Arkadaslar Alabalik (Butun turler) 1 nisan gununden itibaren sezonu acildi. Tum Turkiye icsularinda avciligi yapilabilir. Türkiye de yaşayan alabalıklar: Dere alası; Salmo trutta caspius (fario) Dağ alası; Salmo trutta macrostigma Deniz alası:Salmo trutta labrax (sularimizda avlanmasi tamamiyle yasaktir) Abant alası; Salmo trutta abanticus Gökkuşağı alası; Oncorhynchus mykiss kaynak: izzet baysal universitesi LIMITLERE DIKKAT! Gun icinde en fazla 3 adet avlanabilir. Avlanan Alabaliklarin boylari 20cm den kucuk olmamalidir. %5 kucuk boylara izin verilir. Alabaliklarda KG hesabida yoktur, cunku ne olursa olsun 3 adet alabalik yakaladiginizda size ayrilan limite yaklasmis oluyorsunuz. Canli yem kullanimida yasaktir, yani larvalar v.b. ile avlanma yapilamaz. Sadece kandiricilar kullanilmalidir. Tebligden alinti:
Sevgili Mehmet Müsadenle Deniz Alabalığı avının yasak olduğunuda ekleyebilirmiyiz. Keza canlı yemle avlanmakta yasaktır. Sevgiler
Herkese hayırlı uğurlu olsun. Yalnız fotograf İzzet Baysal Üniversitesi tarafından bizim amatör balıkçılık forumlarımızdan alınmış ve kaynak adı verilmemiş. Hep biz onlardan alacak değiliz ya
Vedat agabey degerli eklemeniz icin cok tesekkurler. Hemen her iki uyarinizida istinaden degistirdim. Hocam cok haklisiniz, maalesef devletimizin kurumlari yapmasada, siteleri duzenleyen webmasterlar bunlara dikkat etmeden alintilar yapmaktalar. En azindan cikar amacli kullanilmadigini gormekte icimizi rahatlatiyor
yeni sezon hayırlı olsun. birşey sormak istiyorum,gerçi birkaç kez sormuştum ama net cevap alamadım. doğal yem yasak deniyor. tavuk göğsü doğal yemmi,değilmi??? herhalde bu alabalık derede tavuk yemiyordur.solucan gibi kesip kullanmak istiyorum.
Sanırım canlı yem yasak,tavuk ile avlayabilirsin ama bayat olmasın sonra balıklar ishal olur. Uğur merhaba sanırım seninle bazı sitelerde nokia telefon programlarıyla ilgili karşılaşıyorum.Belki orda teşekkür edemediysem burdan teşekkür edeyim bari.
Uğur Burada Açıklama yapılmış. Her türlü Doğal yem yasak deniyor. Başka bir deyişle, oltamızın ucunda sahte veya kaşık dışında bir şey olmayacak
Dogal yem derken tavuk gögüsü taşların altında bulunursa bence yasaktır espiri bir yana tavuk gögüsü ile av yapılabilir ama kaşık varken ne gerek var iyi avlar herkese rasgele
Verdiğiniz Bilgiler Için Teşekkürler. Bu Haftasonu Abanta Gitmeyi Dusunuyorum. Ama çok Klabalikmiş Diye Duydum.
Gürol abi '95 den bu yana Telekomünikasyon sektöründeyim.98de GSM işine el attım.Birçok sitede yönetici yada üyeliğim var.amaç birşeyler verebilmek,eğer bir yardımım dokunduysa ne mutlu. dostum kaşık-çatal olayına henüz el atamadık. belki sezon ortalarına doğru tecrübemiz artarsa,inşallah.. ama tavuk doğal bir yem değil,insanın aklına doğal yem deyince ,kurt,solucan,börtü-böcük geliyor.yahu bu tebliğleride sakız gibi yazıyorlar.çek çekebildiğin yere kadar. valla kaşık,meps vs. olmayınca ben tavuk işine devam edicem,en azından günlük limitlere uyarak,meps vs. işinde tecrübe edininceye kadar.
Bende birçok siteye üyeyim ve paylaştığın birçok şeyden faydalandım.Tekrar teşekkür ederim. Sen yeterki alabalığı bul,gerçi mepsi kullanmak daha kolay ama illede tavuk yedirecem alabalığa dersen bayat olmamak kaydıyla bence bir mahzuru yok.Bence tavuk doğal yem sayılmaz ama dediğim gibi bayat olursa hayvanların barsağı bozulabilir