Selam arkadaşlar.Bundan 4 yıl kadar önce bana zaman zaman çok güzel sürprizler sunan İzmir gülbahçede idim.Kardeşim ve 2 arkadaşımla yola çıktık oraları bilen arkadaşlar iyi bilirki. hani o sıcak suyun denizle birleştiği haliçteydik.Derenin sıcaksu tarafı. toprakyoldan sahile çıkan çok bozuk bi yoldan gece girdik sahil tarafa. Zaman zaman zeminin bataklık olduğunu bildiğimden ben yaya olarak araçın önünden ve zıplaya zıplaya bataklık yerleri kontrol ederek ilerledim sağ tarafımın bataklık olduğunu farkettim elle işaret ederek buraya girmeyin dedim.Sağolsun bizim arkadaşta sağdan gidin dediğimi sanmış ve araç bi anda bataklığa saplandı.Nihayet yarım saat kadar uğraşımızla aracı kurtarıp sıfıra yanaşabildik.Hemen sıcak suyun çıkışı aşırı sığ ve zaman zaman ysundur gece olta çok salladık ufak tıkırtılardan başka bişi yoktu .Çooook eskiden oralarda geceleri kiloluk kefaller alırdık şimdi boyu 10 cm. geçen olursa göbek atıyoruz.Yaa nasip dedim 3 tane ekmek sarma kıbrıs attım.1 tanesi makaraya takıldı ve 3-4 metre kadar gitti öylece bıraktım hiç olmasa sabahada az kalmıştı zaten sabaha karşı yavru kefal yakalarsam levreğe atarım diye düşünerek oltayı orada bıraktım.2 saat kadar uykudan sonra hava ağarmaya başladı bir arkadaşımda uyandı. Mustafa dır kendisi.gel senle beraber kırmızı kurt toplamaya gidelim dedim ve giderken kıbrıs oltamın yakında olanı göremedim .Kendi kendime boşver yosuna girmiştir diyerek fazla dikkatli bakmadan kurt toplamaya gittik.yaklaşış yarım saat sonra döndük yerimize ve diğer arkadaşımla kardeşim halen uyuyordu.Mustafa ile oltalarımızı o taze yemlerle yemleyip oltalarımızı salladık güneşe doğru aniden denizde bir kıpırtı farkettim.misinanın denizle kesiştiğiyerde yaklaşık 10 metre ileride idi kıpırtı. Aklıma hemen sabak uykulu halimle pek dikkat etmediğim kıbrıs oltası gelmişti.Kasnak bulunduğum yerden 15 metre kadar solumda olmasına rağmen kıpırtı önümde idi .Büyük bi heyecanla kasnağı aradım taradım kıyıda yok .Hani gece atarken takıldı demiştim ya kasnak çatlak imiş ve balıkla bir suya gitmiş neyseki uzakta değil idi.ben iri bir kefal olduğunu düşündüğüm oltadan inanırmısınız koca bir levrek çıktı.sabah sabah deniz bana yine güzelbir sürpriz yapmış oldu.balığın karnını yardığımda erimeye yüz tutmuş kefal yavrusu vardı ve muhtemelen kıbrısa yakalana ve çırpınan bi yavruyu levrek yutmuştu.yada belkide ekmek beyaz olduğu için levrek saldırdı.Şaşımayın ben aynı bölgede 2 kere ekmekle kıbrıs oltasıyla levrek aldım oradan.Oraları iyi bilen arkadaşlarımız vardır elbet burada.bir zamanlar 8-10 yaşındaki çocuklar kilo ve üzeri levrek yakalarlardı orada.şimdi malesef kurudu oralar ama zaman zaman çok iyi balık çıkabiliyo.Rüzgarsız bir gününü yakalarsanız oraların (10 günün 9 u rüzgarlıdır)kıyı boyunca sıfıra kadar yanaşan 6-7 kiloluk levrekleri görebilirsiniz.Ayrıca o derenin içkısımlarında 200 metre kadar içerlerde güzel yılan balığıda çıkar artı levrek.(levrek 1200 gr.)hepinize bolşanslar......
Çok güzel bir hatıranızı bizlerle paylaştığınız için teşekküler. İnanın keyifle okudum. Levrek gibi bir balığın ekmeğe değilde, kıbrıs oltasına takılmış olan kefal yavrusuna saldırmış olması daha büyük bir olasılık gibi görülüyor. Paylaşım için yeniden teşekkür eder, ileride anı olarak akılda kalacak nice iri balıkların oltanızda olmasını temenni ederim. Keyifli paylaşımlar.
Gerçekten heyecanlı bir av hikayesi idi.Kıyıya yanaşmış 6-7 kiloluk levrek dedinya gözümün önüne gelir gibi oldu.Sabah sabah iyi geldi teşekkür ederim.
Güzel bir anı. Hiç deniz balığı yakalamamış ve bunun özlemin içerisinde olan birisi olarak keyifle okudum. Eskiden Beyşehir gölünde bir hayli fazla olan levrek (sudak) avlarımı hatırladımda, gerçekten levrek avcılığı gibisi yok
Güzel bir anı olmuş Selim . Dikkat ediyorum bu kıbrıs oltasına levrek yakalama şansı pek te az değil , kıbrıs oltasıyla levrek yakalayan çok insan tanıdım hatta birine şahit olmuştum dayım olur kendisi Her zaman avlak bölgesi olan yerde bir olta kıbrıs atmayı ihmal etmez onu kendi haline bırakır uzaktan takip eder diğer yemli oltasını atar ve hatta bazen onuda yatırıp arada at çek yapar . Tam bir kıyı balıkçısıdır .Balık tutmayı bana sevdiren kişidir.
ben 3 kere kıbrıs (kefal) oltasıyla levrek yakaladım hatta sonuncu geçen yaz üsküdardaydı. Levrek ne olursa olsun beyaz diye ve ya başla bir nedenle ekmek yemez ya yakalanan bir kefale atlar ya da ekmeğin etrafında dolaşan kefalleri sıkıştırırken tesadüfen takılır. Ben kıbrıs atınca sarmanın 15, 20 cm altına ya bir kırmızı kurt yada küçük bir balık takarım çoğunlukla iş yapar.
tebrikler gayet güzel bir anı. Bu arada serkanın taktiğide iyi ilave hırsıza kurt yada küçük balık çok matıklı denemek lazım bence
Bir solukta okudum, emeğinize sağlık. Keşke levrek olsa da, oltama hiç gelmese diyeceğim şimdi ama İstanbul dışındaki arkadaşlarım yanlış anlayacaklar. Bizler burada levreğin yüzünü bile göremiyoruz. Bunun için İstanbul'un sakin yerlerine gitmek gerek ama sakin yerde kalmadı. 1,2 kg. levrek, çok güzel bir balık. Dilerim daha irilerini yakalamak ve bizlerle paylaşmak da nasip olur, rast gelsin.
teşekkürler arkadaşlar.daha bir çok anım var en iyi si bu idi ileriki zamanlarda tekrar anılarla buluşmak dileğiyle.SERDAR perdeci arkadaşım geçen yıl senle bi orgonizasyon için yazışmıştık belki hatırlamazsın ama katılamamıştım. bu sene dileğim sizlerle bi organizasyona katılmak.