11-01-2011 de tutmuş oldugumuz taze yemler ile kalkan tutmak amacı ile yine düşdük 12-01-2011 de sabah 7 de yollara bu kez farklı yerler denemek için önce kayalık bir bölgeye gittik 1 saat kadar takıldık bir yavru yengeç takıldı takımlarımıza biraz sevdik oynadık resimledik artsiti sonra yerine iade ettik. aynı alanda kumsalda 1 saat kadarda kalkan denemeleri yaptık sonuç sıfır olunca ordan da geri donup sürekli gittiğimiz avlağımıza gittik saat 12 civarları idi oltaları hazırladık ilk attıgımız oltaya 3 oltayı atana kadar bir vuruş aldık ve kucuk bir kalkan yakaladık aynı kalkanı bir daha tutmamak için itina ile iğneden çıkartıp kovaya koyduk ve başladık beklemeye ateş yaktık çay demledik içdik derken saat 3 oldu tık yok yemlerde taze olduğu için kendimize bir uğraş arayışı ile amcam kutu bira kutuları toplamış sahilden onları kesip ters çevirip bir güzel istavritler ayıklanarak dizildi üstüne cız bızzzz afiyetle yedik bir çay daha demledik kalkanla vedalaşma ve toparlanma zamanı geldi fotoraflar çekildi ( fotoraf makinesini almayı unutmusuz fotorafları cep telefonu ile çektim biraz bozuk ama anlaşıılmıcak şekilde değiller ) toparlandık hazırlıkları yaptık kalkanla vedalaşıp suya gonderdik yavru gitmiyor gomuluyor kuma fenada bir dalga var bir iki ç derken her defasında biz biraz ileri gönderiyoruz o gömülüyor kuma gözümüz arkada kalmasın diye onu suya kavuşturmak için bir güzel ıslandıktan ve suya girdiğinden emin olduktan sonra döndük sıfır balıklı ama her zemanki gibi zevkli bir gün ve av oldu tüm arkadaşlara bol avlı bol balıklı günler dilerim
Merhaba bilmiyorum ayıp olurmu ama avlak dediğiniz yer neresi? Acaba bende kalkan denemek istiyorum ama mekan sıkıntısı çekiyorum? Bir yardımcı olsanız çok senirim? Umarım bir sonraki avınız bereketli büyük kalkanlarla geçer rastgele... Saygılar....
Teşekkürler güzel sunumunuz için.. Güzel vakit geçirdinizse sorun yok, elbet balıklı günler ve/veya gecelerde olacaktır.. rastgele..
Umarim bir sonraki sefere daha irileri rastgelir Olsun.Bos donmekten iyidir.Yada en azindan suyla ic ice olmak bile yeter diye dusunuyorum artik Rastgele...
Kemal yavru balık hassasiyetiniz güzel ancak, kovada bekletmek yerine hemen salmanız daha uygun olur. Koca deniz dururken saatlerce kovada bekletilmek minik kalkanımızın da isteyeceği bir durum olmasa gerek. Düşük bir ihtimal de olsa aynı balık bir daha gelirse tekrar salınabilir. Ancak gelmeme ihtimali daha fazladır. Selamlar, gönlündeki avlara rastgele.
