Herkese selamlar Raporun tarihi iki gün önce ama yazacak zamanım olmadı ve teknik bir sorunla karşılaştık yazmak bu güne kısmetmiş. Saat 15:00 gibi evden cıkıp avlanmaya gittim. Vardığım gibi klasik avlak yerimi buldum ve oltamı acıp yemlerimi takıp atmaya basladım. İlk üç atışta yemler duruyordu ve ne bir balık ne de başka bir canlı vuruyordu. Beklemek sonuc verdi ve ilk balığımı cektim. İricene bir istavrit kovaya su alıp içini koydum başladım beklemeye, ardında 3 tane izmart geldi arka arkaya. Nedense herkes bana bakıyordu. saatler 17:30 civarı gibiydi kovam dolmuş mutluydum Ama dikkatimi ceken nokta neden balık vurmuyordu. Başladım sarmaya oltada baya bir ağırlık vardı az kalsın denize düşecektim. Aklımdan iri iri mırmırlar ve koca bir minekop geçiyordu Ama sandığım gibi olmadı oltayı cekince anladım 2 tane iri istavrit dedim ama istavritten kat kat uzundular daha sonra kefal dedim kefalde değildi. Merak edip yandaki amcaya sordum meğer TİRSİYMİŞ İlk kez duyuyor ve görüyordum üstelik 2 tane birden gelmişti. saatler geçtikçe insanlar coğalıyor ve derin derin sohbetler başlıyordu. Arada yarım saat geçmemiştiki yine bir ağırlık vardı. Bu sefer mırmır cekiyorum dedim ama yine yanıldım 2 tane daha tirsi cekmişim üstelik yemsiz kancaya atlamıştı. Cıkartana kadar 5 dakika geçmişti meraklı vatandaşlar cevremde toplanmıştı ve tabi kedilerde 21:00 gibi bir telefon geldi evden cağrılıyordum. Oltamı toplayıp eve giderken balıkları saydığımda yıllar önceki özüme dönmüştüm 7 İstavrit + 10 İzmarit + 4 Tirsi Yem olarak taze ve bayat sülünez takım olarak 3-4 kancalı tüysüz takım kullandım Bu kadar balığı tutalı en son 3-4 sene önceydi herkes denizlerimizde balık azaldı diyor gercektende haklılar... Bunlarda resimler Herkese RASGELSİN
acıkcası TİRSTİM tek basımaydım cünkü ilkinde kendileri cıktılar kancadan ikincide yardımımı oldu tek sorunu cok pullu olması
Bravo! Güzel av olmuş... Tirsi balığı sardalyanın irisi gibi gözükse de daha lezzetsizdir. Malum balık irileştikçe tadı kaçar. (misal kraçe==>İstavrit azmanı gibi) Tirsi bizim istavrit çaparilerine zaman zaman sürü halinde takılır, Tekirdağda, bu mevsimde özellikle de Eylülde.. Beyaz iğneli ince takım ibrişim çaparisine atlar grup halinde... Ancak çekmesi oldukça zor, çok hareketli olduğundan ya ağzı yırtılıyor, ya da misina kopuyor (köstek) Bu aralar izmaritler oldukça lezzetli yalnız akşam tavasını yaptım geçen hafta tuttuklarımdan.. tadına doyum olmuyor. Afiyet olsun
aksam izmaritin tavasını bizde yaptık hem taze hem cok tatlı bir balık tirsi hakikaten tatsız bir balık ve oltaı cok zorladı kamış U harfi gibi oldu çekerken ama cekti Allah' tan izmarit ve istavritin tadına doyum olmuyor
merih sevgili kardeşim ellerine sağlık ileride daha büyük avlara kardeşim artık sen yavaş yavaş okul hazırlıklarınada başla bence
Oks' de kazandığım okul belli olsa başlayacağım dün 2ci tercihler belli oldu gene aynı okula yerleştirmişler beni oysa o okula kayıt yaptırmadığım için ikinci kez o okula yerleşemem ama burası TÜRKİYE burda herşey olabiliyor
Tebrikler Merih arkadaşım güzel bir av olmuş.Bu arada tırsilerden çok tutanlar oluyor sana da gelmesi normal.
Merih'cim ellerine sağlık balıklar bayağı iyi görünüyorlar,darısı mırmırların başına.Daha nicesine rasgele...