8 Nisan 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27194 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 2/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2009-37) MADDE 1 – 21/8/2008 tarihli ve 26974 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, “2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ”in 44 üncü maddesinden sonra gelmek üzere, aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. “GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin, Dip Trolüne İlişkin yasaklar başlıklı 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve Çevirme ağlarına ilişkin yasaklar başlıklı 12 nci maddesinin ikinci fıkrasındaki “15 Nisan” tarihi 2009 yılında “1 Mayıs” olarak uygulanır.” MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür
Ben yalnız gırgırların av yasağı geri bırakıldı sanıyordum, trollar da ay sonuna kadar çalışacak demek ki. Kriz yüzünden zahir.
Bir kere de bir kuralı ticarilere yontmasalar şaşarım zaten. Kanun koyanların aklına, "deniz" ve "koruma" deyince , sadece ticari balıkçılar geliyor. Oysa o denizde 70 milyonun hakkı var. Birçok türün havyar bırakma dönemi henüz bitmiş değil. Birileri, baka birilerinin bu balıkları yetiştirip denize saldığını falan mı zannediyor anlamadım gitti. Doğal döngüler kırılmak için ancak bu kadar zorlanabilir.
geldikleri noktanın hakkını vermiyolar elbetki yerlerinden olacaklardır.ben hep şöle düşünüyorum balıkları doğal olarak yakalamasalarda kendileri yetiştirseler balık sektöründekiler .bölece doğal döngüdeki hiç bir halka kırılmamış olur. tabiki hiç birinin işine gelmio hazıra konuyolar. yaşım 19. ben bunu düşünmebiliyosam onlar hayli hayli düşünürler.sanırım hepsi beyinsiz.birileri 1 ömür yani 70 yıl rahat yaşayacak diye kaç bin senelik döngüyü bozuyolar.vallahi yazık insaf.içim cızz ediyo.
denizde hayat bittikçe yasaklamak yerine serbest bırakıyorlar, bir ülke denizlerini ancak bu kadar yok edebilir, üçüncü dünya değil beşinci dünya ülkesiyiz bu konuda...