Özlenen Manzara... Serkan ( acemi01 ) Muammerin kızı şekerimiz Zeynep Biraz da balık... EMİRGAN Yemli takım ( İzmarit - Kefal ) 12 numara iğne 0,12 köstek 0,14 beden 50 gr kurşun Yem Midye 07:00 - 20:00 Yeşil organize çapari ( İstavrit ) 12 numara iğne 0,10 köstek 0,12 beden 35 - 50 gr kurşun 07:00 - 20:00 Beyaz simsiz çapari ( Gümüş ) 12 numara iğne 0,10 köstek 0,12 beden 35 - 50 gr kurşun 07:00 - 20:00 İzin günlerimden bir diğerinde yine soluğu boğazda aldım. Bu sohbetten ve balığın zevkinden 250 gün daha nasıl ayrı kalacağım bilemiyorum... Herkeze Rastgele...
tebrikler ve paylaşımınız için teşekkürler kefaller bana küçük geldi geri bıraksaydınız daha iyi olurdu
emre hoşgeldin.. boğaz avları arasında senin raporların yeri hep ayrıdır İzin günlerinin tadını çıkarman dileğimle. izmarit haberini de almış olduk bu arada senden
Hepiniz sağolun, hoşbulduk.. İzmarit tek tük de olsa var Ahmet ama takım seçiyor ve tam olarak kıyılamamış. Balık biraz ileride ve ince takım istiyor. Bu durumda da biraz kaliteli misina ile 75 falan takıp ileriye attığın zaman balığı alıyorsun. Bu sıralar istavrit ve gümüş için de simsiz çapari deneyin, hayvan biraz ürkek geldi bana ve dememem de sonuç verdi. Kıyıda dolaşan iri gümüşlerin arasına hiç hayır diyemeyecekleri simli çapari salladım hep yanından geçerken yön değiştirdiler. Daha sonra hemen sadece beyaz ince floş ile bir çapari yaptım ( uzun köstek ) ve aralarına attığımda hepsinin takip ettiğini gördüm. Balığı da aldım o andan sonra. İstavrit için de bu sistemden yola çıktım sonuç verdi. Gül gibi parlak çaparilere burun kıvırırken sadece floş ile yaptıklarıma ağızları sulandı
Sağol İbrahim, bir sonraki gelişim daha güzel avların mevsiminde olacağı için ben de aynı dilekte bulunuyorum ve sadece bekle beni İSTANBUL diyorum
Avınızı tebrik derim.Kıraça istavritlere biraz daha müsaade etseniz daha da iyi olur.Dahasına rast gele.
Merhabalar, Üzülerek belirteyim ki tutmuş olduğunuz balıklar çok küçük ve yavru gibi görünüyor.Keşke o balıklara biraz daha büyüme şansı verseydiniz. İyi avlar
O kovada istavrit görebilmeniz ve kraçe olduğuna kanaat getirmeniz enteresan. Bİrkaç tane istavrit vardı onlarda altta kalmışlar zaten. Kıyılarda şu sıralar kraçe katliamı yapılabilir ve bundan yola çıkarak tahmini beyanda bulunmuş olabilirsiniz. Beni tanıyan, beni takip eden bilir ben o insanlardan değilim emin olun. O yüzden görmediğimiz balıklara kraçe demememiz gerekiyor.. Ben de üzülerek belirteyim ki orada yanlış gördüğünüz gümüşün standart boyudur. Ben bilinçsiz av yapan biri değilim emin olun.. Kefallerin ise boyutu küçük ama dikkat ederseniz 3 tane tuttum. Sadece 6 ay sonra izine gelip bir tava balığım olsun diye. Bilinçsiz avlanan biri olsaydım orada 50 kefal görebilirdiniz çünkü her attığımda alabileceğim bir potansiyel vardı emin olun. Benim oltamın altında bulunan her balığın büyüme şansı vardır..
Raporu okudum sonra yorumlara baktım daha sonra rapordaki resme tekrar baktım yahu benmi balıkları tanımıyorum yoksa gözden mi kaçırdım acaba diye resmi uzun uzun inceledim.Resimde kıraça gören arkadaşlar lütfen resmin nereside olduğunuda açıklıyabilirlermi acaba...Gümüşler hamsi kadar olmuş küçük deniyor.Kefal bizim sularımızda heralde nesli hiç tükenmeyecek tek balık cinsidir parmak kadar gamitler (kefal yavrusu) tutulup canlı olarak levrek yakalanır av tebrik edilir.Yemek için 3 tane (enaz 20-25 cm kovayı baz alıyorum) tutulur ; yorum:keşke salsaydın.....Pes diyorum artık ..Yapmayın arkadaşlar eleştiricem diye yada ben olsaydım salardım diyerek nizami yapılmış avlara bile eleştiri getirmeyin.Artık insanlar yaptıkları avları paylaşmaya çekinir oldular; gönül kırıklıkları da cabası...Yiter yaaa.. kalın sağlıcakla.
Abicim iş yerimdeki bilgisayarda foto görülmediğinden dolayı yukarıdaki açıklamaya istinaden yazdım.Arkadaşta genel ifa etmiş sanırım.Tabiki doğru bir şey değil bu yaptığım.İfademi geri alıyorum.Dahasına rast gele.
Hiçbir zaman çekinmem paylaşmaya Erdem abi, balıkların soyunu sürdürmesi konusunda alnım açık bir şekilde itina gösteriyorum ben. Eski raporlarımdan da bilen bilir beni. Tespitin için sağol, herkeze rast gele...