12 yaşındaki çocuk 250 kiloluk köpek balığı yakaladı

Konu, 'Genel Konular' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

  1. balikci

    balikci

    Mesajlar:
    2.184
    [​IMG]

    Yaklaşık 7 yıldır balık avlayan 12 yaşındaki çocuk, 250 kiloluk köpek balığı yakaladı.

    ABD'nin Florida eyaletinde 12 yaşındaki bir çocuğun oltasına 250 kilogram ağırlığında bir köpek balığı takıldı.

    Palm Beach Post gazetesindeki haberde, Palm Beach körfezinde ailesiyle tatilini geçiren Aidan Murray Medley'nin 3 metre boyundaki köpek balığıyla Florida eyaletinde rekor kırdığı belirtildi.

    5 yaşından beri balık avlayan 12 yaşındaki çocuğun annesi, geçen yıl da oğlunun 209 kiloluk bir köpek balığı yakaladığını söyledi.

    kaynak: haberler 03-01-2008, 15:50.
     
  2. Palamutum

    Palamutum

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    istanbul
    Bence

    Tahminen Asparagas bir bir haber yapmışlar.

    * Bu tür Avlar için çok çok özel Techizat gereklidir.
    * 12 Yaşındaki bir çocuğun oltası bu iş için müsait değildir.
    * Bu delikanlının , Avı bir şekilde (Zıpkın yada başka birşey) vurduğunu farz edersek bile Tekneye kol kuvveti ile çekemeyeceği aşikardır.
    * Eğer tekneye almak için Vinç ve benzeri bir düzenek var ise Techizatı da ona göredir.
    * Bu tekne muhtemelen Prof. Balıkçı teknesidir. ve Tatile çıkan 12 yaşındaki bir çocuk bu tür prof. cihazlar ile donatılmış bir tekneye gezi olsun diye binmez.
    ....


    Offf uzadıkça uzuyor... kusura bakmayın :D
     
    Son düzenleme: 3 Ocak 2008
  3. hauki

    hauki mustafa cecen

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    1.716
    Şehir:
    finlandiya-jarvenpaa-tr alanya
    Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    normaldir bence...
    1-yurt disindaki hemen hemen tum balikci tekneleri full ve cihazlarla donatili.
    2-kullanilan oltalar cikrik ve corbon kamislardir ve genelde özel yapim örgu,fused,dynema gibi misiniler kullanilir..
    3-bu tur bölgelerde tarpon,king fish,köpek baligi avlamak hobi bu insanlar icin..
    4-.cocugun 12 yasinda olmasi demek bizim cocuklar gibi 25 mm misine ile dip oltasi atacak demek degil,para ve imkan meselesi var adamlarda ne olcak cocuk babasiyla beraber bir tekneyle av turlarina cikar adamlar tum takimi hazirlar cocugun kemerini baglayip oltayi suya atip eline verirler gerisi biraz kuvvet ve kolu cevirebilmeye kalmis birazda adamlarin yardimi ile ceker sonrada teknelerin kicinda bulunan kapidan kakiclarla iceri alirlar 2-3 kisi ile zaten bu tur teknelerde tecrubeli 2-3 kisi bulunmakta...
     
  4. solakali79

    solakali79

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    441
    Şehir:
    Denizli
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Bence annesi oğluna noel hediyesi almış:D :D :D
     
  5. 43_abdullah_91

    43_abdullah_91

    Mesajlar:
    628
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    haber biraz değiştirilebilirse bence olabilir 12 yaşındaki çocuk değilde 12 yaşındaki çocuk ve ortakları olursa bence mantıklı olabilir...:)
     
  6. mert88

    mert88

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    79
    Şehir:
    izmir/istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    zaten böyle bir balığı tek başına tekneye almanın mümkün olduğunu sanmıyorum. belki balık yakalandığında çocuk oltayı elinde tutuyordu:) uğurlu elleri vardır belki eline oltayı aldığı anda balık vuruyordur:)
     
  7. Tuna Hunter

    Tuna Hunter Deniz

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    510
    Şehir:
    Danimarka / Antalya
    En İyi Avı:
    Hannos
    O zaman bundan sonra söyle diyelim.
    Futbol takimlarin kahramanlari olmasin. Golü atan degil, tüm takimdaki isimleri yazilsin. Scor yapan kisiler bundan sonra "ben golü" attim demesin.... ve o futbolculari unutalim :) ;)
     
  8. Tuna Hunter

    Tuna Hunter Deniz

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    510
    Şehir:
    Danimarka / Antalya
    En İyi Avı:
    Hannos
    Evet mümkün degil..... bu tip av, sportif avciligin en son noktasi ;)
    Bu 10 yasindaki cocuk olsa, 100 yasindaki dedemiz olsa en az 2-5 kisinin ekip calismasi.... trofeyi oltayi tutan avciya aittir. Genel Big-Game kültürü budur ;)
     
