10 Kasım 2012 Lüfer

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında EMRE FISHING tarafından paylaşıldı.

1. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    TAKIM: Çinekop Yemlisi
    BEDEN: 25
    İĞNE: 5 no
    KURŞUN: 130gr
    YEM: İstavrit Fileto

[​IMG] [​IMG]

Sağnak yağmuru camdan gördüğümüzde lüfer avını ve sıcak evde iğne bağlamayı kıyas yapar olduk. Ani bir karar ile telefonlaşıp daha ağır basan lüfer avını konuşurken kendimi elimde anahtar arabaya giderken buldum.

Serkan abiyi (acemi01) almaya gittiğimde Ahmet (deepblue) çoktan sahile inmişti. Akşam üzeri biraz istavrit aldıktan sonra hiç dinmeyen sağnak yağmur altında oltalarımızı lüfere yatırdık. 18:00 dan 21:00 a kadar 14 adet yakışıklı benim kovamda yerini aldı.. Rüzgarın çooook fazla artması ile toplandık ve döndük..

HERKEZE RASTGELE...

2. katilhamsi

katilhamsi Kadir

Favori Kamış:
    LINEAEFFE IM CASTING SURF 390cm 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP 65
    En İyi Avı:
    Gomit
    tebrikler maşallah...

3. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

balıklar afiyet olsun. fakat ben orada lüfer göremiyorum belki 1-2 sarıkanat vardır. lavaboya bakınca oradaki en büyük balığın 21-22 santim olduğu anlaşılıyor. seni sirküleri okumaya davet ediyorum.

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig_degisiklik.jpeg

not : tebliğ'de lüfer 20cm ve yukarısı olarak gösterilmiş fakat usta balıkçılar bilir ki lüfer 30cm ve yukarısına denir.

4. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ben de sizi forumu incelemeye davet ediyorum. Dişlilerin 20 cm altını tutmuyoruz ve LÜFER diye konuşuyoruz...

Bilmiyorum ustalık için 20 sene yeter mi ama ben 20 senedir bunun farkındayım ve neyin ne olduğunu biliyorum. Beni tanıyan ve takip eden biliyor...

Son tebliğ yayınlandığında 20 cm balığa lüfer demem diye haykırdım ben burada ancak moderatör arkadaşlarımızın ısrarı ile sadece yazım dili olarak bunu kullanmaya başladım. Yoksa merak etmeyin ben okuma yazmayı öğrenmeden önce balık çeşitlerini, hangi boy dişlinin hangi isim ile adlandırıldığını, takım bağlamayı ve tutmayı öğrendim.

Yani demem şudur ki, içiniz rahat olsun o nesli tüketecek kişi ben değilim... Çok istiyorsanız da en küçüğü 20 cm en büyüğü 25 cm olan lavobadaki balıklara yaprak, çinekop, sarıkanat diyebilirim sadece bu mesajda...

Bir sonraki raporumda 20 cm üzeri her dişli için yine LÜFER yazısı ile konu açacağım. Bu benim değil tebliğlerin isteği....

Umarım sizin de avatarınızın altında bulunan Raporladığım Avlar linkine tıklandığında bir kaç faydalı rapor bulur forum sakinleri Sayın İSTAVRİTSPOR...

5. istpaladin

istpaladin atakan

Favori Kamış:
    Surf Silver Star&Alba star carisma
    En İyi Avı:
    karavana
  6. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
  7. superalli

superalli Ali DİNÇ

Emre Bey ağzınıza sağlık :))

8. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Emre emeklerine sağlık. Bir de insanlar şu klavyeyi sırf muhalif olmak için kullanmasa ya da hakkında yorum yapmadan önce insanları birazcık da olsa araştırsa daha iyi olacak ya neyse.
    Seni hem gerçekleştirdiğin güzel avın hem de üşenmeyip bunu bizlerle paylaştığın için tebrik ediyorum. En kötü avın böyle olsun.
    Bu arada en kısa zamanda bir de birlikte olsun... ;)

9. istpaladin

istpaladin atakan

Favori Kamış:
    Surf Silver Star&Alba star carisma
    En İyi Avı:
    karavana
    eyvallah üstad Allah nazardan saklasın hepimize bereketli avlar dilerim

10. istavritspor

ben yaptığım avları raporlamam. hele yalan söyleyerek (özellikle lavabo giderinin üzerindeki 15 santim biledeğil) asla yaptığım yanlışı savunmam. neyse senin metre 7 cücelerin metresi demekki. yaptığın avlarda başarılar dilerim ne diyeyimki sana.

11. istavritspor

diğer arkadaşlarada bir çift sözüm olacak. diğer raporlara girip yaptığım raporlara bakabilirsiniz kime muhalif olmuşum. ben söylüyim hiçkimseye.

12. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ben yaptığım avları raporlamam sadece raporlanmış avlardan yer mekan bulmaya çalışırım.... Demek istenilen tam olarak bu olsa gerek...

