13.02.2011 akşam suyu kırlangıç

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında fatih88 tarafından paylaşıldı.

1. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    dalmam dedim,ama duramadım,9 mm elbiseyi yıkayıp,balkona astım,buz gibi olmuş,dinlenince fikrim degişti,dalmak istedim,hazır yazlıktayım,dedim,böyle fırsat her zaman gelmez,malum kış,elbise balkonda buz gibi olmuş,dedim bunu giyersem daha beter hasta olurum,keşke onu
    giyseydim,7 mm elbiseyle girdim,2 saat anca dayanabildim,6-7 c suya,hasta olmazsak iyidir,
    titreyeyerek çıktım sudan,bu sefer mekan degiştirip,kumluk uzun sahilleri olan,bizim oralarda,dere agzında dalış yaptım,tam da umdugum gibi,belki on tane pisi gördüm,dokunmadım,boyları küçük daha büyümeleri lazım,belliki,trol ve gırgır teknelerinden kaçabilenler,buraya sıgınmış,büyümeye çalışıyor,onlara birazda ha zaman verek,1 m lik suyu terkettim,açıga dogru yüzdüm,bilirsiniz,geçtigimiz senelerde,selimpasada sel meydana gelmiş,açıkta hala bank ,büyük çöp kutuları,metal,sezlong,büyük şemsiye demiri bulunmakta,derinlere bakıyorum,suyun soguklugundan,sülünesler bile çekilmiş,yazın bolca bulundukları yeri terketmişler,derken şemsiye demirlerinin diplerini arıyorum,belki bir umut bir bir şey çıkar,
    derken şemsiye demiri,midye ve yosun tutmuş,ufak kum balıkları kaçıştı,dibine bakarken,bir kırlangıç boylu boyunda,yatmış,öylece duruyordu,beni görünce sanki sevindi,
    o güzelim kanatlarını açarak,etrafta dönmeye başladı,belliki onun yuvasına gelmemden pekte hoşnut olmamıştı,3 lü uçla kolay bir av oldu,kumluk meralarda,dalıcagım vakit pisi,dil gibi dip balıkları için,3 lü uç kullanıyorum,kırlangıçıda alıp,ordan ayrıldım,boş kumsala son kez bakarak sudan çıktım,koşarak evin yolunu tuttum,direkt,sıcak duşa girdimanaca ısındımbu arada soguk su için,dahada güzel bir kış başlıgı aldım,camaro marka 80 tl ye
    maresten,smothskin oldukça güzel bir ürün,bayada sıcak tutuyor,resmini paylaştım,sizlerle,daha iyileri sizlerin olsun,iyi akşamlar...
    http://zipkinci.com/attachment.php?attachmentid=48111&stc=1&d=1297615327
    http://zipkinci.com/attachment.php?attachmentid=48108&stc=1&d=1297611225
    http://zipkinci.com/attachment.php?attachmentid=48110&stc=1&d=1297615306
    http://zipkinci.com/attachment.php?attachmentid=48112&stc=1&d=1297615350

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    fotoğrafları göremedim ama azminize hayran kaldım. tebrikler..

3. modena

modena

tebrikler...fakat linkler üyelik koruması var...:)

4. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
  5. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Güzel av tebrikler,yalnız yüzeysel bakmamakta fayda var resimlerin yüklenme saati 19.14 ve 19.17 oysaki sizin bahsettiğiniz zaman dilimi akşam suyu bu saat diliminde hava oldukça karanlık fotoğraflar ise aydınlık kusura bakmayın ama gece dalışı gibi kokuyor bana ......

6. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    akşam hava kararmadan çektim,balıgı,diger fotolarsa ışık yakılmış,banyado çekildi,gece zaten dalmıyorum,artı 6-7 c suda canlı yok,ne gece dalması,gece dalan adam gider,çanakkalede dalar,onlarca levrek kaldırır,marmarada gecede girsen balık yok,2-3 kefal belki karagöz vurursun,bunu niyemi anlatıyorum,bundan 6-7 sene önce bende birkaç kere,yazın gece daldım,birkaç kefal vurdum,ama gece yapılan dalış,riskli,kaybolma ölme riskin daha fazla,önüme kocaman vatozlar çıktı,bende zaten meraktan daldıgım için bidaha gece dalmadım,gece dalan,ticari zıpkıncılık yapan birsürü tanıdıgım var,ama benim zaten işim basımdan askın,hafta içi çalışırım,haftasonu zevkle gündüz dalar,balıgımı vururum,gece yapsam burda bir iki balıgı paylaşmam,gider hakkını veririm,biton balık indirim,satarım,yani niye burda paylaşıyım o vakit,artı herşeyden geçtim,denizde kışın ortasında gece nolucagı bile bilinmez bi fırtına çıksa,hemde 6-7 c suda seni allah bile bulamaz,ölüm bile mucize olur,bu mevsimde gündüz bile bu kadar soguk suda dalmak cesaret isterken,eger bi adam gece giriyorsa,elini öperim,insanları suçlamak kolay tabi,sanal ortamda,
    ne oldugumu anlattım o vakit,benim zaten paraya ihtiyacım yok,çalışıyorum,kalkıpta kışın ortasında gece girmek için,deli olmak lazım,kaldıki birtane kırlangıç vurupta,sizlerle paylaşmazdım,karar sizin...

7. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    ayrıca,sanırım hikayeyide hiç okumadan yapmışsın,yorumu,bu kadar güzel bir hikayede herkes yazamaz,iki kuru resimlede paylaşabilirdim,raporu,ama neymiş gece gündüz,farkı,sende gececi,yada yasak av yapabiliyorsun diye yazsam,hoşuna gider mi acaba,bunada yüzeysel bakalım,sinirim bozuldu,bir kere,kime böyle bir suçlama getirilse,siniri bozulur,gece dalsam gam yemicem,
    ama öyle birseyde yok ortada,kanıt yok,hava karanlık,fotolar aydınlık,bi alaka yok,hani desenki foto karanlık,eyvallah diyecem,gerçi,bazen yeri geliyo,hava kararınca,gün batarken sudan çıkıyoruz,ne alaka yani gece dalışı,gece dalsam
    aksam suyu,yerine gece suyu yazardım,ilk defa böyle bir suçlama getiriliyor,onun için sinirlendim bu kadar,en azından bir cevap yazarsınız artık...

8. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Sakin ol kardeşim bu ne şiddet :)gece dalışı yapmadıysan mesele yok zaten ben fikrimi yazdım sende açıklamışsın o halde mesele ne???öncelikle sakin ol burası paylaşım platformu eleştiri de olur tavsiyede iyi veya kötü sen büyüklerine bu kadar hiddetleniyorsan vay haline........

9. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Turgay abicim bu kadar sinirlenme diyorsun fakat fotoğrafların aydınlık olmasından gece suyunda daldığını nasıl çıkardın bir açıklama yapar mısın? Seni bu şüpheye ne sevketti.

İlk önce delilerin sağlam olacak.Yoksa sanal ortamda herkes eleştiri yapabilir gibi bir mazaret kabul edilemez.Çünkü senin yaptığın eleştiri değil itham.Bir konuda eleştiri yapılabilir kabul,yaptığı yanlış bir durum varsa ikaz edilebilir fakat sırf şüphe ile kendi fikrim diyerek bir genç itham edilemez.Büyüklerin ilk önce gençlerden daha duyarlı olup, 23 yaşındaki bir genci itham ederken olgun düşünerek şüphesini destekleyecek ,tecrübesini de kullanarak delil toplaması lazım.Yaşınızın verdiği tecrübe ile öyle sorular sorarsınız ki kafanızdaki şüphenizi destekler ve o zaman lisanı münasiple ifade edersiniz.Hayatta en hazetmediğim şey, yaşının büyüklüğüne sığınıp, yaşından beklenmeyecek hareketler yapanlardır buna bende dahilim.

Kardeşin olarak tavsiyem eleştiri ile ithamın farkını iyi belle.Yoksa sitede ithamlar kavgalar alır başını gider.En sonunda sitenin b...ku çıkar.Uygun bir dille ben de çok eleştiride bulundum,bazen ağır oldu özür diledim.Bazende yetersiz geldi daha da eleştirdim.Ama hiç bir zaman haksız yere itham etmedim.

Allaha emanet ol.

10. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.