  9. aidois

    aidois

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    228
    Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe

    ben amerıkan futbolu oynuyorum abim, vallaha ıstersen havada parendalar at ,sayılar yap yıne de "kım yaptı" sorusuna "ben yaptım" dıyemıosun. dersen yat 30 şınav:D
     
  10. aralık ayı deniz avı birincisi oldu bu kardeşimiz:(

    :D
     
  11. Tuna Hunter

    Tuna Hunter Deniz

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    510
    Şehir:
    Danimarka / Antalya
    En İyi Avı:
    Hannos
    Tahmin yapmak güzel bir sey......
    Google'dan sonuc aramak ve kanit bulmak daha güzel bir sey:

    Anahtar kelimeler: " florida shark 12 years old "

    Ve sonuclar:

    http://www.nbc6.net/news/14962203/detail.html?rss=ami&psp=news

    http://www.upi.com/NewsTrack/Quirks/2008/01/02/12-year-old_lands_record_shark/4905/

    http://www.heraldtribune.com/article/20080102/BREAKING/805443002/-1/RSS01

    http://abclocal.go.com/kabc/story?section=news/bizarre&id=5868427
     
    Son düzenleme: 3 Ocak 2008
  12. themad2

    themad2 Serdar

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    887
    Şehir:
    İstanbul
    hikaye:)o yaştaki çocuk onu nasıl tutsun nasıl çeksin nasıl yüzeye alsın
     
  13. Palamutum

    Palamutum

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    istanbul
    .

    - Tahmin yapmak güzel şey,
    - Googleden kanıt bulmak daha güzel bir şey,
    - Ama bulduğun kanıtları anlaşır kılmak dahada güzel birşey ...

    Bu linklerin tümü ingilizce,

    Sizden bu kanıtları hepimizin anlayacağı bir şekilde
    Türkçe'ye çevirmenizi rica etsem ...:rolleyes:
     
  14. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Haberin Ingilizcesini okudum.Oldukca saygi deger kaynaklar yaziyor. Asparagas oldugunu sanmiyorum. Bu genc arkadas en tehlikeli kopek baliklarindan Bullsharki yakalamis. Ki bu balik oldukca atik ve gucludur. Isin en ilginc yani bu balik 12 yas kilasmaninda dunya rekoruna su anda aday.Ancak henuz IGFA rekoru onaylamamis. Dunya rekoruna aday ise herseyden evvel bu genc balikcidan baska hic kimse o misinaya dokunmamis demektir, misina ve monoflament ana beden olarak kullanilmis, celiktelsiz beden kullanilmistir. Bugun dis Ulkelerde cocuklar 200 kg uzerinde marlin, kilic, orkinos ve kopek baliklari yakalamaktalar.

    Teknik baligi cekmekten cok baligi takip etmek uzerine kurulmustur.Belirli bir yorgunluk kivamini gecen balik zaten kendiliginden teslim olur. Baliga kakici bir baskasinin vurmasi, tekneye yardim alinarak aktarilmasinda bir problem yoktur.

