cumartesi sabah 7 gibi limandan istavrit avlamak üzere çıktım. çıkarken hava çok sisliydi.saat 8 gibi sis kalktı bende 9' a kadar avlanabildim. iş dolayısıyla dönmek zorunda kaldım. balık fazla yoktu 3,5 - 4 kilo anca yakalayabildim. etrafta çok yunus vardı. onun etkisi çoktu galiba 1- sabah limandan ayrılırken 2- tekneye uğrayan misafirim (balığı çok seviyor) 3- günün ilk balıkları 4- bu resimdeki ben 5- kullanılan çapari (kendi yapımım)
slm. nice bereketli avlara bir gün bizide davet edersen beraber avlanırız tekneden bu hafta sonu olabilir mesela şaka bir yana 2 saatde ii almışsın 4 kilo balığı afiyet olsun bal şeker olsun rast gele iyi avlar paylaşım için teşekkürler imrendim valla....
İki saatte çok iyi bu miktar Zaten vaktiniz olsa da limitiniz yetmezdi avlanmaya bir ya da yarım kilo eksiği takmayın kafanıza, afiyet şeker olsun Tebrikler
yapmayın, etmeyin... 2 saatte el yapımı çapari ile tek başına Ambardan taşmış yüzlerce balık. Hakikaten “usta”işi. Ne denir ki helal olsun.
Barış bey, 3,5 - 4 kg. balığı az bulduğunuza inanamıyorum. Zaten bir kişinin bir günde avlayabileceği balık miktarı 5 kg.'ı geçemez. Bence bu kadarla kalmanız iyi olmuş. Yalnız balıkların boyu biraz daha iri olsaymış, daha iyi olurmuş gibi geliyor. Keza, amatör balıkçıların 13 cm. altındaki istavritleri yakalaması da yasaktır. En azından kg. limitini aşmadığınız için avınızı tebrik ederim ama bu balıkların 60 cm. boya ulaşabildiklerini de hatırlatmak isterim. Yani, küçükleri tutmamaya gayret edersek, ileride inşallah bu boydaki istavritleri de görebileceğiz. Bereketli avlar diliyorum, rast gelsin.
teşekkürler Sennur hnm. ama dediğiniz gibi limite az kaldı da keşke limitte olsaydım benim anlamadığım birsürü amatör balıkçı formu bulunuyor ve hiçbirinde 13 cm üzeri istavrit resmine denk gelmedim. sizinde söylediğiniz gibi küçükleri tutmayıp ilerde 60 cm lik istavritleri görebileceğiz demeniz sadece hayal olur bizim ülkemizde. biz amatör balıkçılar herne kadar duyarlı olsak bile profesyoneller parmak kadar olmadan avlıyıp tezgahlarda satıyorlar. eğerki bu istavrit 13 santimden aşağısının avlanması yasak ise neden bunları bu şekilde tezgahlarda rahatlıkla sergiliyebiliyorlar. neden hep bizlere uyarılar geliyorda neden hiç bir amatörbalıkçı forum üyeleri toplanıp bu konuyu ilgili makamlara hep birlikte taşımıyor. neden : çünkü herkeze oturduğu yerden konuşması kolay geliyor. icraat yok.
güzle bir av olmuş manzara, balıklar ve martı harika. versetdiniz hayvancığa bir kaç tane paylaşım için teşekkürler
Bende icraat var, o yüzden de hatırlatmalar konusunda rahatım. Ancak dediğinize de katılıyorum. Genelde oturduğumuz yerden konuşup, elimizi taşın altına koyup da "birlik olalım da bir şeyleri değiştirelim" demiyoruz. Ancak birbirimizi yiyip duruyoruz böyle. Keyifli geliyor sanırım ama inanın bu benim için geçerli değil. Bir gün inşallah, birilerinin açığını yakalamakla uğraşmak yerine, şapkamızı önümüze alıp düşünür ve birlik olarak bir şeyleri düzeltiriz. Ama o zamana kadar, ben hatırlatma yapma hakkımı elbette kullanacağım. Birlik olup kapımızın önünü bir süpürebilirsek, o zaman ticarilere de kendi kapılarını süpürttürmeye hakkımız olacak inşallah. Orası Akdeniz Namık, istavritin en son tutulduğu yer yani. Aynı başarıyı senden İstanbul'da da bekleriz.
Tebrikler bereketli bir av olmuş afiyet olsun. Sennur benim Ege denizinde yakaldığım istavritler biraz daha yakınım galiba Marmaraya
Barış aynı gün avlakta beraberdik hatta slm laştık bir kaç karede benim makinaya takılanlardan paylaşmak isterim+görüşmek dileğiyle
Orası Akdeniz Namık, istavritin en son tutulduğu yer yani. Aynı başarıyı senden İstanbul'da da bekleriz. [/QUOTE] İstanbulda bunu başarmak o kadar zor olmasa gerek
İstanbulda bunu başarmak o kadar zor olmasa gerek [/QUOTE] Boğaz'da normal çapari ile mi yakaladınız iri istavriti? Ben özel dip takımı ile karidesle yakalayanları duymuştum!