Sayın İstavritspor, en azından boğazın kurufasulyesi olan istavrit tutun raporlayın diyeceğim ama istavrit işi de kesat dişli yüzünden sadece seçme simler, seçme iğneler ve seçme misinalar ile alınıyor sizleri anlıyorum. İstavrit olmayınca klavyelere yoğunlaşılıyor tabiii....

Gereksiz bir tartışma, kimseye fayda sağlamayacak bu durum. Bir takım üzerine yahut avlanma biçimi üzerine tartışsaydık en azından tecrübelerden yeni başlayan arkadaşlar da faydalanırdı fakat tecrübe kelimesi burada biraz sıkıntı...

20 senedir 15 cm yaprak alıkoymadım, koymayacağım da.. ilk mesajınız da 20 cm lerden bahsederken şimdi 15 cm e düştünüz. Biraz daha yazışırsak plankton olacaklar...

Neyse size de başarılar dileyeceğim ama raporlama gibi bir tarzınız olmadığı için biz bunu hiç göremeyeceğiz...

13. istavritspor

yer ve mekan? :))) hemde istanbul gibi neredeyse her tarıfı denizlerle çevrili bir ilde? söylediğine göre 6 yaşından beri balıkla uğraşıyorsun naapıyordun? babanın aldığı akvaryumda japon mu yakalıyordun. istavrit işine gelince uğraştığım veya uğraşacağım bir balık değil ancak yemli için lazım olursa senin tuttuğun LÜFER boyutunda olanları alırım ;) neyse dediğin gibi bu tartışma bitmez. sizler bu balıkları alıkoyarak neslini tüketmeden bitmez en azından.

14. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Yer mekan ??? O zaman raporlar???

RAHMETLİ BABAMIN EN BÜYÜK MİRASIDIR BALIKÇILIK....

Varsayımlar ile tartışmam sizinle sayın KRAÇESPOR.... Bana limit öğretmeye, balıkçılığı öğretmeye kalkanlar nedense hep tek bir faydalı paylaşımda bulunmamış, bir tane raporu olmayan kişiler oluyor.. Tesadüf sanırım..

Bizim için akvaryum Bosphorus'tur ve evet babamızdan mirastır...

15. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Pek bi kendinle çelişik gördüm seni Yalçın.
    Foruma ilk geldiğinde ilk mesajında söylediklerini hatırlatmak isterim.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50680

"Merhaba balık sevdalıları. bende bundan sonra aranızdayım uzun zamandır balık avına çıkmaktayım fakat çok ve çok acemiyim. sizin gibi ustalardan elimden geldiğince bilgiler almaya çalışıcağım. bu sezon balığa çıkmak henüz nasip olmadı. olurda çıkarsam rapor yazmayı ihmal etmem."

16. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Tebrikler Alper, bu mesajda konu netliğe kavuşuyor.. :laughing:

Acemi arkadaşlar konuları gezip tecrübe edinecekleri yere bilip bilmeden yorum yapıyor.. Sonra da ben rapor yayınlamam... Zaten av yapabilse raporu da olacak.. :D :D

Hey Allahım yaa, kimler ile muhatap olmuşuz dert anlatmışız... :eek: :eek:

Heee dur dur, bana yalancı demişti birileri... ''Ben avımı raporlamam'' sonra bir ''bakmışız olurda çıkarsam rapor yazmayı ihmal etmem'' yazılmış tanışma mesajına... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Bu arkadaşı birileri dişli avına götürsün yanında da raporu olsun ve çok çok acemiliğini üzerinden atsın :p :p :p :p

17. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Rica ederim Emre. :thumb: hihi

18. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Bir de sanırım arkadaş İstanbuldaki tüm meraları biliyor. O halde bu da neyin nesi... :eek:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50811

"Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz istanbulda hemen her mera en verimsiz dönemde bile çok ama çok fazla kalabalık oluyor. hal böyle oluncada insan istert istemez ya tekneyle açılmak yada yeni meralar keşfetmek istiyor. şimdilik tekne benim için sadece bir hayal. sizlere sorum şu olacak istanbulun muhtelif kalabalık yerleri hariç marmara kıyılarında özellikle kennedy caddesi boyunca sahilde balık çıkar mı? çıkarsa ne tür balıklar çıkar? benim genelde avlamayı istediğim balıklar şunlar (istavrit - izmarit- lüfer familyası tabiki levrek ve palamut) bahsettiğim bölgede bunlar çıkarmı? yada çupra ve türevleri olan karagöz flan mı çıkar? doğrusu balık çok deği 1 tane bile tutsam yeter bana, kafamı dinlemiş olurum en azından. cevaplarınızı bekliyorum."

Allah'ım sen kimseye ağzından çıkanları unutturma... ;)

19. deePblue

deePblue na

Kervan yürür kardesim. Eline saglik guzel rapor olmuş

20. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ben arkadaşın parlak profilini böyle incelememiştim ama belliydi rengi :p :p

Alper Sen çok yaşa emi, bu arkadaş güldürmüştü beni ama sen çook fena çıktın.. Emeğine sağlık :thumb: :thumb: