12/09/09 Tuzla lüfer avı raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında eskina_man tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Arkadaşlar,

Şimdi arkadaşımla yaptığım bir telefon görüşmesi sonucu bu raporu payşaşmakta fayda gördüm,

Yer: Anadolu yakası

dün hareketli motor ile uzun olta zargana yem kullanarak öğleden sonra 3 saat içerisinde 13 adet lüfer alınmıştır,

Kıyıdan 100 gram kurşun klasik 2 köstek dip olta yem istavrit 2,800 gram be 2,300 gram kırlangıç alınmıştır,

ilgililere duyurulur,

Saygılar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Eylül 2009
  2. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

ahh kırlangıç hayatımın aşkı :)

3. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    İlgili ilgisiz herkez görüceği ve duyacağı için bu mesajınızı;
    -önce muhtemelen orası insanlar ile dolmaya başlar...
    -sonra Büyük, küçük, yavru, limit altı demeden takır takır ordaki balıık varsa avlanılır; çünkü kırlangıç tutmaktadır insanoğlu...
    -en son olarak da ne var ne yok avlandığı için oralarda, varsa kırlangıç merasının sonu zaten gelmiştir...

Lüfer, istavrit gibi her yerde bulunan balıkların meraları önemli değil ancak Özellikle bu tür az bulunur balıkların avlanıldığı yerleri ve meraları sitemizde bilinçsiz balıkçılar sebebi ile yazmıyoruz... Lütfen dikkat edelim...

4. shako0982

shako0982 halbudur

bizde dün çıktık ama zarganamız olmadığı için maalesef sonuç alamadık..

5. mncan78

mncan78 nuri

ustam selamlar nerden alınmış o lüferler:) şehir efsanesi gibi bekliyoruz o yaratığı balıkçı abilerimizle birlikte 2 gundur 40 kagıt mazot yaktık tüm avlaklarda gene benzinci kazandı:) paylaşırsan seviniriz..

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Lüferler koruk lüferi arkadaşlar iri balıklar değil.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Nokta hedefi av nekanı yazıyoruz arkasından bizi takip eden herkes orada. trolcüsünden, gırgıına. sadece burada bu konuları bizlermı takıp ediyoruz zannediyorsun. zamanında bir kalkan emrası verdim aynı dakıka içinde sildik. boğaza giriş noktasıydıç bunda alınacak , gücenecek bir durum yok. olmamalıda hedef aynı bu balığın orada 2 gün içinde kırılmamasını sağlamak yoksa sen neden bu durumdan bu kadar rahatsız oldunki.

kalkan balığı merasını sildim.
    -Eşkina taşları ve tutulan eşkına rapolarını sildim.
    -Lüfer kırmalığı yazdım daha sonra sildik attık bunlarınad bir sebebi var yoksa günah keçisi olmak ne demek amaç ertesi gün keşke dememek ve oradaki amansız çalışacak adamları o meralara sokmamak bizler için başka ne nedeni olabilirki ?

Yoksa tutuan balığın cinsini, ebatını kaç balık aldıklarını biliyoruz. sen kötü birşey yapmadın. bizlerde yapmamaya çalışıyoruz uyarılarımız av raporlarında kesin mera adresi verilmesinde yoksa bizene hatta beni inan hiç ilgilendirmiyor. ben giderim orda o balığı zaten tutarım ama kalırsa işte. geçen sene orası ne üzel avlar vermişti. Ben orada yarın sabahaın karanlık saatlerinde trolculer. bindirmeciler, gırgırlar vs vs görmek istemediğimdendir.

madem oltacıyız. bızde oltacılık adına mera isimlerini vermıyoruz bu kadar basit ve net.....

8. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tuzladan haftada iki-üç defa balığa çıkıyoruz. Üstelik uzun olta, kısa olta, yarım olta :) herşeyi denedik. Lüferi bırakın eşşek istavriti bile yok. Bolca mezgit var. Kırlangışta çok ama en büyüğü 12-13 cm.

Kartal koçtaşın orada ise, günün 18 saati balık tutan ve orada balık malzemeleri satan abilerimiz var. Son 1 ayda kefal ve tek tük zargana dışında hiç bir balık alamadıklarını söylüyorlar. Geçen yıl bu zamanlarda eşkina bolluğu yaşanırkan bu sene oda yok.

