11.10.2013 Çinekopları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında baliksizadam tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. baliksizadam

baliksizadam Akın

Öncelikle herkese merhaba. Başlıkta belirttiğim tarihte sabah 06.30 meraya vardım. Oltayı açıp takımları takmak falan 07.00 buldu. Çapari ile güzel çinekoplar alındığını daha önce duymuştum o yüzden çinekop çaparisi kullandım bu avımda. Neyse 07.01 sularında oltamı suyun serinliklerine saldım ve başladım aksiyonlara. 15 dakika sonra yanımdakiler 2şerli 3erli çinekopları çekmeye başladı dememe kalmadan ilk paşalarımı 2li olarak çektim. Sonra her attığımda 1li 2li çektim derken 1 saat içinde toplamda 14 adet çinekopu kovama misafir ettim. Alınan çinekoplar 15-17 cm aralığındadır. Herkese bereketli avlar.

2. baliksizadam

baliksizadam Akın

Bu arada alınan istavritler ve 1 adet izmarit bir önceki gün akşamdan alınan balıklardır unutmuşum yazmayı :D

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Birkaç sorum var.
    Lüferin birkaç aylık yavrusu olan çinekop avı yasak değil midir?
    Lüferin yasal avlanma boyu nedir,kaç santimden yukarısı yakalanabilir?

4. baliksizadam

baliksizadam Akın

Devletin çinekop olarak belirlediği yasal sınır 14 cm ve tezgahlarda binlerce balık bu şekilde çinekop olarak satılmaktadır. Benim tuttuğum balıkların en ufağı 15 cmdir. Fotolarda daha küçük gibi duruyor ama değil. Çinekop avı keşke yasaklansa bende o zaman tutmayacağım ama sen ben tutmuyoruz adamlar ağlardan tonlarca çinekop kaldırıyor kilosunu 10 liradan satıyor bunu irdelemeliyiz.

5. GencoGnc

GencoGnc Genco

Bu hayvanın av limiti 20 cm olmasın sakın?
    20 cm altı balıkları yasak olabilir mi?
    Ama bunlar lüfer değil çinekop,çinekop ayrı bir balık mı diyorsunuz?
    Çinekopun birkaç aylık lüfer balığı olduğunu bilmiyor muyuz?
    Naapim tezgaharda da satılıyor diyerek suça ortak mı oluyoruz?

Dediğiniz gibi ben irdeledim ve gördüğüm tezgahı adamların yanında arayıp belediyeye şikayet ediyorum veya tezgah fotosu çakip belediyeye aynı gün mail atıyorum.Çoğunlukla 1-2 gün sonra tezgahı kaldırmış oluyorlar.

Neyse olan olmuş,herkes daha dikkat eder umarım.

Şundan bir çıktı alınması iyi olur: http://www.mugla-tarim.gov.tr/duyurular_balik_boyu_av_limitleri-l-1-sayfa_id-333-id-47021-g_id-30247

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.