Selam amatör balıkçı dostlarım . Yine her pazarki gibi avlanmayı kafama koymuştum .. Biliyorsunuzdur , haftasonu İzmir ' de berbat bir hava vardı . Yağmur ve fırtınamsı rüzgar nedeniyle biraz cekınsekde eşime hadi saatı kur sabah 6 ya , hava izin vermezsede yakarız mangalımızı kıyıdan avlanırız dedim . Avlağa geldıgımde hava cok sakindi . Önce daha önceden tespit ettiğim kıyıya yakın , tahminen 20 metre derinliklerinde olan dibin midye dolu olduğu yere gittim . Burası yüzlerce cupra yakalayabilicegim bir yer. Cupralar 2-3 ay önce cıftlıklerden kacan cupralar . Ve balıkcı bir abımız orada gecede 750 800 adet kadar yakalayabılıyor . Benım derdım hava patlarsa kıyıya yakın olmak tı . Zira yarım saat ıcerısınde 6 cupra 1 tanede iri karagöz aldım . Bu arada Cupralar gıtgıde denızleşiyor . Cıftlık dıyıp burun kıvırılcak tarzda degıller zıra aylardır dogal ortamda beslenıyorlar . Cupralar yeter diyip esas amacım olan kırmızı lara dogru yola koyulduk . 40 metre derinlikte yine önceden tespit ettigim taşın uzerıne geldım . Hava o kadar karışıktı ki esmedıgı yon kalmadı ogun Bır taşın uzerındeyız , bir ucurumunda . Taş uzerındeyken balık yok ucurumda Mercan ustune mercan.. Hava musade ettıgınce avlandık eşimle . Ara Ara şiddetli yağan yağmur mamunları helva gibi yaptı ve avlanmak gıtgıde zorlaştı . Islandık , Ruzgar altında kaldık ama ınanın hic tasa etmedik BU zor anlarda yanımızda olan imbat Fm e de burdan teşekkürler : ))) Sabah 11 den akşam 6 ya kadar süren avımızda bolca mercan ve cupranın yanısıra uc tane ırı karagoz , 15 tane kadarda orta boy mandagöz yakaladık . Arkamızda baglanan teknedeki arkadaşlardan biri yaklaşık 2.5 kg kadar bır ahtapot cektı . Zor hava şartlarına rağmen keyıflı bır av yaptıgımızı duşunuyorum . Daha ıyılerı sızlerle olsun.. Yer : İzmir / Gerence Derinlik : 35 - 45 metre Dip : Taş - Ucurum Yem : Mamun Sonuç : Bolca mercan , cupra ve mandaöz reeling Ve avdan resımler.... Ve kendimize ayırdıklarım...
İzmir / Dalyan ın dip yapısını bilemiyorum ancak balığı doğru derinlik ve dip yapısında ararsanız sonuç alacagınızı duşunuyorum . Bu arada Dalyan ' da cok güzel Levrek ve Cupra cekmişliğimiz var . Mercan konusunda hiç dalyan ' da mercan avlamadım ama Çeşme nin her yanında Mercan , Antenli , Trança , Fangri ve Sinarit olduğunu biliyorum .
güzel balıklar dostum eline sağlık.benim bir sorum olcak tekneyi kiralıyonuzmu warsa yer yurd bilen usta tekne kiralıya bileceğimiz bir tanıdığnız yardımcı olursan sevinirim
Eyvallah usta , Tekne bizim kiralamıyoruz . Ildırı trafında kıralanıyor genelde . Bızım avlandıgımız yerde herkes kendı ımkanlarıyla botuyla , kayıgıyla cıkıyor .