Merhaba arkadaşlar ve abilerim..Öncelikle bu güzel yeri tavsiye eden Mufi kullanıcı isimli Muvaffak abime teşekkür ediyorum... Aslında uzun zamandır gitmek,denemek istediğim bir yerdi burası fakat gerek bizim ekibin sürekli karareis ısrarı gerekse benim sürprizlere kapalı en iyi yer bildiğim yerdir klişelerinde bir yapım olması sebebiyle bir türlü gidememiştim.. Bugünün tatil oluşu,bizim ekibin işleri,benimde kaynamaya başlayan kanım beni tek başıma ava itince ulen o yollar tek başına çekilmez gidiver işte ahmetbeyli hemen şurası dedi bir ses içimden hihi Dün gece baya bir geç yatınca saatide kurmamış 11 e kadar uyurum yine gidemem diye düşünmüştüm..Fakat sabah 6 da kendiliğimden uyanıverdim içim kıpır kıpırdı.. Allahhh gidiyom galiba diye sevindim hemen isteğim geçmesin diye yatakta fırlayıp 5 dakikada hazırlandım kendimi arabada buluverdim..06:15 de marşa basıp 07:00 de ahmetbeyliye girdim..Tam o kuşadası,selçuk tabelasının olduğu yuvarlakda sağda bir market gördüm..O marketin göreceğim son market olacağını tahmin edip su,kahve falan alırım diye durdum..Baktım yanda yemcide var(Yem almamış denizden çıkaracağım ufak tefek kabuklulardan yem yapmayı düşünmüştüm) Çok kalmıyacağım için 20 sülünez alıp azmak tarafına girdim..Arabayı park edip tepeye tırmanmaya başladım..Muvaffak abinin google earthdan işaretlediği avlak tepenin arkasında kalıyordu..Tırmanırken terledim soluk soluğa kaldım,ulen dedim biz bu yaşta çıkmıyoruz bu adam buralara nasıl tırmandı hihi Neyse öyle böyle tepeye çıktım ama manzara şahane...Fakat avlak bu seferde aşağıda kaldı ve aramzıda bildiğiniz bir uçurum var..Tepeyi nasıl çıkacağımız yazdında aşağıya nasıl ineceğimizi neden yazmadın be abi diye söylenmeye başladım hihi Sonunda aşağıya indim..Etraf yekpare düz kayalardan oluşuyor kayanın bittiği yer deniz 3-4 metrelerden başlıyor 10-20 metre gidince derinlik 20 metreleri geçiyor muazzam bir güzellik...Sizi biraz resimlerle başbaşa bırakacağım... Burası avlağın altında balıkçı teknelerinede barınaklık yapan azmak..İyi levrek yapacağını düşünüyorum.. Buda o azmağın tepeden görünüşü.. Çıkmamız gereken kayalıklar.. Tepenin üstünden azmak ve ahmetbeyli plajı.. Şimdi inmemiz gereken yer ve yusuf yusuffffffhihi Az kaldı ve iniyoruz.. Ve kıyı..Sanırım volkanik kayalardan oluşuyor.. Ve tabiki de hanos :laughing: Sonuç olarak arkadaşlar öğleden sonra işlerimde olduğu için 2 saat kadar kalabildiğim avlakda edindiğim izlenimler avlak biraz meşakkatli fakat ümit vaadediyor..Azmak kefal ve levrek için denenebilir..Ben bir kaç hanos ve iki küçük sayılabilecek karagöz birde gopez aldım,maksadım balık tutmak değil keşif yapmaktı ve tuttuklarımın hepsi suya iade..Eğer sabah suyu,akşam suyu saatlerinde buradan çalışılırsa birazda şans varsa tatminkar avlar çıkacaktır..Hepinize rasgele
güzel bir avlağa benziyor. zor gidilmesi ise değerini arttırıyor bence. kayalrın önünden başlayıp 50 mt açığa doğru dip yapısı ve derinliği nasıl acaba avlakta.
siz bu konuyu paylaşmasanız ahmetlinin sahil kenarı olduğunu bilmecektim. torbalı/subaşı köyünde yaklaşık 1,5 yıl çalıştım. ahmetliyide biliyoruma ama sahile bakan kıyısı olduğunu bilmiyordum. keşif, fotograflar, rapor ve anlatım harika, avlarınız daim ve bereketli olsun. paylaşım için teşekkürler
Güzel paylaşımınız için teşekkürler.Ahmetbeyli -Baradan koyu arası her yer kayalık ve nispeten derindir. Yürüyüş için harika yerlerdir. Manzarası güzeldir. Balığa gelirsek balığın B si yok dersek yeridir. 25 yıl evveline kadar buralar akvaryum gibiydi. 1988 den sonra balık bıçak keser gibi bitti. Öncesinde çuvalla balık tutardık. Kıyıdan sülines ve 3 lü 4 iğneli olta ile 2şer 3er 4er gelirdi balıklar. Ne çıkardı derseniz karagöz, isparoz, iskatarya ve izmarit. Buraya gitmek isteyen manzara ve yürüyüş için gitsin balık derseniz ben tavsiye etmem. Plajın azmak tarafı eskiden de balık yapmazdı. Çöl gibiydi ama levrek yerleştiyse bilemem. Sadece plajın ortaları tek tük mırmır yapardı. Hepsi bu...
Çok güzel fotograflar,bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim ancak tek başınıza böyle bir yere tırmanmak inmek oldukça tehlikeli bir durum neyse ki bir terslik yaşanmamış... Saygılar
Harika manzara ve çok güzel meralar tabi gidilmeside bir okadar meşakatli görünüyor. Dere ağızıda çok güzel görünüyor fakat bulunduğunuz taşlık yerinde mevsiminde suyun çalkantılı olduğunda levrek yapacağını düşünüyorum hem azmağa yakın hemde kayalık.
Ah be abim niye tek başına giriştin o yollara biz de 1 mayısı teknede geçirdik, 1 kişilik de yerimiz vardı, keşke konuşaydık Ama bizim manzara seninki kadar güzel değildi, sadece denizi görüyorduk biz Bu arada biraz daha uğraşsan dağcı olacakmışsın be abi
Mesaj yazan herkese teşekkür ederim.. Yasincim tekneyi bende düşündüm fakat teknede gün komple ölüyor kıyıda ise istediğim an avı sonlandırıp diğer işlerime bakabiliyorum kısmet değilmiş başka sefere inşallah...
Bölgeye bayıldım, çok da güzel açılardan görüntüler almışsınız.. av ve suya iadeler için de ayrıca tebrikler :clap2: