10.02.2013 günü saat:07.00 sıralarında İskenderun Konacık balıkçı barınağından kardeşim, dayım,teyze oğlu, dayı oğlu ve 2 arkadaş ile birlikte kiralamış olduğumuz tekneyle açıldık, deniz, hava her şey çok güzeldi, yazdan kalma bir gün gibiydi, ancak gel gelelim balıklar oltalarımızı çok nadir yokluyordu herkes bu durumdan memnun değildi sürekli yer değiştirmek zorunda kaldık, buna rağmen gün boyunca verimli bir av gerçekleştiremedik, yani şimdiye kadar tekne den balık avında en verimsiz avlarımızdan biriydi kişi başı 1 er 2 şer kilo balık tuttuk, benim ve kardeşimin tutmuş olduğu balıkları da siz değerli forum arkadaşlarımla paylaşmak istedim, herkese rastgelsin. Sağlıcakla kalın.
Maşallah tebrikler Mahmut bey, bereketsizi buysa bereketlisini hiç görmeyelim Tezgahta farklı ilginç balıklarda gördüm, bunlarıda bize tanıtabilirmisiniz Ayrıca o nasıl bir istavrittir yahu, tıpkı lüfer gibi görülüyor, yoksa resimde mi öyle çıkmış
tebrikler, kılkuyruk neslinin kontrolünde etkili bir av olmuş neyse ki at çekten azıcık nasiplendiniz bizim buraların sarıkuyruk istavritlerinin 300 - 400 gr. kadar gelenlerini gördüm ama kaynaklarda 50 cm.ye kadar büyüyebildiği yazıyor. bizimkiler karadeniz istavritlerini bir lokmada yutar, ama lezzet bakımından karadeniz istavritine göre biraz yavan kalır.
İnsan senede izinlerinde 1-2 defa böyle bir tekneden balık avına çıkıp verimsiz av yapınca heyecanı adraneli tam anlamıyla yaşayamıyor, hiç yoktan limite yakın tutup elimizin şişini indirseydik daha güzel olacaktı, tabiki buna da şükür dedik. yorum için teşekkürler.
Yorum için teşekkürler, benim gibi balık avı sevdası biri senede izinlerinde 1-2 defa fırsat bulup tekneden av yaparsa ve böyle kısır bir av geçirip adranelini heyecanı yaşayamazsa, bi daha ki izine kadar ava çıkmak için bekleyecekse izinde fırsatı olup tekneden ava gidebilecekse elinin şişini indiremediyse özlem gideremediyse bencede bereketsiz bulur çupra, cerbit, karagöz, gümüş, kopes, dragon istavrit ve meşhur istilacı kılkuyruk (israil cerbiti) olarak bildiğimiz balıklar var.
Teşekkürler Bilge, kılkuyruk aslında istemedik, cupra cerbit gümüş mercanın peşine düştük ancak dediğin gibi istila etmişler, oltalarımızı boş bırakmadılar tadı aslında fena sayılmaz at çekte ise nasiplendiğim den çok kaçırdım kaya üzerinde olsun dışarıya alırken olsun rahatlıkla 7 adet kadar lüferi kepçesiz olduğumdan kaçırdım, yoksa nerdeyse at-çek avında hergün nasibim olacaktı sağlık olsun diyelim, görüşmek üzere, kaçırdıklarım sana rast gelsin.