http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13951830.asp?gid=229 Habere göre Elazığ`da baraj gölünde yakalanmış bu turna..Ancak dikkatli bakınca balığın turna olmadığı apaçık ortaya çıkıyor. Sanırım bu balık Asya Sazanı dedikleri cinsten..
slm barış abicim bu balığa turna diyorlar ama o yöredeki ismi . gerçekten turna balığı değil basında devamlı çıkıyor bu haber
abi bi gün ısmarlasan da yesek yahu, yani bilgi edinmek babında diyorum Aytekinim, bu turna lafı peki nerden çıkıyor?
Valla yol parasını çekeriz diyorsanız seve seve ısmarlarım neden turna deniyor yöre halkı o balığa o ismi uygun görmüş bize karışmak yakışmaz
Yav bildiğimiz sazanin bir çeşidi bu yaratık. Bütün basın turna diye yazıyor. . Öyle bir turna olsa adamı yer valla. . Geçenlerde bir arkadaşın elini ısırdı 1.5 kiloluk hayvan hastanede dikiş attırdık . .
yok Halfeti'de yemedim ama Birecik'te ve Nizip'te yedim. hiiç ama hiç beğenmedim. en az 3-4 defa Birecik'te bir o kadar da Nizip'te yedim. siz ne düşünürsünüz bilmem ama bence lezzetsiz siz soslusunu yapın birgün çağırın yiyelim beraber.
Tutan balıkçının yorumu : doğuştan balıkçıyım, geçimimi bu işten sağlıyorum ama ilk defa tuttuğum balıktan korktum.. ) Ne büyük bir zevktir acaba bu balığı çekmek..
Siz Adana'dasınız ben İstanbul'da şabut'sa Birecik'te yeriz canınsağolsun demek olmayacak duaya amin demek gibi birşey olurdu