100-250 metre arası derinlik için olta makina yardım

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında alaiye tarafından paylaşıldı.

1. alaiye

alaiye sinan

Öncelikle herkese merhaba
    Aranıza yeni katıldım ve bu forum sayesinde okuyarak çok şey öğrendim. bildiğini paylaşan ustalarımın ve site yönetiminin ellerine sağlık.
    Bazı konularda çok acemiyim ve yardımınıza ihtiyacım var.
    1- Tekne ile genelde 30-60 metre arasında yemli dip oltası ile balık avlıyoruz ve derin sulara açılma zamanının geldiğini düşünüyoruz.sorum şu : 100-250 metre arasında olta ile rahat balık avlamak için illa çıkrık makinemi almalıyız ?
    2- çıkrık makina yerine normal makinalar ile 5 kg a kadar yemli av yapabilirmiyiz ?
    3-ve bu mümkünse 200-300 tl arası makina konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

bu arada alanyada avlanıyoruz ve genelde mercan avlıyoruz.4 acemi arkadaş merakla yardımlarınızı bekliyoruz.
    Bu konuda yardımcı olacak olan ustalarıma şimdiden çok çok teşekkürler.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sinan hoşgeldin.

Bir sorum var. 4 acemi ancak hedef 100+ metreler. Bu derinlikte balık olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz, yolu-yöntemi nedir?

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ne kadar derin, o kadar büyüüüük balık.:confused: :p :p

200 - 250 metreler, elektrikli çıkrık makinası gerekmez mi ?:confused: :p :p

Böyle bir ürün yeterli olacaktır umarım. Tabii diğer alternatifleride değerlendirmelisiniz.

http://hemenav.com/Surf-(Uzak-Atis)-Makineler/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XTB-41-BB-OLTA-MAKINESI.aspx

5. alaiye

alaiye sinan

ceyhun abi teşekkürler bu raw II nin takipçisiyim zaten çok beğendim inşallah bütçeyi ayarlar ayarlamaz bu ayarda bu makina edineceğim..

teşekkür ederim nuri abi hoşbuldum.. o kadar derinde balık olup olmadığını siz abilerimden öğreniyorum.biz tekne kiralıyoruz tekneyi kullanan abimizin bu konularda bilgisi muhakkak oluyor. meslek bu acemileri balığa götürmek :)) nerde ne çıkar ne kadar balık çıkar elimizdeki oltalarla ne avlarız ne tutarız herşekilde yardımcı oluyorlar sağolsunlar. biz tuttukça onlarda seviniyorlar..yoksa daha önce bu kadar derine gitmedim bunun için ne tecrübem nede ekipmanım müsait değil. ama artık zamanının geldiğini düşünüyoruz abi inşallah yavaş yavaş öğreniyoruz..

6. musti1903

musti1903 Mustafa

bende yeni katildim ve raw II yi dusunuyorum 1 haftadir 0.4 ip misinayla 200-250mt alio diye biliyorum burda hediye jig kamisida verio tralka fakat ozellikleri hakkinda bilgim yok orta boy mercan yakalamaktan bunaldm. mersin erdemli de avlaniyorm bu arada

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Mayıs 2012
  7. OMMG

OMMG OKAN

8. alaiye

alaiye sinan

teşekkür ederim tevfik ve okan abilerim.. peki 100-200 metre civarı derinlikte kullanılacak kurşun ağırlığı ne olmalıdır ? genelde 60-70 metrede 125 gr yeterli geliyor ama 100 metreden sonra arttrımak lazım gelir diye düşünüyorum.. hem yormicak hemde sürüklenmiyecek en iyi ağırlık yada kurşun tipi konusunda ne önerirsiniz ? şimdiden teşekkürler.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sinan kardeşim, derinlik mevhumu arttıkça, ekipmanlarında üst kategorilerde olması kaçınılmazdır. Kurşun ağırlığı da, bir o kadar artmalıdır ki, derinlere hızla inmeli. 200 - 250 gr. Gibi yeterli olur sanırım. Muska şeklinde dökülmüş kurşunlar gezinmeyecektir.

10. alaiye

alaiye sinan

teşekkür ederim tevfik abi 250 gr iyi olacak sanırım.. yanında bide 500 gr-1 kilo arası mercan oldumu yeni alacağım makina ile çekmesi güzel olacak inşallah :)))

11. bagova

bagova Taner

Sonuç nedir çok merak ettim çünkü bizda açığa (afiye) gitmek istiyoruz.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu kadar derin için, imkanınız varsa bir elektrikli makina almak iyi olur. Bu balığı çekmeye yaramaz ama, boş kurşunu çekme zulmunü gidermekte faydalı olur.

Zira, bu kadar derine 250gr kurşunla filan inmek pek kolay olmaz. 500gr, 1 kg kurşunlar kullanıldığı çok olur. Bu kurşunu geri sarmakta başlı başına bir olaydır.

Okuma RAW II iyi bir alettir ama, bu işler için pek değil. Bu gibi işlerde bütçeyi yüksek tutup daha iyi makineler, çıkrıklar, tercihanda elektrikli çıkrıklar iyi olur.