Herkese selamlar ; Yer : aliağa plajlar bölgesi Yem : taze mamun Takım : klasik 3'lü takım ve gezerli kurşunlu takım 12.08.11 izmir bergama seyahatim esnasında balık molası vermem sonucu saat 19.30 23.00 arası yapmış olduğum gece avında 1 adet 40 cm levrek , 1 adet 30cm granyoz , 1 adet yaklaşık 70 - 80 cm arası yılan balığı , 20-25 adet 10-15 cm lidaki ( lidakilerin 4 ü hariç tamamı suya geri salınmıştır.kalan 4 tanede karanlıkta iğneyi çıkarma da zorlanmam sonucu ölenlerdir. ) Bu arada yılan balığı maalesef livarımdan kaçtı.hayatımda yakaladığım ilk yılan balığı idi.tecrübesizliğimden olsa gerek livardan kaçabileceğini düşünmemiştim.Hatta livarı battal boy çöp torbasının içine koymama rağmen yılan balığı torbayı da delerek kaçmış... bunlar da fotolarım... sigara paketi için şimdiden özürlerimi kabul edin... en ilginç olan şey ise son resimde gördüğünüz levreğin ( granyoz değil normal levrekten ) midesinden çıkan 3 adet yengeç... Herkese bol balıklı günler.
Tebrikler güzel av için . Deniz balıklarından anlamam ama sanırım yengeçler çok cazip görünmüş levreğe .
güzel bereketli geçmiş avınız çeşitli bir rapor olmuş levrek ile granyoz yenyeç yerler,yengeç levreğin başlıca besin maddelerinden biridir, sabah suyunda yengeçler hep dışarıda beklerler avcılara ham olmamaları için,av partisi bitti güneş tepeye yükselirken suya girerler
engin kardeşim avların daim olsun daha buyükleri denk gelir inşallah senin levreği görünce bizimde sezon acılsada paşalarla buluşsak şimdiden heyacanbastı sağlıcakla kal
Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler. İnşallah daha irileri sizlere nasip olur Kadir Bey ben ilk kez şahit oldum levreğin yengeç yediğine ama siz de teyit etmiş oldunuz.Bundan sonra denerim artık en azından çipura ve levrek olarak 2 hedef balık olur bu takımda
Mesut abi nerelerdesin sen Ses seda yok senin trofelerdenGeçenler de yengeyle konustuk.Daha sezonu açmadığını söyledi zaten. Benim levrekler seninkilerin yanında yavrucak gibi kaldı abi Birkaç haftadır sizin oralarda baya keşif yaptım abi.Çok güzel avlaklar buldum.MUhtemelen sizinle pişti oluruz oralar da diye tahmin ediyorum Bu arada resimdeki avları yaptığım akşam Bergamadan AYDIN abi de orada idi.onunlada sohbet ettik baya.Seni tanıyomuş selam söyledi.Mavi renk bir Fİat Mareası var.
Çok güzel bir av. Bende Bergama'lıyım. Resimler süper. Aliağa plajlar bölgesi neresi bilmiyorum ama umut verici bir rapor. Aliağa azmakta da balık başlar yakında. Avlarınızın her daim böyle güzel ve çeşit geçmesini dilerim.
Tebrik ederim Engin... Yemli levrek avı pek alışık olmadığımız bir yöntem.... Denk geldiği zaman sülünesle bile avlamak mümkün... Tabi her zaman mümkün değil forumda yemlik balık popülasyonun en fazla olduğu zamanlar olduğu öngörülüyor.... Senin avı özel kılan bu zamanda yemli avcılık yapabilmen bence... Daha güzellerine rast gelsin..
Caner başım döndü Bİ oradasın bi burada Kıbrısla ilgili forumda dedim ya biraz ballıyım ben galba abi dediğin gibi kısmet işi bu gerçekten. O resimdeki granyoz mesela o tarafta çok nadir çıktığını söylediler.yanımda balık tutan arkadaşlar biz uzun zamandır geliyoruz ilk defa buradan granyoz yakalandığını gördük dediler.Bi de granyoz sürü balığıdır tek gezmez genelde.Galiba yolunu şaşırdı da bizim oltaya takıldı işte.Ben granyozu alınca heyecanlandım.Çünkü sürü balığı olduğunu biliyorum gezdimi tek gezmez. 2 iğnedeki mamunu aldı oltadan zaten granyoz 3.de ben granyozu aldım
merhaba aslıhan bey ; Valla bugün forumda baya mesaj yazdım takıldım...acaip balığım gelmiş durumda.sanırım birazdan mesai bitimi ver elini aliağa olacak durum onu gösterio poseidon 4-5 poyraz dio levrek yapması lazım bu havanın sularda yüksekse olur bu iş
Merhaba Engin Bey, Tebrikler ,harika av,nicelerine ve trofelerine rastgele.. yalnız Granyoz dediğiniz balık bana karakulakta denen minekop balığı gibi geldi,tek yakalanmasının da sırrı bu mudur ki acaba ... Sağlıcakla...
güzel av olmuş. daim olur işallah. bu raporu okumak cok iyi geldi. yakınn zamanda gitmeyi planladıgım çandarlı için daha bi gaza geldim.teşekkürler.
Abi eline sağlık. birşey soracağım tam olarak neresinde avlanıyorsunuz acaba plajlar bölgesinde sakıncası yoksa tabi.