    Kendi bakis acim boyle avlarin ozendirilmemesidir.. Dunya da kopek baligi yakalamak kadar kolay hic bir sey yoktur. Kanli bir yemi sallayin, kanla bazboz yapin istemediginizden fazlasini bulursunuz.Yeme atlayan kopek baligini gorursunuz.Butun yapacaginiz yemi tam yutmadan igneyi iki cenenin baslangicina taktirmaktir.Burdan kesmesine imkan yoktur.Tek caresi agirligiyla misinayi patlatmaktir. Tekneyi calistirin misinayi oltayi patlatmayacak sikilikta bir kalamayla boslayin.Bu hem gereksiz misina kaybina, hem de ani hareketlerle
    misinanin patlamasini onleyecegi gibi, hemde baligi oldukca yoracaktir.Bu gibi baliklarla ugrasilirken cogu zaman ozel sandalyelerde olursunuz ve bu sandalyelerde kamisin agirligini bile hissetmezsiniz,cunku kamis bir yuvaya girmistir, sadece toplarken oldukca yorar sizi.Ancak unutmayin ki balik bir kez yoruldumu zaten baligi kicin kicin takip eden tekne oltayi toplamaniza oldukca yardimci olacaktir.Gerisi kakiccinin maharetine kalmis. Teknenin yakininda dondugu anda ucan kakic(flying gaf) denilen kabzasindan ayrilabilen bir kakici baliga vurur ve bu sefer kakicin cengelinden baligi tekneye alirsiniz.Boyle teknelerde genelde kakic ipini dolayarak baligi cekebileceginiz kafali vincler vardir. Troling balikciligi ozellikle cok buyuk baliklar hedefleniyorsa imkanlarla dogru orantili bir balikciliktir. Takim isidir.Tekne isidir.Cok buyuk paralarin isidir.
    Ancak uzerine cok buyuk bir endustri kurulmus ve bu endustri vasitasiyla herkese yaptirilan turistik bir prestij ve tatli hayat balikciligidir.Her guzel sey gibi Ulkeminde boylesi sartlara sahip olmasini cok isterdim. Bunun genis kitleler tarafindan yapilmasinin Ulkemizde olmamasi icin hic bir sebeb yoktur.Ancak tabii ki yakala sal bilinciyle boylesi bir istegim soz konusu.Bunlar oldugunda aslinda bu islerin gorundugu kadar zor olmadigini goreceksiniz.Ancak her bu ise gonul vermisin bu tecrubeyi de en az bir kez hayatinda yasamasini, gercekten buyuk bir balikla mucadele etmesini her balikci arkadasim icin isterim. Cunku bu isin guzelligi o balikla mucadele etmek ve bu baligi sonunda yakinda gormektir.Yabancinin cocuklarinin yaptigini, neden benim insanim yapamasin ki. Bu imkanlari Ulkemize getirmeliyiz.Yurt disinda trolingden ve turizim balikciligindan yapilan paranin haddi hesabi yoktur. Bu sartlari Ulkemizde kurmaya calisan bir arkadasimla gecenlerde Yeni Zelanda da baliga gittik.Isteyenler olursa googleda Alacati Fishing yazarak Ulkemizdeki calismalar hakkinda bilgi alabilirsiniz.
     
    Son düzenleme: 4 Ocak 2008
  15. Palamutum

    Palamutum

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    istanbul
    Hüseyin bey ,
    işte bu tur bir detaylı TÜRKÇE açıklama bekliyordum.
    İşte şimdi konu hakkında bilgi sahibi oldum. teşekkür ederim.

    ==-
    Maharet Türkçe açıklama yapmak...
    ==-
    Tekrar teşekkürler.
     
  16. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    Para işi; turu satın aldınızmı balığı zaten bulursunuz. yakala bırak çalışan pek çok bölgede 200+ kılıç balığı avcılığı yapılıyor dünyada. böylesi şeyler ancak yakala bırak avcılık bölgeleri kurmakla mümkün olur sanıyorum
     
  17. Palamutum

    Palamutum

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    istanbul
    .

    Merak ettiğim için soruyorum
    Peki Yakala Bırak yönteminde yakalanan balıklar hırpalanmıyormu?
    tekrar yaşam alanlarına döndüklerinde
    sağ salim kaldıkları yerden devam edebiliyorlarmı?
    yoksa aldıkları yaralar ile diğer yırtıcı balıkları kendilerine çekip yem mi oluyorlar?
     
  18. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Her seyin elbetteki bir riski var sevgili dostum. Ne kadar ugrasirsan ugras yakala sal mentalitesinde de baliga zarar verebilirsiniz. Bu genelde baligi yorgunluktan catlatma veya buyuk bir kopek baliginin mucadeleyi firsat bilerek avinizi zedelemesi ve hatta tamamen sahip cikmasi ile olabilir.Yeni Zelanda da gecen sene olan bir vaka hayli ilgincdir. Bir troling teknesinde dort kisi troling yaparken sallandirdiklari pek cok sahte yem ceken oltanin 5 ine ayni anda marlinler vurmustur.Bes oltayla ayni anda bas edemiyen ekip iki baligi kacirmis,
    iki baligi cikarmis, bir balik ise mucadele esnasinda kaderine terk edilmistir. Mucadele bitip bu baligin oltasi toplandiginda (resmini gordum) Baligin nerdeyse kilcigi kaldigi goruluyor. Tahminen oldukca buyuk bir dev kalamar surusu baligi didikleyerek bitirmisler.Bu asagi yukari iki saatte olan bir hadise. Bastan asagi
    buyuk nadiriyetlerin oldugu bir hadise. Ancak oldukca titizlikle ayrintilari belgelendigi icin ifade etmekten cekinmiyorum.Yeni Zelanda Siyah Marlin, mavi marlin, kusakli marlin, guney mavi kanat orkinosu, sari kant orkinos, buyuk goz orkinos, kilic icin bulunmaz bir cennettir. Bunlarin pesine dusen burda ozellikle cok buyuklerini yakalama sansina erisir.Yeni zelanda ayni zamanda marlinin kesinlikle ticaretini yapmaz.Bu balik sadece amator olta avcilarina aciktir. Yakala sal esastir.Baliklarin cok az bir kismi ya rekor, ya zede veyahut "kirk yilin basinda birinide eve goturelim" zihniyeti icersinde tekneye alinir. Gerisi nisan atilarak bilime ve bu endustriye fayda icin okyanusa salinir.Bu salma islemi lamburlumbur olmaz.Marlin ve kilic baligi gibi baliklarda kilictan tutarak tekne hafif yoldayken baligin bir sure galsemalarina su verilir.Dinlenmesi saglanilir. Ondan sonra birakilir.Kopek baliklarinda ve diger baliklarda baligin durumuna gore bu islem agizdan kakic atilarak gene bir sure bu sekilde galsamalarina su verip gezdirilerek yapilir. Kanayan balik asla salinmaz.Ancak bu nadir bir olaydir.

