11 Ocak 2009 Antalya Çamyuva Yer: Antalya – Çamyuva civarında cennet güzelliğinde bir koydan çıkıp Tahtalı Dağı Manzarası karşısı. Ekip: Ben(Savaş), Engin, Mehmet Yem: Yaniç Derinlik: 60-80 mt Av hikayesi Sabah saat 5.30 sıralarında arkadaşlar beni aldılar ve hafta içi yaptığımız konuşmalar sonucunda kararlaştırdığımız yeni bir avlağımıza doğru yola çıktık. Yolda simitler, içecekler, yem (Yemler Konyaltına yeni açılan Konyaaltı Balıkcılıktan) alındıktan sonra Kemeri’ de geçerek Çamyuva civarında saklı kalmış bir koydan açıldık. Varır varmaz denizin üzerini görmeliydiniz. İnanılmaz bir manzara vardı. Tabi hemen resimledim. Teknemizi indirdikten sonra avlağa doğru yol verdik. Yolda acaba rapalalarımıza bir şey atlarmı diye suya saldık ancak herhangi bir vuruş olmadı. Denizde açıldıkça manzaranın haşmeti ve güzelliği karşısında resimleri çekmemek olmazdı. Bu arada denizde acayip bir ölü dalga vardı bizi zorlayacağı belliydi. Oltaları salladık ve ben atar atmaz ilk mercanımı çektim. tabiki hemen yeniden yemleyip hoop denize bir daha bir daha derken Enginde çekti mercanını. Bu arada Mehmeti deniz tuttu doğal olarak. Ona verdiğimiz hapın etkisini göstermesini beklerken izmarit karpuzcuk mercan kubbes lokum balıklarını çektik. Çeşit oldu. Ancak Mehmet daha fazla dayanamayınca bu defa bir cennet gibi bir koya girdik orada bizde çayımızı kahvaltımızı yaptık. Tekrar denemeye karar verdik bu defa da deniz patladı kendimizi koya zor attık. Resimdeki balıklar yaklaşık 2 saat süreyle avlanabildi. Resimler aşağıdadır. Sabah Koyun muhteşem görüntüsü Engin, Sabah soğuk olunca sıkı giyindik. Mehmet, Teknemizin usta kaptanı. Fiber teknemize o dalgada su aldırmadan ustalıkla kaptanlık yaptı. Sabahın Güneşi Yüzüme vurmuş. Av bölgemizden çeşitli manzaralar. Özellikle Tahtalı dağının görkemli görüntüsü enfesti. Fiber teknelerde genelde yem kabı yer darlığında sorun olur. Mehmet ve Engin çok güzel bir çözüm üretmişler. Engin iğneleri doldurdu. Şimdi sıra bende 4 tane birden karpuzcuk. Koyun gerisinde küçük bir çay içerisinde balıkçı tekneleri. Avın sonucu
Çok teşekkür ederim. Evet özellikle manzara muhteşemdi. Serdar teşekkür ederim. Teşekkür ederim Can. seninkiler daha güzel olur inşallah.
çok güzel balıklar tebrik ederim bölgeler desen harika super yerler dahada iyileri olsun insallah rastgele
Çok güzel manzara resimleri hele karlı dağ kartpostal gibi deniz anadan kısmetinizi yakalamışsınız bir dahaki avınızın bereketli geçmesini dilerim afiyet olsun rastgele
bu güzellikleri bize de ulaştırdığınız için sağolun, varolun.böyle güzel insanları olan bu güzel memlekette ekilen düşmanlık tohumlarını söküp atalım. denizlerimizin her damlasının, toprağımızın her karışının güzelliklerini sizlerin paytığı gibi paylaşarak ne için yaşadığımızın ve çocuklarımıza bırakacağımız mirasın neler olduğunu hiç unutmayalım.
Evet Boğaç çok güzel yerler. Emir Bey teşkkür ederim. Sizinde olsun inşallah. Eşref Abi teşekkürler. Dediğin gibi Tahtalı dağının manzarasıyla av yaptık gerçekten görmeye değer.
Fatih teşekkürler senin daha güzeli olur inşallah. Nejat abi Çok anlamlı ve duygulu düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Tebrikler Savaş manzara ve balıklar güzel görünüyor. Karpuzcukları ben mercan niyetine tutuyordum öğrenmiş oldum 3-4 ay kadar önce biz de aynı yerden çıkmıştık. Fakat 3-5 mercanla geri dönmüştük. Çok derin olduğundan bi daha oradan çıkmama kararı aldık. Biraz açıldık benim olta haricinde kimsenin oltası yetişmedi. Bende 250 mt misina sarılıydı. Diğer arkadaşlar ek yaparak dibi bulabildiler. Biraz ilerde yan yana 3-5 tekne vardı, derin olacağından yanlarına bile gidemedik. Çıkınca onlardan birine sorduk tam 400 metreymiş derinlik. Çıkrıkla avlanıyorlarmış. Bi kaç gün önce 17 kg lık patlak almışlar aynı yerden. Fotoğraflarını gösterdi cep telden. Fakat maliyet biraz yüksek tabi dinamolu çıkrık 500 lira + 400-500 mt kadar ip 400-500 tl toplam maliyet 1000 tl yi buluyor. İp kırıldımı gitti paralar Gerçi 35 lik ipin çekeri 37,5 kg imiş. Baya sağlam yani Siz derinlik yada çapa sorunu yaşamadınız mı