ıyı bır gun ve ıyı bır av olmus tebrıkler yalnız bılgıclık gıbı olmasın ama resımlerde gordugum kadarı ıle kamıslar bıraz yatık kalkan avında kamıslar tam dık olmalı yanı yem askıda olmalı parakete tarzı cunku kalkan yeme zıplayarak ulasır takrıbı 50 cm kadar havada olmaalı buda kamıs ne kadar dık olursa mumkundur 2 husus kalkan taze degıl bıras leş yem olmalı benım bılgım bu sekılde ve bu tecrubeler epey ıyı sonuc aldım zamanındaa kalkan ozellıkle bolge secer yanı her sahılde olmaz yanı yuvayı kolay terketmez aynı yere gelır rasgele
aminnnn... evet oldukça güzeldi avın bereketli olduğu zamanlarda oluyor evet boş donmedik zaten yukumuz agırdı malzemeler vs... rica ederim bekletme amacım bir onceki seferde aynı yavruyu 3 kez tutmamaız sonucunda balıgın olmasi yüzünden iğneler balıgı yutuğu için parçaıyor bu nedenlede tekrar tekrar tutulması balıga zarar veriyor o nedenle av sonu salmayı tercih etim yoksa oncesi sonrası fark etmiyor ama iğneler 02 bo olmasına ragmen bu iğneyi miğdesine kadar indiriyor ve cıkartmak için çabalasıgınızda balık zarar goruyor bu nedenlede av sonu salmayı tercih ediyorum ben
bu bilgileride bir sonraki avlarımızda uygulayacagım evet ben asırı ruzgar ve akıntılarda yatık bırakıyorum biraz bilginin sonu yok teşekkürler
Kemal kalkan hassasiyeti için teşekkürler dostum, Allah daha iyi avlar nasip etsin birdahaki sefere...
Nuri abi burada haklı derim. Kovada ne kadar çözünebilir oksijen? Oksijenin suda çözünebilmesi için yüzeyin hareketli olması gerekmekte (ufak ufak dalgalanması kafi), ayrıca dışarının sıcaklığı bir süre sonra kovaya sirayet etmekte, içindeki balığa soğuk veya sıcak gelmekte, su sıcaklığı 12-13 dereceyken onu 1 veya 2 derece sıcaklığındaki ortama almak balığı şoka uğratabilir, suya geri salınsa da yaşayamayabilir. Bu tip değerli ve nadir balıkların avında eğer kovada bir müddet tutmak istiyorsak, pilli bir hava motoru (akvaryumcularda var) koyarak oksijen açığını kapatabiliriz, ayrıca kovanın etrafına gazete falan sarabilirsek yalıtım için, kapağını da neredeyse tamamen kapatırsak (nasıl olsa hava motoru olacak) 3-5 saat gönül rahatlığıyla balık yaşatabiliriz... Not: böyle soğuk veya ekstra sıcak havalarda sonradan salınmak istenen balığı tuttuğumuzda kovayı suyla doldurmak olası ısı farklılığını bir süre engelleyeceği için daha sağlıklıdır. Yoksa dışarıda 2 saattir bekleyen suya koyarsak, balık hemen olmasa da suya geri salınınca mort olur...
Abi büyüksün,öyle adamlar tanıyorumki 10cmlik kefal yavrusunu geri atmayıp kedilere veriyorlar.Sanki balıklarda canlı değilmiş gibi
kovadaki suyu havasız bırakmadım bol bol hava aldı kova içinde her 10 dk bir su değişimi yapıldı taze taze balık şoka ugrarmı olabilir evet dediklerinizde haklıda olabilirsiniz ki haklısınızda ama benim başıma geldiği için oltamda ölmesini istemedim öldüğünüde sanmıyorum oldukça hareketliydi .. dediğiniz gibi yapsam eminimki aynı balığı 3-4 kez oltalarımız ile yakalardık 7-8 olta suda var çünli gittiğimizde takılmama ihtimali yok buda ona daha çok zarar veriyor yani işin özü balık ölmedi sağ sağlim suya döndü bir daha bekletmem söz salarım hemen ama ölürse vebali sizin olsun şaka şaka dediklerinize katılıyorum ama banada hak verin
doğrudur ben hiç tutmadım kefal bir kaç kez karagöz yakalarken denk geldi onuda geri saldım hatta fırçada yedim niye salıyorsun bana ver diyen çok oluyor ama bu sene nasip olursa rus kefali tutmaya gidicem
Veriyorum hak zaten. Sizinki ekstra bir durum, genelde tekrar oltaya takılacakları yerlerde avlanmıyoruz, sizin durumda kısa aralıklarla su değiştirmek sorunu çözer, zaten doğrusunu da yapmışsınız. Ben genele bilgi verdim aslen. Görüşmek üzere...
çok güzel hareketler bunlar, küçüğü olmayanın büyüğü olmaz tebrik ederim kemal kardeş daha büyük avlara