Arkadaşlar bugün izin günümdü,,dünden planladım balığa gideceğimi ama sabah kalktım kara bulutlar dolaşıyor havada dedim biraz daha bekliyeyim açılır belki,,bekle bekle açılacağı yok havanın sonra erinmek yok diyip düştüm yola doğru avlağa...iyikide gitmişim daha oltayı açtım takımı yaptım 1. oltamı attım,döndüm 2. sini hazırlarken bir kıpırdama hissettim hemen oltaya yapıştım ,,gelen 45 cm lik bir pisi balığı,,sonra 1 tane kalkan yakaladım 10 cm civarı hemen geri bıraktım iyiki dudağından yakalanmıştı yoksa zedelenecekti hayvan(fotosunu çekemedim tek olduğum için hemen suya bıraktım),,sonra bi tane 32 cm lik kalkan yakaladım ama bu yemi tamamen yuttuğu için kurtaramadım maalesef,,zaten nasıl yuttuysa daha çeker çekmez arka tarafından tamamen kan akıyordu,karga burnuylada uğraştım iğneyi zarar vermeden çıkaramadım maalesef...bundan sonrada topladım eşyaları geri döndüm zaten.. yem :istavrit takım :klasik dip oltası 3 lü,,iğneler 2/0 mustad uzun pala 0,30 köstek==0,40 beden sonuç: 1 adet pisi balığı ve 1 adet kalkan [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG]
tebrikler afiyet olsun karadenızde mi(karaburun)da yakalandı ya bi de kalkanın en bol olduğu ay hangi aydır hiç kalkan avına gitmedim pardon bı kere karaburuna gıtmiştim oda yakalayamadık kesat bi gndü tek bır sefer gıttım merakım var aslında kalkana herhalde çekmesıde cok heyecanlı ve zevklidir kutluyorum senı
çok iyi av olmuş abim ellerine sağlık çorluda yaptıysan bu avı eminim buralarda da yapar (silivride yani) bende yarın bir kaç deneme turuna çıkarım.
Resimdeki büyük balık pisi balığı değil, çivisiz kalkan. (Scophthalmus rhombus) http://www.fishbase.org/Photos/ThumbnailsSummary.php?ID=529
Tebrikler iyiki gitmişssiniz güzel vakit geçirmişsiniz.Ufak kalkanı iyiki bırakmışsınız siz minnettar kalmıştır.U 32 cmlik kalkanada üzülmeyin .Kısmetmiş.Emin abi raporu okuduysan zaten pisi balığı demiş.Gökhan abi zaten söyledi kurtaramadıım diye yoksa bırakacakmış.Acaba Pisi ve Kalkanın tadı nasıl ?
Bana küçük olan kalkan büyük olan pisi balığı gibi geldi bilmem gözlerim yanıltıyor mu. Kalkanı iki yanının hafif köşeli olması belli ediyor. Pisinin yan hatları ovaldır. Yanılmıyorsam bu oldukça iri bir pisi balığı.
Pisimi yoksa çivili kalkanmı açıklaması daha önce yakup hocamız tarafından yapılmış konu linki için TIKLAYINIZ
teşekkürler arkadaşlar,,büyük balık çivisiz,küçük olan çiviliydi..Aytekin abi uyardı bende pisi olarak düzelttim zaten...
Alıntı yapılıyor ama içerik sanırım okunmuyor ve yanlış karar veriliyor. Burada iki profesyonel balıkçının yöresel isimler üzerine sohbeti var... Metnin içinde de geçtiği gibi, arkadaşımızın avladığı balığın genel adı "çivisiz kalkandır"