    Sahsen benim algilayisimda IGFA'nin bu konuda koydugu kurallar troling balikciligini artik gercek amator balikcilarin elinden cikartmistir. Parasi olan , sukse ve prestij pesinde kosan, akil almaz incelikte misinalarla(Yeni Zelandada
    8 kglik misinayla 120kg lik marlin yakalanmistir, Su anda bazilari 6kglik misinayla bunu deniyorlar) cogu zaman baligin agzinda igne birakarak pek az bir zaman baligi nisanlayarak veya tekneye alarak bu isi goturuyorlar. Ancak ozellikle marlin agzina takilan igneyi kisa surede atmakta maharet sahibidir.Zaten igneler bu gibi konular dusunulerek dizayn edilmislerdir.(Yalan soyluyorlarsa gunahi vebali igne ureticilerinin basina) Ama bu gercek amator balikci bu baliklari yakaliyamaz bu isi hic gercek amator yapmiyor demek degildir.Ben sadece bugun geldigi yerde genel icin bunu ifade ediyorum.Ve bu genel senede buldugu 15-20 gunluk tatilinde dugum atmaktan acizken kalkar bu isin tur operatorlugunu yapanlara gayet kiymetli bir parayi oder (Yeni Zelanda da 1-ila 3 bin dolar arasinda) tekneye atlar , etrafindaki profesyonellerin yardimiyla oltaya takilmis balikla mucadele eder.Ondan sonra resmini cektirir, kalkip ofisine dondugunde duvarina asar ve bir sene misafirine dostuna "bak iste ben boyle balikciyim"havasini atar.Yani bu iste artik gercekten sapla saman karismistir.Isin buyuk bir bolumu endustirilesmistir. Ancak ben bu balikciliga veya bunun endustirilesmesine karsi degilim aslinda.Benim karsi oldugum bilene bilmeyene oldukca ince misinalarla bu baliklarla savasma ortaminin taninmasi.
    Bence bu turlarda belirli bir misina cekerinin altina dusulmemeli. Bu en asagi 35 kg olmali.Belirli bir rezistansin altina izin verilmemeli.Balik belirli bir saatten sonra
    hala zaptedilememisse salinmali. Cunku gercekten cok nadide baliklar bunlar.Soylari artik tehlike altinda ve dunya bu baliklari artik denizde birakmayi ogrenmeli. Sahsen 12 yillik Yeni Zelanda hayatimda pek cok firsatim oldugu halde, pek cok kez dostlarim ciktigi ,davet ettikleri halde cok nadir trolinge gitmeyi kabul etmisimdir. Bu kararimin ayrintilarina bir gun bir oykuyle deginecegim. Cunku oldukca kisiseldir. Kendi algilayisimla ilgilidir. Ancak bu sitelere yazmaya basladigimdan beri sadece bu mesaji verebilmek icin guzel bir firsat oldugunu dusundugum icin tekrardan trolinge gitme karari aldim.Sonuclari umarim yakinda almaya baslariz.

    Troling balikciliginin Dis ulkelerdeki gibi bir endustri , bir turizim ve is olanagi olarak Ulkemizde olmasini destekliyorum.Ancak bu isin gercek bir cevreci bilincle yapilmasi oldukca onemlidir.Bu bilinc ve onlemler alinirsa zayiat oldukca az olacaktir.
     
  19. Palamutum

    Palamutum

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    istanbul
    Bir Şey Sordum
    Sizden Bin Konu öğrendim.

    Çok teşekkür ederim.

    Sağ olun Var olun.
     
  20. Tuna Hunter

    Tuna Hunter Deniz

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    510
    Şehir:
    Danimarka / Antalya
    En İyi Avı:
    Hannos
    Hüseyin hocam.....
    IGFA kurallarinda teknenin yardimiyla baligi almak kural disi degilmiydi?
    Yani teknenin baliga üzerine gitmek ve o vesiyle misina "kazanmak"....?