Herkese merhabalar, Dün ki avımı paylaşmak istiyorum. Bu sefer resim sayısı az telefonunum şarjı bittiğinden resim çekemedim. 2 tane kalkan avladım, 1 ncisi yavru kalkandı, tahmini 25 cm filan gelirdi hemen denize iade. Ardından arkaşımda tuttu hooop denize.. Daha sonra bi baktım olta denize.. Gerçekten iyi sabitleyememişim görenler uyarmasa kalkanla birlikte kamıştanda olacaktım, öyle bir çekiyorduki son anda tuttum, ve makaramdaki misina 0,28 mm olduğu için koptu kapacak diye çok uğraştım, sonunda kıyıya almayı başardım. Tam tamına boyu 43 cm ve ağırlıkta 1200 gr geldi. Kullandığım takımlar, 2 li dip oltası. Yem İstavrit. İğne boyu 2/0 Ağırlık 125 gr Not: Resimdeki terlik çoraplı halim komik olsada tam plaj moduna girmeye hazırlanırken geldi balık, ayakkabıyı çıkardım çorapları çıkaramadım İşte bunlarda resimler ; Denize iade resimleri;
Ünal gerçekten süpersin olta başında beklemek hele ki kalkan avı için dediğin gibi büyük sabır isteyen bir iş. Bir çok defa elin boş döndüğün zamanlar muhakkak olmuştur,ama sabır hep sabır ve sonunda selamet Canım birazda attığım uğur mesajının payı vardır AyrıcaNot: Resimdeki terlik çoraplı halim komik olsada tam plaj moduna girmeye hazırlanırken geldi balık, ayakkabıyı çıkardım çorapları çıkaramadım gülmemek elde değil ömürsün ne diyeyim Tekrar tebrik ederim kardeşim her zaman kazasız belasız huzurlu ve bereketli avlar dilerim
Tebrikler Ünal, yine kısmetini almışsın, balık boyu biraz daha büyümüş Bu arada kalkanın limit boyunun 45 cm.'e çıktığını bende duymamıştım, bu konuyunun aydınlatılması iyi olur, hataya düşmeyelim sonra
Tşk İsa abi, eğer gerçekten 45 cm e çıkmışsa bidaha oltaları toplayıp ava gitmemek lazım. Bu ölçülerdeki balık kıyıya yanaşmaz tahminimce. Çünkü kıyılarda hep yavru kalkanlar var, çok çok nadir büyük bulunuyor
Haklısın kardeşim, aslında bende buhafta gitmeyi düşünüyordum ama misafirim vardı. Büyük balıklar daha açıkta, onun için güzel bir planım var Eğer haftaya gidersem, havada güneşli olursa, şnorkel ve paleti takacağım, takımı kurşundan tutup misina bitene kadar götürüp ki yaklaşık 200 mt. yavaşça bırakacağım, hem yemin yıpranma ve düşme derdide olmaz Bu yöntem geçen seneki Saroz avımda güzel bir mırmır almama vesile olmuştu.
Tebrikler, emeklerinizin ve denemelerinizin ödülünü her her hafta bir raporla alıyorsunuz.Devamının gelmesini dilerim...
Olay bitmiştir isa abi bu yöntemlede olmazsa ben dalıp iğneyi balıgın ağzına sokup misinayada asılacagım Tebrik ederim ünal güzel balık ve limitler icerisinde,şöyleki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü sitesinde var olan ve belediyelerce kullanılmaya başlanan avlanabilir sagari balık boyları tablosuna göre kalkanın boy limiti 40 cm dir. http://www.bsgm.gov.tr/resim/afis.jpg