11&12 Ekim Kapıdağ av raporu (unique,yume,seckinacar)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında seckinacar tarafından paylaşıldı.

1. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    Avı Gerçekleştirenler:Yusuf Mert (yume),Cüneyt Essiz(unique), Seckin Acar
    Bölge:Kapıdağ Yarım Adası
    Hedef Balık:Levrek
    Kamışlar:180,210 cm düşük atarlı spin kamışlar
    makina:remixon rainbow 30 luk,ryobi 4000
    Misinalar:0,22 remixon samurai ve okuma
    Alba Toby 602 2 numara kaşık

Yıllardır içimizde kalan levrek avını sonunda gerçekleştirdik ,10 ekim cuma günü Cüneyt Abi (unique) Yusuf (yume) ve ben aramızda gerekli konuşmaları yaparak gece yola çıkıp sabah 6 gibi avlağa girmek düşüncesiyle gece 12 gibi yola çıktık. Resimlerle devam edelim

Eskihisar arabalı vapurda sıra beklerken daha önce hiç denemediğimiz spin kamışlarımıza bakıyoruz heycanla

sabah 6 gibi kapıdağa varıyoruz fakat hava karanlık güneşin doğması için arabada saatlerimizi kurup kısa bi uyku molası veriyoruz ,uyanıp avlağımızı bulup olta atmamız 7:15 i buluyor ve arkadaşlarım takımlarını hazırlarken ben atış yapmaya başlıyorum durduğumuz yer kayalık ve dalgalar üstümüze kadar çıkıyor ilk 5 atışımda kaşık yaklaşırken arkasındaki levreği görüyorum ayaklarıma kadar geliyor kaşıkla fakat atlamıyor hemen bağırıyorum arkadaşlarıma kocaman levrek geldi kaşığın peşinden ama atlamadı diye :) makinada 0,22 misina sarılı daha önce hiç levrek tutmadım ilk defa at çek yapıyorum kaşıkla misina koparmı kalama ayarını acaba doğru yaptımmı gibi korkularla tekrar atıyorum kaşığı 2. veya 3. atışımdı balığı gördükten sonra ki bi anda kamış eğildi makinayı sarıyordum ama daha önce yaşamadığım bi tecrübeydi bi anda forumda okuduğum bütün teknikleri unuttum kalamaymış kepçeymiş umrumda değil boyuna sarıyorum makinayı hiç boşluk vermeden bi Cüneyt Abi kepçeyi kapıyor ama ben o heycanımla balığı 5-15 gram atarlı kamış ve 0.22 misinayla sudan çıkartıp bulunduğum kayaya çıkartıyorum kayanın üstüne indirir indirmez misina fırdöndüden kopuyor balığın zıpladığı yer denize geri düşmesine çok müsait ağzında kaşık var çırpınırken elimize batcak diye tutamıyoruz ve ayağımla ezmiycek şekilde üstüne basıyorum artık galip belli oluyor. dalgalarla ıslanan üstümüz uykusuzluğumuz açlığımız bi anda geçiyor heycan dorukta .

2. ozan

ozan Ozan

tebrikler. ancak teknikleri unutmanın bedelini daha büyük levrekte çok kötü ödersin. ;)

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Gerçekten tebrik ederim.Haftasonunuzun mükemmel geçtiğini göremek gerçekten güzel.Tebrik ederim.

4. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Kıyak balık afiyet olsun ;)

5. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    Bu balığı alıp hatıra fotolarımızı çektikten sonra devam ediyoruz at çeklere fakat sonuç yok artık dalgalar boyumuza geliyor belimize kadar ıslanıyoruz sabah soğuğunuda yiyoruz ve avı kesmek zorunda kalıyoruz kalcak bi motel bulup kısa bi kahvaltıdan sonra 4 e kadar uyuyup tekrar olta atmaya çıkıyoruz fakat sabah tuttuğumuz balığın ilk ve son balığımız olcağından haberimiz yok uğraşlarımız sonuç vermiyor yosun çekiyoruz sabahki avlağımızda ,sabahki berraklığı yok suyun olsun diyoruz balığımız kaldığımız motelin dolabında ,motel sahibide şansımıza balık avıyla ilgilenen biri çıkıyor çok rahat ediyoruz kendi evimiz gibi hissettirdi bize.Akşam bizim için şömineyi yakıyor ve balığımızı koyuyoruz közlerin üstüne