O nedenle haberlere görmeden inanmayın derim.

Ayrıca ALİÇOYA sonuna kadar katılıyorum. Bu tür açıklamaların sonunda resmen deniz yağması yapılıyor ve doğal hayata baya bir zarar veriliyor. Sonuçta keşke yazmasaydım demek yerine, yazmamak daha iyi.

Son düzenleme: 15 Eylül 2009
  9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyide kırlangıç -artık- az bulunur balık değil ki? Her taraf kıyamet gibi kırlangıç dolu, Marmara çapında.

Ama bilinçsiz balıkçıların az bulunur balık aramadıkları gerçeği var önümüzde. Siz oraya ne yazarsanız yazın, oraya saldırmak için hazır bekliyorlar.

Kaldı ki, artık her balık az bulunur balık.

10. LapinCash

LapinCash

Birde resim olsaydı.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Abi kırlangıç nasıl az bulunur balık değil ve neden -artık-? Benim bildiğim kırlangıç her zaman nadide bir balık olmuştur. Ne oldu da birden bu balıkların nüfusu arttı acaba?

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şu anda Marmara'da, kaya balığına yakın oranda, kırlanıgıç kaynıyor ortalık. Bir karış kaya balığı ne kadarsa, bir karış kırlangıçta o kadar bol/kıt.

Bilmem farkediyor musunuz? Marmara denizinde garip günler yaşıyoruz bir kaç senedir. 2 seneden beri kırlangıç sıfırdı. Yoktu resmen hiç. Ben hiç görmedim desem yeridir. Mezgitte yoktu. Tek tük, nadiren bazı yerlerde biraz olurdu.

Bu sene ne olduysa, bir şeyler oldu. Zargana yok, istavrit yok, lüfer yok, hani yok, eşkina az biraz, levrek dolu, kefal az, kırlangıç, mezgit aldı başını gitti.

Elbet bunun bir sebebi vardır. Ama bunu ben bilmiyorum.

13. ergir

ergir ergir

yaklaşık 2 ay evel yalova kocadere ye gitmiştim.kırlangıctan başka bir şey yoktu.

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bilemiyorum ben Marmara'da avlanmıyorum. Boğaz'da böyle bir durum söz konusu değil. Kırlangıç yavrularının bu kadar bol olması sevindirici. İşte tam da şimdi korunmaları, avlanmamaları lazım ki büyüyebilsinler.

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bu sene kırlangıç bolmu?

Bol olan bu kırlangıç gibi kırlangıçları bizmi göremiyoruz nerede bu bolluk bizde bilelim ama bana tam tersi gibi geliyor. meralar öksüz dolu birer karış birer karış

bence bu balık 1 sene kadar rahat bırakılırsa o zaman bol dıyebiliriz herhalde.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Alico, Marmara'da kırlangıç cidden bol. O kadar ki, artık takımlara dadanan parazit balık muamelesi görmeye başladı. Küçüğü de var, büyüğü daha seyrek olsada, gene var.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    mazakölar öksüzler tamamda serdar. balık henüz balık gibi değil. bunlarda kırılırsa o zaman işte senelerdir olmayan kırlangıç bundan sonraki senelrdede olmaz gibime geliyor. ben bi raporumda kırlangıçların boylarını göstermiştim. ve bol demiştim. şu tutulanlar ise mınıcık balıklar hele hele tezgahlarda bulunanları gorunce içimiz cız edıyor. ben bir tezgahta bugunlerde Kırlangıç gibi bir kırlangıç görmedim.

18. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ben de merak ettim, geçimini bu işten sağlayan balıkçılar meraları bilmiyor da amatörlerden mi öğrenmeye çalışıyorlar, ilginç.:)
    Ama derseniz ki her yeri bilirler de o gün balığın nerede olduğunu bilmeyebilirler, ona eyvallah.
    Herkese rastgele.

19. mncan78

mncan78 nuri

slm

hiç sorma reiss burda da böle bi sıkıntı varmış yeni öğrendik..

20. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    emre resım yuklemeyı bılıyormusun konulara