Valla biraz acele mi ettim bilmiyorum ama Lineaeffe Dıscovery 400cm Surf Kamış aldım. kamışta bir sıkıntı mı var normal bir durum mu ustalardan yarım istiyorum. Atarı 100gr'a kadar yazıyor lakin 80 gr kurşunlu istavrit çaparisi taktığımda kamışın uç kısmı bayağı bi eğik duruyor. Yani son parça epey esnek bu durum da atış yaparken kırılacak diye korkuyorum, bu durum normal mi bilmiyorum çünkü yanımda atan diğer arkadaşların kamışları tabiri caizse kılıç gibi dik duruyor kafam karıştı yardım bekliyorum. teşekkürler.
Selamlar... Üstünde yazan atar rakamlarına çok aldanmamak lazım.Ayrıca sen attıgın mesafeyi göz önünde bulundur.80 gr. taktıgında mı uzağa atıyorsun 100 gr. taktıgında mı?
Aynı kamıştan bende mevcut kardeş kamışın hayırlı olsunda bu kamış genelde ince takım hafif çapari ekipmanında olumlu sonuç verir en iyi atış mesafelerini 20 gr 40 gr arasında verir 60 gr sonrasına fazla zorlama o uçla. karbon uç bulup ucu değiştirirsen ağar kurşunda bir nevze esneme eskisi gibi olmıycaktır ama boyut olarak boyu kısalır 3.80 ne düşer açık atmak istiyorsan akıntı yoksa 40 gr larda dene veyahult kamışı değiştirme imkanın varsa değiştir.alırken bir araştırma yapsaydın keşke forumlardan neyse olan olmuş güle güle kullan.
Abim kamış ile 100 gram atmak istiyorsan öncelikle atış stilini değiştirmen lazım abim bunun için iki seçenek var birinci seçenek kurşunun hafif ise kamışı arka taraftan ön tarafa dogru sallayara takriben 160 derecelik dikey açı ile sallamanız gerekir burda yü açı 90 derece olana kadar kamışa binmektedir. bir digeri ise kurşun agır ise kamışı sag yada soldan 270 derecelik yatay açı ile yine ön tarafa sallamak ile mümkündür bu stil beyzbol topuna vuruş sitili gibidir agır kurşun yere paralel olarak gittiği için kamışın ucu agırlığı pek hissetmez bilgin olsun abim