Cüneyt Abi Balığı temizliyor

6. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:

Pazar günü sabah 6 30 da başlayan son denememizde sonuçsuz kalıyor ve istanbula geri dönmek üzere yola çıkıyoruz tek balıkta almış olsak mutluyuz

Yume
    Unique

yaptığımız bu avda bize verdiği malzeme bilgisi,at çek tekniği ,ve avlak bilgileri için Surffishing (Erdal Abi) ye çok teşekkür ederiz sayesinde boş dönmedik
    Rastgelsin...

7. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Şunuda ekleyeyim :D o balıktan aynı boyda 2 şer tane yakalanmış olsa o kadar lezzetli olmazdı eminim :D:D

8. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    teşekkürler Ozan Abi , ilk levreğim olduğundan soğukkanlı olamadım şansım yaver gitti bu sefer bi dahakine mutlaka daha dikkatli olcam

9. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    Teşekkür ederiz ilginize :)

10. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    Teşekkürler Hüseyin Abi rastgelsin..

11. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Emeğinize sağlık arkadaşlar, heyecanlı bir av olmuş anlaşılan, eh levrek de bu heyecanı hak ediyor olsa gerek :) Bol şanslar...

12. Tebrikler güzel levrek..:)

13. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Hersey icin ve tum yardimlarini bizden esirgemeyen,bilgilendirmeleri icin "surffishing" Erdal abi basta olmak uzere yusuf (yume) seckin (seckincar) sevgili arkadaslarimin bu zevki bana tattirdiklari icin sonsuz tesekkur ediyorum.

Gercektende zorlu bir geceydi is yerinden aksam 11 de cikip eve gidip dus alip yola cikmak,yagmurlu bursa tepelerine araba ile tirmanmak,uykuyu acmak icin cirpinmak cunki yusuf ve seckin uyuyordu o sirada direksiyonda benim elimde.. Kapidaga geldigimizde saat sabah 5:30,6:00 civarlariydi heryerin zifiri karanlik olmasi ama havanin ve denizin tam levrek icin musayit olmasi gercekten bizim icin inanilmaz guzel giden bir yolculugun baslangici oldugunu hissettirmisti..
    Bir anda denizin patlamasi kayaliklar icinde ve tepelerden asagi indigimiz bu meranin sular altinda kalmasi ve islandigimiz elbiselerin uzerimize yapismasi gercekten bu zevk icin deger bir duyguydu..

Allah herkese boyle guzel zevkler ve guzel avlar dilesin..:cool:

14. mcelikkaya

mcelikkaya murat çelikkaya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaki çalılar
    samimi anlatımınız için teşekkürler keyifli bir av olduğu belli daha iyi avlar dilerim

15. mcelikkaya

mcelikkaya murat çelikkaya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaki çalılar
    bir daha düşün istersen :)

16. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    Nicelerine işallah :)

17. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Bu arada misina degistirmek sart oldu banada :cool:

18. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Bence gayet zevkli ve guzel bir avdi herkes yasamali ;)

19. yume

yume yusuf

Favori Kamış:
    Linea Effe unicast 390 + spro hardliner lcs pro 1050
    Hala öksürüyorum,içmediğim ilaç kalmadı ama degermiydi derseniz deger zevkli,enteresan,üşümeceli,ıslanmacalı zorlu oldu ama boş dönmek ha 1 tane ha 100 tane :) Erdal abi'yede kendi adıma teşekkür ediyorum bilgilerinden ve yardımlarından dolayı.

20. güvenus

güvenus güven kaplan

Favori Makine:
    mıtchel armada pro 8000 -banax sx 4000
    En İyi Avı:
    levrek 4,450 gr
    Güzel balık. Tebrikler. Bende fırsat buldukça aynı yerde avlanırım. Eşkina, Levrek, Karagöz, sarpa, Mırmır bakımından oldukça iyi av veren bir avlak. ;)
    Bol ve bereketli avlara...