Avlak: ist Karaburun...4 mil açıkta Kullanılan takım:50 iğne çapari martı tüyü 050 köstek 060 beden 3/0 iğne... Kurşun:150 gr.. Rüzgar:0 Evet dostlar bu gün nette çette palamut avına dair bir kaç video izledikten sonra kurtlar kıprışmış balık avı kaçınılmaz olmuştu..."Hesapta bu gün dinlenecek balığa gitmeyecektim" : Yiğenim Sergen ve kızım Yağmuru yanıma alıp yola koyuldum. 1 saat sonra avlağa varmıştık deniz adeta uyuyordu vakit kaybetmeden çaparimizi açıp suya saldım.Yaklaşık 3-4 mil açıkta oynak çoktu biri batıp diğeri çıkıyordu fakat balık çapariyi yememek için sanki yeminliydi.Üç oynağa girmiş tek balık almadan tertemiz çıkmıştım anlaşılan ördek tüyü çapari bu gün iş yapmayacaktı inat etmeden martı tüyü uzun köstek diğer takıma döndüm. ilk oynakta 7 dönüş yolunda limana yakın 2 balık daha alarak bu günkü avı 9 palamut ile sonlandırdık.... Güne ait Foto ve video görüntüleri...İyi seyirler... http://www.dailymotion.com/user/feroza777/video/xas0jw_11-ekim-2009-palamut-avy_animals Terkozdan bir görüntü.. Karaburun..
Tebrik ederim Feridun abicim. Yine gayet güzel palamutlar. Bunlar, Yağmur kızımızın nasibiymiş. Selam ve sevgilerimle, tadında avlarının devamını dilerim.
Akşam tam yemek yedim bilgisayarın başına oturdum telefon çaldı. Feridun ustaydı arayan ve yemek yeme palamut yicez dedi. Eh napalım karnımız tok olsada palamutlardan bize düşen nasibimizi aldık allah razı olsun. Tamda orhan abi nin (sivrice) torik raporunu okurken aradı usta. Birazdan yanındayım usta kaçalım palamuta hava lodos ...
Tebrikler Feridun,soldan sağa altıncı sanki eğitim zaiyatı gibi duruyor ayrıca bugün iştimadan kaytaranlar var.
Nacizane fikrim bu çapari bu balığa çok çok kalın ve çok sık aralıklı 50 köstek yerine 30 köstek olsa ve daha küçük iğneler olsa bu balığı çok rahat alırdınız diyeceksinizki şimdi çaparimi hazırlasaydım demekki böyle durgun havalar için ince takım hazırlayıp kenarda bulundurmakda fayda var ne olabilirdi derseniz 3 numara iğne 0.40 beden 0.30 köstek 25 ad köstek organzeden portakal morbeyaz yeşil kırmızılı ve gökkuşağı sim karışımlı bir kombinasyon daha verimli olurdu Kıyıdan 7 numara iğneyle aldığımızı düşünüp ona göre kıyaslama yapabilirsiniz 50 li çapariye 3-5 balık geleceğine 25 li çapariye 10-15 balık gelsin
Teşekkürler...Sarayburnu palamut avı diye bir başlık bekliyorum senden yakındır... Sevgili Adem fotoları beğenmene sevindim...Son 3-4 yıldır avlanmak kadar foto çekmek ilgi alanıma girmeye... Nuri abim senin ekipp ile aynı suya olta salmayı çok isterim... Teşekkürler.. Erzuruma selamlar.. Neden olmasın Balık vardıda bizmi tutmadık... Teşekkürler Üstadım... Teşekkürler Gürcan... Teşekkürler dostlar Mevlam daha iyilerini hepimize nasip etsin... Kadem ayağına sağlık perşembe cuma hava kalacak.... Çapariyi Karadenizde saatte 5-7 km arasında bir hızla çekiyoruz... İsmail ustam bu gün çok zaiat var birçoğuda iştimadan firar etmiş... Teşekkürler ORhan abi çıraklar yetişecek inşallah.. Bu sene 2 takım balık dolu vaziyette dipte yengeçlere yem oldu varsın balık az gelsin fakat ziyan olmasın.... Eşref abim güzel dileklerin için teşekkürler...Çorluya selamlar.... Teşekkürler....