100 bütçe ile Surf olta hakkında

Konu, 'Takım Çantası' kısmında mavibarut tarafından paylaşıldı.

1. mavibarut

mavibarut çağrı

Merhabalar foruma yeni üye oldum çünkü bir anda çıktı antalya gazipaşa da 2 hafta konaklayacağım ve vakit geçirecek birşeyler lazım küçüklüğümden beri olta merakım vardı ama gerek imkan yetersizlikleri gerekse denize uzak oluşum nedeniyle erteledim. Birkaç tatlısu sazan deneyimim dışında çok fazla bilgim yok açıkçası. Şimdi bu fırsatı bahane edip bir olta seti kuracağım. Birkaç günlük araştırmam sonucu surf olta sevebileceğim bir olta tarzı olduğuna karar verdim. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Açığa atabilme şansım olduğu için böyle bir tercih yaptım. Doğru düşünüyorsam bana önerebileceğiniz bir surf olta seti var mı? Normalde bir şey alacağımda ince eler sık dokur forumlarda birçok yazı okur neyi seveceğimi düşünürsem onu alırdım ama bu olta işinde çok fazla marka ve model var bu da kafamı karıştırdı ayrıca çok fazla vaktim de yok birkaç günde güzel birşeyler almam lazım. Bütçem 100 lira civarı online alışverişten yanayım çünkü önereceğiniz modelleri av bayilerinde bulmam çok zor olabilir.

2. mavibarut

mavibarut çağrı

Merhaba dediğim gibi normalde böyle bir konu açmazdım ama böyle ksıtlı bir bütçe ile -100 belki zorlarsam 150 lira- alel acele birşeyler alacak olunca av marketlerine güvenemiyorum çünkü müşteriye ne satmak isterlerse onu öneriyorlar. Forumlar çoğunlukla çıkar gözetmeden cevap verdiği için hep sevmişimdir. Bu sporda devam edebilirsem bu forumu bırakmam çünkü çok değerli bilgiler var makinasından iğnesine kadar her bilgi konuşuluyor ama olaya bu kadar yabancıyken biraz kafa karıştırıcı oluyor.

3. Mustafa67

Mustafa67 Mustafa Kartal Yapıcı

Buraya bir bak istersen bende burdan alısverıs yapıcam yarın
    paketimde suan toplamda 42 ürün var vala ben aradıgım herseyı buldum in.ş sende bulursun

http://www.avmarketi.com/

4. mavibarut

mavibarut çağrı

buraya da baktım buradan ve başka siteden de çok kamış ve makina gördüm mesela bu siteden şu ikili benim ekonomime uyuyor gibi ne düşünürsünüz pek kaliteli görünmüyor özellikle makinaya pek güvenemedim ama çok da fiyat yükseltemiyorum.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/11285/LINEAEFFE-DG-SURF-6000-OLTA-MAKINESI
    http://www.avmarketi.com/asp/product/152010/Lineaeffe-Lead-Surfer-420cm-Kamis

5. mavibarut

mavibarut çağrı

6. Mustafa67

Mustafa67 Mustafa Kartal Yapıcı

Secimlerin seni baslangıc icin idare eder diye dusunuyorum bi süre sonra nası olsa daha iyisi lazım diyip daha kalitelilerini arıcaksın o yuzden ilk bu takımlarla alısmaya calıs bu arada kamış iyi bende almayı dusunuyodum bundan erteledım makineye gelınce 1. secim için iyi yorumlar var fakat 2. makine daha saglam gözüküyor yinede sen bılırsın

7. mavibarut

mavibarut çağrı

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu bütçe ile surf malzeme almaya çıkmayın derim.

Daha standart, tercihan fason ürünler bu bütçelerle daha iyi netice verecektir.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Çağrı yeğenim, bak ne güzel diyorsun; anlarım diye. :p :p

Anlayanın hali bir başka oluyor.:thumb: :thumb:

İlgili ürün, fiyatına kıyasla mutlak iyidir. Ama sizi uzun süre götürmez. Alacağınız ürün, sadece 1 + 1 rulmanlı. Tercihinizi 3+1, 4+1 gibi yapmaya gayret edin. Eh, artık rulman kalitesinden, dişli sistemi işlevinden, bu şartlar altında azıcık da olsa anlamanız gerekir.:p

Surf diye başlamış, spine yönelmiş gibisin.:confused: :confused:

Bunlar birbirlerinden çok ayrı kategorilerdir. Siz en iyisi, 4000 lik üstü, genel kullanıma uygun bir makina bakın. Sırf almış olmak için değilde, almak için bir şeyler alın.

Şayet derseniz ki '' Bu, şimdilik başlangıç ve deneyim amaçlı '' O zaman, sözümüz yok.:p

'' Hamama giren terler '' derler. Terlemeden çıkanı da '' Hamama girenden '' saymazlar.:p :p

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    300m sarabileceğin bir makina, kocaman bir şey olacaktır. O kocaman makine de, kaliteli bilyalar, yataklar filan yoksa, çabucak elinde patlayacaktır. Bu nedenle, öyle bir makine alacaksan, iyisinden bir şey alman lazım.

Bu arada, bisikletçi olan sensin, o branştaki müştemilat hakkında laf gevelemek bize düşmez. Ama balıkçı olan biri olarak, cebinde en az binbeşyüz (1.500) TL yoksa, shimano denen ömür törpülerine hiç dönüp bakma derim.

Ha, gelecek itirazlara karşı: Daiwa zaten hiç bakma. Bu rakamlara, albastar filan gibi fason mamüllerden ele gelecek iyice bir şeyler almak, sonrada bakımını vs. itina ile yapmak en iyi tercih olacaktır.