. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Taze sübye çok sert oluyor,buzlukta bekletip,marine etmek lazım,taze tavuk göğüsü de mercan avında güzel sonuç veriyor,ama şu aralar Mordoğan da kıtlık var,çoğu hayvan havyarda,10 gün sonra iri mırmır başlayacak,sırtı için ise tekne su üstünde palamut ve kılıç için orta hızın biraz üstünde iyidir

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim ekip adına, gerçekten de mercanları çekmek ayrı bir heyecanlıydı, bir yukarı bir aşağı basıp duruyordu, irice olanlar çok keyif verdi.