1 Nisan 2009 turna avcilarina hayirli olsun ***SEZON ACILDI***

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mehmetc tarafından paylaşıldı.

1. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Kimse duyuru acmamis :confused: bari ben acayim dedim.

Arkadaslar Turna (Esox lucius) 1 nisan gununden itibaren sezonu acildi. Tum Turkiye icsularinda avciligi yapilabilir.

LIMITLERE DIKKAT!

Gun icinde en fazla 10 adet avlanabilir. Avlanan Turnalarin boylari 40cm den kucuk olmamalidir. %5 kucuk boylara izin verilir. Turnada KG hesabida yoktur, cunku ne olursa olsun 10 adet turna yakaladiginizda size ayrilan limite yaklasmis oluyorsunuz.

Tebligden alinti:

2. turnacıorcun

turnacıorcun ORÇUN

Favori Kamış:
    KLASİK DİP OLTASI ,REMİXON HURRİCANE KAMIŞ ALBA STAR DEGA MAKİNA
    Favori Makine:
    ALBA STAR DEGA
    En İyi Avı:
    23cm kaya balığı
    :rolleyes: :rolleyes: turna SEZONUNU uzun süredir bekkliyordum belki bu pazar gideriz:) :) :)

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Haydi hayırlı olsun..Raporlar da gelmeye başlar yavaş yavaş artık.Ben de tüm hazırlıklarımı yaptım,haftaya perşembe günü bi mani çıkmazsa balıktayım.

4. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Biri TURNA mı dedi :))

5. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Turna avi!!:D

Degerli Arkadaslarim,
    Biliyorum aramizda cok degerli bilim adamlari vardir, ayrica tercübeleri ile bilim adamlarimiza yön verecek abilerimizde!

Simdi ben bu degerli kardeslerimizden istegim sudur ki, bilenler zaten biliyor, ama bilmeyen kardeslerimizin bilmesi icin, Türkiyedeki ic sularimizda Balik larimizin haritasinin, yasadigi bölgelerin ve bu bölgelerdeki göllerimizin tesbiti , belirlenmis bir kitap veya harita olarak sunulmasi.

Elbette bu calismalarini talep eden arkadaslar ücret karsiligi satin alabilirler.Hattta bu belki üniversitedeki su bilimleri okuyan arkadaslarimizin tez calismasi da olabilir!!!!

Turna balik sezonu hayirli olsun, sirkurlara dikkat edelim.....

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Hayırlı uğurlu olsun..

Turnacılardan güzel raporlar bekliyoruz ;)

Son düzenleme: 2 Nisan 2009
  7. TUNA

TUNA Tuna Önder

Dün Kırıkkale-Karakeçilli-Köprüköydeydim. Saat 10:00-17:00 arası şansımı denedim ama bir şey tutamadım. Sadece ben değili avlanan diğer kişilerde kayda değer bir şey tutamamışlar. Konuştuğum bir abi sabahtan beri kürek çektiğini ve anca bir tane yakalyabildiğini söylemişti. Eski köprünün üstünde canlı yem ile avlananlar da bir şey tutamadıklarını söylemişlerdi. Fotoğraf makinamı bulabilirsem resimleri yükleyip raporumu yayınlayacağım.

8. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Hepimiz turnayı özledik ve evet sezonu açıldı,hayırlı olsun. Ancak tecrübelerimden faydalanarak diyorumki, halen yumurtası olan turnalar olabilir. 1 Nisan avcılar için her ne kadar yasal sezon başlangıcı olsa da limit üstü turnalarda bile ufak bir kontrol ile yumurtası olan turnaları salmakta lütfen herzamanki gibi ellerimiz vicdanlarımzın üstünde olsun. Hayvanın karnı şişkinse baş ve işaret parmaklarımızla boğazın altından başlıyarak bütün karnı çok sıkıştırmadan aşağı doğru sıvazlayın. Eğer döllenmeye müsait havyarı varsa zaten irileşmiş boncuk şeklinde kendisini gösterecektir. İnanın saldığınız balığın mutluluğunun yanısıra etrafınızdaki diğer avcılara hem örnek olacaksınız hem de ayrı bir havayı gururla ciğerlerinize çekeceksiniz. Rasgele..

9. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Genelde yasak sezonlar belirlenirken emniyet zamanı koyuluyor. Ancak eğer turnanın üreme sezonu gün dönümüne bağlı eğilde su sıcaklığına bağlı ise yumurtasını dökmeyen çok hayvan olabilir. Bu konuda Rıfat Beye sonuna kafar katılıyorum. Ufak bir kontrolle 1.000 değil 1 balık tutmuş oluruz. Bu arada suların henüz ısınmamasından dolayı ve üreme yorgunluğunun geçmemesinden dolayı turna yeme ilgisiz davaranabilir.

10. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Vatana mıllete butun balıkavı.net sakınlerıne hayırlı ugurlu olsun:) oss hazırlanmam dolayısıyla pek fazla balıga gıdemesemde ozlemıyle yasamaya calısıyorum. İnslh sınavdan sonra goletlerde yatacagım:D.allah cumlemızın oltalarını bereketlı etsın.:D herkese hayırlı aksamlar

11. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Selamlar hemşerim :) mesajını okuyunca kendi durumumu gördüm sanki,öss yi atlat da dilediğin gibi git balığa inşallah..

12. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    hmm send de galıba 2 yıl once gırdın oss ye.Ya gercekten balık aşkı cok zorluyo benı.gıtmemek ıcın zor duruyom ama son 2 ayım ınslh kazanır ve rahat rahat gıderım.sen kazandın mı ne durmdasın:D hangı unıversıte
    :D

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Aynen,işin çok zor :)sen yine rahatsındır atla git Mollaköy'e,benim gidebileceğim yakın gölde yoktu.Ben Yıldız'a girdim makine mühendisliği okuyorum şimdi.Umarım sende layık olduğun yeri kazanırsın.Şimdiden başarılarr! :)

14. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    evet nisan sonuna kadar bekleyip avlanırsak hem balıklar ürer hemde oltaya gelme ihtimali artar beklmemekte faydavar

15. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Herkese güzel avlar. Bilinçli avlanmayı unutmadan güzel avlar alırsınız inşallah. Tabii bende alırım inşallah:D Bu sene sanırım, her zaman ki gibi sirazla iyice piştikten sonra diğer balıkları avlamaya gideceğim:(

Saygılar...