1 Nisan da Turna Balık avı serbestmi

Konu, 'Tebliğler' kısmında moti tarafından paylaşıldı.

1. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Arkadaşlar benim sorum şu olacak 31 Mart 2008 de Turna avı yasağı kalkıyor yani
    1 Nisandan itibaren Turna avı serbest fakat
    Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları
    İLLER YASAK DÖNEM Tekirdağ bölgemizde 1 Nisandan 30 Hazirana kadar İç sularda Zaman yasakları başlıyor. Çorlu'da Tatlı su balık avcısı arkadaşlarla bir türlü fikir birliğine varamadık . Sakıncalı Balıklar sınıfına giren Turna
    1 Nisandan itibaren serbest diyen arkadaşlar çoğunlukta olmak üzere hayır Bölgesel yasak başlıyor diyen arkadaşlar olarak fikir karmaşasına girdik .Bu işin doğrusu nedir .Yardımcı olursanız seviniriz.

Son düzenleme: 27 Mart 2008
  2. 1 Nisan itibarıyla Turna avı serbesttir;)

3. balikci

balikci

Sevgili Tuncay ağabey,

Çizelge-5'deki içsulardaki zaman yasakları aklınızı bulandırmasın.
    Sadece Çizelge-4'de "Kapalı Sezon" kolonunda ** çift yıldız olarak işaretlenen balıklarda, çizelge-5'de verilen yasak dönemler uygulanır. Onun haricinde tarih ile belirlenen kolonlardaki balıkların avları, ilgili tarih süresince geçerli olmaktadır.

Örnek vermek gerekirse;

01 Nisan 2008 tarihi itibariyle tüm bölgelerimizde turna avı sezonu açılıyorken, Yayın balığında tebliğlerdeki çizelge-4'de "Kapalı Sezon" kolonunda ** çift yıldız olarak belirtilmiştir.. bu durumda çift yıldız olarak işaretlenen balık için çizelge-5'deki zaman yasakları geçerli olacağından, Yayın balığının avı Tekirdağ ve çevresinde 01 Nisan - 30 Haziran 2008 tarihleri arasında kapalı sezon olacaktır.

Rast gele :)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Murat abinin dediği gibi, yani yayın ,sazan ,kadife vs gibi balıklar nisanda yasağa giriyor.Turna yasağı 1 nisan da kalkıyor.

5. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Sende mi bu konuya takıldın:D. Fatihin açtığı konuda ben de bu soruyu sormuştum ama 4 nolu cetveli detaylı inceleyince 1 Nisandan itibaren turna balığının serbest olduğuna kanaat getirdim. Adamlar bunu açık açık 5 nolu cetvele yazsalar olmaz sanki:mad:
    Murat arkadaşımız işin doğrusunu yazmış.

6. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Son düzenleme: 27 Mart 2008
  7. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Erdal kardeşim Çizelge 5 teki zaman yasakları ikilem yaratmıştı. zannediyorum çözüldü .Selamlar :)

Sevgili Murat kardeşim bu mevzuyu Sedat ve Ulvi abinlerlede konuşmıştuk fakat Çorlu'da Tatlı sucu arkadaş gurubumuzlaTırıvırı (paraşüt)Muhabbetinden konu bu mevzuya kaydı bizim büyüğümüz M.Ali abi serbest kardeşim der Terzi İsa Yasak jandarmaya izah edemezsiniz derken iki guruba ayrılmıştık .(çift ** olayı konuya bakış açımı değiştirdi) Teşekkür eder yanaklarından öperim Selamlar :)

Teşekkür ederim Erdem kardeşim :)

Sedat hani geçen hafta ikilemde kalmıştıkya kalbimizde kuşku kalmasın kafamız rahat olsun diye burada olayı netliğe kavuşturmak istedim Artık 1 Nisandan sonra Gönül rahatlığıyla oltamızı atarız :)

Hatırlatma için teşekkür ederim :) İnanmazsın belki kardeşim ama ben bu konuda biraz canbazımdır Nasılmı Örnek= Varsayalım Sedat Mert arkadaşımız turna yakaladı fakat gözüm balığı kesmedi hani bakayım nasılmış derim eğer salmaya ikna olmadıysa tüh Allah kahretsin elimden kaydı deyip balık cuup suya :D 40Cm civarındaki Turnaya Biz genelde hala Kalem tabirini kullanır alıcı gözüyle bakmayız .Selamlar :)

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

baba sana herşey serbest ,:D:D

9. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Koral Teşekkür ederim :)Yok yok biz yanlış yaparsak telafisi olmaz kötü örnek olmuş oluruz :) epeydir sohbet edemedik hdırelleze bahane uydurma şimdiden programını yap :)Bizler muhakkak seni bekliyoruz :)