Çinekop umuduyla Emirgan'a gittiğimiz avdan bu balıklarla döndük. Hava rüzgarlı, deniz bulanık, akıntı bir sağa bir sola dönüyor. Çinekop tutamadık ama bu balıklar da güzel oldu. Takım olarak 3 mt kamış, normal istavrit çaparisi yerine kendi yaptığım 5 li çapariyi kullandım. Beden 0.15mm, köstekler 0.12mm, 10 numara siyah iğne , koyu yeşil simli floş...
???????? Çapari değerlerini okuyunca şaşırdım demem yanlış olmaz çünki Boğazda onca yıl kıraça ve diğer yerli balıklara bu kadar hassas takım kullanmadım. Beden ,3 köstek genellikle ,3 norveç iğne 7-6 no . Galiba orada durum bayağı kötülemiş. Rasgele arkadaşlar.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Neden şaşırdığınızı anlayamadım. Boğazda kıyıdan kullanılan istavrit çaparileri balık kıyıya yakın ve nazlı ise 0.08-0.08, 0.12-0.10, 0.15-0.10, 0.18-0.12, biraz açıkta ve misina kalınlığına aldırış etmiyorsa 0.20-0.10, 0.25-0.12, 0.30-0.15 kalınlığında misinalardan yapılmış çapari ile yakalanıyor. 10 yıl önce de bu takımları kullanılıyordum şimdi de. Açıkçası ben de sizin bahsettiğiniz 3 köstekli 6-7 numara iğneden yapılmış bir çapari görmedim