Herkese çok selamlar. Bu hafta sonu havanın güzel oluşu ile beraber fırsat bulup mercan avına her zaman ki meramıza gitmeye karar verdik. Bu avda üç kişiydik ben, babam ve kayınpederim.. Sabah saat 04:30 da evimin önünden başlayan av maceramız Akşam üstü yine evimin önünde 17:00 da bitti. Çok yorucu bir gün oldu bizim için. Sabah saat 08:00 a kadar jig denedim ama sonuç alamayınca daha fazla vakit kaybetmeyerek yaklaşık 13 km ötedeki mercan meramıza gittik tabi arada karaya çıkıp arabada unuttuğumuz yanıçları aldık Meraya varmamız 08:45 i buldu oltalar suya deydikten kısa bir süre sonra mercanlar oltamızı ziyaret etmeye başladı. Birer ikişer derken saat 10:30 a kadar güzel balık aldık. Sonra bir kesti pir kesti. Öte beri dolan dur tık yok.. Çıktığımız yere yakın kılkuyruk mercan ve izmarit yapan başka bir avlak vardı saat 13:00 itibari ile şansımızı burada denedik. Eh burda balık vardı. 15:30 a kadar 3-4 kg kılkuyruk mercan izmarit barbun mercan karışık avladık. Denizden çık, sandalı yükle yola koyul derken eve gelişimiz 17:00 ı buldu. Sizi çok ta yormayarak bir kaç foto ile başbaşa bırakıyorum. Oltama ilk kez gelen 250 gr civarı Yöresel adı Şamar fangrisi olan literatürde Antenli Mercan olarak geçen dünya güzeli bir balık. Ne yazıkki iğneyi çıkarabilmek adına solungaçlarının yarısı iğneyle geldi. Babam ve mercanlarından bir tanesi. Kayınpederimin çifte mercanları sudan kesme anını böyle yakaladım. ve gün sonu bana ve kayınpederime düşen hasılat. Babama 5 kg kadar kendi isteği üzerine karışık verdik. Bizdekiler daha seçmece oldu. Hepinize rastgelsin.
tebrikler, güzel av olmuş, bu sene bende tenke ile antalyada deneme yaptım, balık çok seyrekti. size sormak istediğim bir şey var balığın tadını ben pek beğenmedim pişirirken nasıl pişiriyorsunuz acaba?
merhaba tebrikler. antalyada mercan veya tekne avı raporu oldumu, okumadan sizin olduğunu anlıyoruz artık. maşallah.
Tebrikler, Antenlide harbi yakışıklıymış valla, Bu balığın bıçak gibi kesmeside çok enteresan, hep kafa yormuşumdur bu duruma kendimce fikirlerim varama , sizinde fikirleriniz duymak isterim.idk Saygılar Avınız bol ve daim olsun RASGELE
teşekkürler Benimde böyle tahminlerim oluyor.. Rüzgar yönü, dip akıntısı, su sıcaklığındaki değişiklikler ve ayın durumu.. Hepsi etken..