Amcam yapmış kamışını(solda) makinasını takmış ikide porselen ohh valla.Çayırköy Göletinde çektiğim bu görüntüyü sizlerle paylaşmak istedim,umarım hoşunuza gider.Dediğim gibi 1000-2000 atarlı olsa gerek.Saygılarımla...
Çocukluğumuzda şimdiki gibi kamışlar yoktu olsa bile çok pahalıydı saz kamışlarını kullanırdık bakırköyün eski mendireğinin arkasındaki kayalıklarda mantarlı olta ile ne güzel balıklar yakalardık adamı takdir etmek lazım rastgele
İş gördüğü sürece sorun yok.Sanırım ağaç dalını belli bir yere bırakıyor sadece makinasını alıp gidiyor, tekrar geldiğinde düzeneği yeniden hazılıyordur.Yoksa taşıması zahmetli olabilir
bilenler bilir bir de ceviz indirmek için ceviz sırığı vardır..Ona benzetmiş ..Yurdum insanı mucit vallaaa....
Kalite teriminin onlarca tarifi vardır. Bunlardan biriside kullanıma uygunluktur. Bir diğeri ise ihtiyaca cevap vermesidir. Bu düzenekte her ikiside mevcut. Üstelik son derece nostaljik ve natürel. Hatta bazı çok fiyatlı kamışlardan bile bulunduğu ortamda daha iyi iş görüyordur.
Ben modernini yapmıştım. 7 metre halkasız göl kamışına önce uç sonra makina monte edip 2,5 kg sazan yakalamıştım.''Demokrasilerde çare tükenmez''
kamışın adı ordan gelme dostum...orjinal kamış yani..bende küçükken mantarlı yapardım...her türlü iş görür
Kamış linaaeffe olucak,makina shimano,iğne mustad,misina sufix vs vs... Her işte olduğu gibi buradada tüketim toplumu olduğumuzu belgeliyoruz aslında değilmi...
bazen özenerek aldıklarımdan verim alamıyorum eskilere dandik dedğim şeylerle balık avlayınca katliam gibi balık avlıyorum ya amca da en güzelini yapmış
Karacabey boğazında 80 lik misinalarla üçgen şeklinde150 gr kurşunları 80-100 mt uzağa sallayıp,havaya kaldırmak içinde saz kamışları dikerek ucuna misinayı takıyorlardı.Denizde de böyle takımlar gördüm.İnsanımız yokluk içinde o kadar güzel çözümler buluyorlarki şaşmamak elde değil.