Herkese Merhaba. öncelikle forumdaki ilk raporumu vereceğim için sürç-i lisan edersem şimdiden kusura bakmayın. 2 hafta önce arkadaşım Gökhan, Kuşcu abimiz ve ben; Dede Kaptan'ın teknesiyle büyük limandan açıldık. limandan çıkar çıkmaz rapalalarımızı suya attık ancak tık yok. neredeyse 45 dakikalık yolda 4 rapalayada bir tane palamut atlamadı. neyse saat 7 gibi sıçan adasının 300 metre açığındaki avlağımıza geldik. yem olarak yanıç ve tavuk göğsü başta olmak üzere: karides, ekmek, boru kurdu gibi bi sürü yem kullandık ancak en iyi sonucu izmaritlerde yanıçta, ve mercanlarda tavuk göğsünde aldık. 7:30 gibi başlayan avımızda ilk balığı (izmarit) ben aldım. daha sonra saat 10'a kadar süren izmarit avı bitince çay molası verdik ve tavuk göğsü yemleri takarak mercana attık ancak bekle bekle yok. balık vuruyor ama yukarı çekince takım bomboş.. biz o ana kadar normal 8 numara kullanıyorduk. sağolsun dede kaptan bize mustad siyah 7 numara kancalarla birer takım yaptı. hemen attık ve hop ilk pembe geldi. daha sonra ise uzun bekleyişimin ardından olta birden coştu ve dedimki -işte çok büyük birşey geliyor. ve takımı çekince ne göreyim 3 mercan birden aynı oltaya takılmış. Benim Toplam Tuttuklarım: Diğerlerininde aşağı yukarı aldıkları bu kadar. 12 de limana doğru yola çıktık. dönüşteki rapala denemeleride boşa çıktı ancak tuttumuz balıkların sirküleri aşmamış olması ve bize yetecek kadar tutmamız bizi sevindirdi. vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkürler.
Tebrikler, Rapala kaç cm? Birde palamut dediğinizi pek anlayamadım,sırtı ile palamut mu avlanıyor Antalyada
gidiş ve dönüşte sahte çekmişler antalyada sırtı da denir sürütme değil yani anladığım kadarıyla tekne 9 bg hızı 3-4 mil o yüzden palamut atlamamıştır
olabilir ceylan yada kan palamutuda olabalir benekli orkinos palazıda ihtimali var sahtede ne çıkacağı belli olmaz çeker bakarsın sirkülere uygunsa alırsın yoksa geri atarsın
ben yozuri 9 cm mavi kullandım. ama teknenin yavaş gittiğinden dolayı sırtının başarısız olacağını bilmiyordum. denizci07 abimize teşekkür ederim.
büyüklimanda deryam teknesi benimdi sattım oralara sık sık uğrarım umarım tanışırız 532-6146006 telim