her zamanki kısır döngü dün yine sahnedeydi. zargana olsa lüfer olmaz lüfer olsa zargana olmaz. saat 9 gibi tekneye vardım. 1.5 saat dolaşmama rağmen sadece 2 zargana alabildim. 11 gibi canlı zarganayı indirir indirmez balık oltadaydı 15 dakika sonra da 2. sini aldım. az hasarlı kurtulan zarganayı kovaya attıktan sonra evden getirdiğim dondurulmuş zarganalara geçtim.fakat maalesef hiç vuruş alamadım. kovadaki yaralı zargananın hala hayatta olduğunu görünce onu canlı takarak bir adet daha lüfer alabildim.bu arada saat 13.00 olmuştu. abim aradı onu iskeleden alıp zargana merasına doğru yol çıktık yolda da fotoğraftaki kiloluk palamut rapala magnum deep diver sahteme atladı.45 dakikalık turumuzda maalesef hiç zargana alamadık buzluk zargansıyla 3 saatlik dolaşmamız sonucu 2 adet sarıkanat-çinekop 1 tane daha kaba lüfer alabildik.çinekoplar iade edildi. yemimizin bitmesiyle 17.00 de avı sonlandırdık. Uploaded with ImageShack.us
tebrikler. avınız daim olsun. bu arada merak ettim. solunar takvimini dikkate aldınız mı bu avınız da ? bu takvimle ilgileniyorsunuz diye hatırlıyorum
Palamut limit altı sanırım biraz daha dikkat edelim bu işlere Böyle terbiyesizlik görmedim , tutan var tutamayan var çok ayıp ... Bereketli avlar dilerim.
onu dikkate alarak ava çıkmadım. yeniay ve dolunay zamanları ayın çekim gücünün yüksek olduğu günlerde takvimi dikkate alıyorum. kullandığım zamanlar %90 tutarlıydı. Uploaded with ImageShack.us kendi avlarım için konuşuyorum.solunar rating 3 yıldız ya da daha fazla olduğu günlerde takvim %90 tutarlıydı. ekim ayı takvimini florya bölgesi için oluşturup. resim dosyası olarak telefonuma yükledim böylesi daha pratik oluyor. tekrar tekrar koordinat ve zaman dilimi seçmekle uğraşmıyorum.
tekrar tebrikler. bu takvimi deneyeceğim ancak hedef balığım levrek olduğu için ustalar buralarda hava kış olmadan levrek çok zor diyorlar. o nedenle beklemedeyim şimdilik
Hüseyin Ellerine sağlık daha güzellerinin oltanda olmasını diliyorum Rasgele (Palamutta çok yakışıklı )