Öncelikle Tüm Forum Üyelerine Selamlar 10 Kasım 1938 Büyük Önder Atatürk'ümüzü Minnet ve Rahmetle Anıyoruz Geçen hafta cumartesi günü biraz rahatsız olduğumdan balığa gidememiştim bu hafta bütün kurtlarımı dökmek için saat 08:00 itibarı ile güne merhaba dedim ve soluğu hemen meramızda aldım , ilk işim yem için fırından sütlü ekmeklerimizi almak oldu tam fırından çıkmışken sirenler çalmaya başladı ve 09:05 itibarı ile Atamıza saygı duruşumuzu gerçekleştirmenin onur ve gururu içinde avlak yerimiz olan iskelemize geldim İskelemizden Güzel Bir Görüntü Dün akşamdan hava durumuna bakmıştım havanın sağanak yağışlı olduğunu biliyordum iskeleye geldiğimdede daha erken gelen bir ,iki avcı abimiz 2,3 adet balık almış yağmura yakalanmamak için toplanıyorlardı, akşamdan da balık için arkadaşa mesaj atmıştım yarın gidicem gelirsen haber ver diye benden bir yarım saat sonra av partneriminde gelmesiyle keyfimde iyice yerine geldi yağmur nede olsa berekettir yağsada iskelede sığınacak yerimiz var oltaları bırakıp uzaktan takip edebiliyoruz balık vurursada gidip alıyoruz sıkıntı yok yağmur çamur bahane balık şahane dedik aynen devam ettik Ben bu arada hem soğuktan üşümemek için hemde balıkların gelmesi için nuri kardeşe hemen bir beste yaptım birazda eğlenmek lazım Neyseki bestemizi balıklarda beğenmiş olmalıki Nuri kardeş açılışı yaptı hemen ardından bende livarıma günün ilk ve günün en büyük avını kefalini çekip Nuri kardeşe karşılık verdim ikimizinde keyifler yerine geldi iyice başladık çalışmaya Livardaki ilk ve günün en büyük balığı Arada yağan yağmurun biraz Azizliğine uğradık ama sığınacak yerimiz olduğundan birde balıkların gelmesinden dolayı bir sıkıntımız olmadı çok şükür Akşam saat 18:00 a doğru bende 6 adet hatırı sayılır büyülükte ,nuri kardeşte 8 adet hatırı sayılır büyüklükte sarı kulak kefallerimizi aldık ben 4 tane nuri kardeşte 2 adet çekerken dipte ve suyun üstünde kaçırdıklarımızda oldu malum kaçan balık büyük olur kaçamayan ızgara dedik bizde Bunlarda Eve Geldikten Sonraki Kareler Ayrıca balıkları livarda tutmanın faydası çok büyük eve getirip lavoboya koyduğumda hala oldukça canlılardı onlarıda aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz Livar gerçeten çok önemli uzun saatler balık tutanlar için çok ideal yeni başlayacak olanlara benden küçük bir tavsiye olsun belki bir faydamız olur yeni başlayacak arkadaşlara diye ayrıca belirtiyim dedim Bugünlük benden bu kadar nasipse yarında balığa gidicez inşallah sizler daha iyilerini yakalarsınız herkese rast gelsin görüşmek üzere reeling :laughing: :thumb:
avın için tebrikler ,bende k.çekmecede kefal avı yapıyorum ama bu balığı hiç yemem nedense kokusu ağır geliyor burada sevenleri var onlara karşılıksız dağıtıyorum üstelik balıkların ağırlıkları bir ile beş kilo arasında oluyor bana göre tutması yemesinden çok daha tatmin edici
Herkese Selamlar, Levent güzel yorumun için teşekkür ederim,Nurettin kardeşim kefal yakalamak kesinlikle büyük bir zevk, özellikle iri kefal yakalarsan çekmesi mükemmel oluyor balık senden önce ya sağ yada sola doğru koşarak gelmeye başlıyor üzerine doğru ,tabi ben geldim demesi vuruşuda ayrı bir zevk Daha önceleri bende kefal yemezdim fakat avlandığımız meramız hem temiz hemde sarıkulak kefallerin sakız gibi bembeyaz bir eti var gayet temiz balıklar ,güzelce temizlenir ve fırında yapılırsa mükemmel oluyorlar.Ben büyüklerini kendim bizzat temizleyip pişirip güzelde bir salatayla afiyetle yiyorum ,tabi çok balık yakaladığımızdan konuya komşuyada dağıtıyoruz hem yakalası hemde yemesi bana zevk veriyor ,Meramız her zaman kefal yapıyor akşamdan sonrada çinakop ve sarıkanat yapmaya başladı meramiz ,dişli yakalamadakta ayrı bir zevk ilk çinakopu dün akşam çektim ama henüz iri bir kefal yakalamanın zevkini geçemediler bakalım güzel bir sarıkanat ,lüfer yada kofana yakalarsam sanırım oda ayrı bir zevk olucak, Daha iyileri sizlere rast gelsin hepinize rast gele