İthamda bulunsam direk belirtirdim ben sadece fikrimi beyan ettim beni bu düşünceye iten en önemli olgu AKŞAM SUYU ibaresidir,bu vaktin sonu özellikle mevsim itibarıyla karanlık zaman dilimidir bu zaman diliminde de fener kullanılacağını düşünürsek legal bir av mı?yanılmış olabilirim de bu sadece benim fikrim,ikincisi ise kırlangıcın fotoğrafı gündüz çekilen resim olduğu gün gibi ortada akşam suyunda avlanan balık böyle bir ortamda görüntülenebilmesi için sütüdyo gerekli,dalgıç kıyafetli resim ise su ile alakası olmayan bir görüntü sadece resim için çekilmiş elbisenin gayet kuru olduğu zaten belli,hadi bunların hepsini bir kenara koyalım zaten delikanlı gerekli açıklamayı yapmış ve bende o zaman mesele yok demişim bunun üzerine yorum yapmanın zaten bir önemi yok fikirler beyan edilir sonuc net olarak ortaya çıkar konu bundan iberettir kalın sağlıcakla.

Son düzenleme: 16 Şubat 2011
  11. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    tamam itham olmayabilir,fikirde olsa suçlu gibi gösterilmişim,gece dalışına benziyo,bu benim fikrim,kimse kusura bakmasın,bu suçlamadır,fotoları sahilde çekemedim,onuda açıklıyım,balıgı,bahçede çektim,elbisede banyado çektim,sahilde çekmememin sebebi,dalışa tek gidiyor olmam,bidaha kardeşimle gidicem,o cep telefonuyla çeker,evde elbiseyle çekilmemin en büyük sebebi,sizlere piyasada yeni çıkan ve her yerde olmayan bir ürünü tanıtmak,
    onun için evden evden çıkmadan çektim,adamlar bunu -4 le 0 c arasında buzaltı dalışlarında kullanıyorlar,bende marmarada 10 ila 4 c ye düştügü vakit kışın kulanıyorum,sıcak tutması yanına çok güzel bir ürün,beni hiç tanımadıgınız ne kadar belli,gece daldıgımı düşünen biri,en eski açtıgım konudan,bu zamana kadar resimle,hikayeleri okusun,ne kadar faydalı paylaşımlar yaptıgımı daha iyi anlar,bunun üzerine de bana hala kalkıp,gece cisin derlerse ben hiçbirsey demem,kaldıkı,herşey kafada bitiyor,sirküler,forum,herşey geride kalır,önemli olan vicdani sirkülerimiz,allahı kandıramayız,bi hayvana şans vermek,yada kökünü kurutmak,gibi,on sene sonra,balık görebilmek istiyorsak tabi,artı gece avınında ne oldugu bilinsin,bi laf atıldı ortaya onuda açıklayım,gece avı,tüple av çogu ülkede yasak degil,burada yasak ama nedenini,hala hiçkimse bilmiyor,
    bilmiyor,türkiyede suistimal var abi,adam gece dalar,bi gecede 300-400 levrek vurur,yüzlerce ahtapot vurur,o bölgede bidaha canlı kalmaz,adam gece dalıp,
    iki üç parça balık vursa,bir sorun çıkmaz,he bide en önemli gece dalışının yasak olmasının nedeni,gece feneri tuttunmu balık hiç kaçmıyor,6-7 sn boyunca ışıgın önünde duruyor,bunu gece dalmayan hiçkimse bilemez,bende 6-7 sene
    önce bir kaç kez gece daldım,ve sadece 2 kefal vurup çıktım,burda niye türkiyede herşey yasak,adam gider trolle 8-10 km lik bir yeri kazır,yavru bırakmaz,igne bile göremezsin,dalsan o bölgede,gider yavru demeksizin,ufacık istavritleri,tutarsa,köprüde,yazında yüzdüğün denize lagımı akıtırsa sadece kefal olur,avrupada adamlar,gecede dalıyor,tüplede dalıyor,göllerede zıpkın avı yapılıyor,ama millet mantıklı orda,öcü gibi korkuyor,yasalardan,trolde atmıyor,
    orda boy sınırlaması var,ufaksa atılıyo suya tekrar,adam nasıl dalarsa dalsın,yasa çerçevesinde o balıgı bitiremez,senelerce gider,o sudan her sene balıgını alır,suç bile işlecekseniz,cezasını bilin,öyle konuşun,öyle yiyin bu boku,gece dalmadıgımı her seferinde belirttim,sanırım,ama dalanlara karsı degilim,dalan adam beni, ilgilendirmez,gece dalan bir sürü tanıdıgım var,sırf gece dalıyor diye bir sürü arkadaşımla,muhabbetimi kesemem,hiçkimse için,
    kim ne yaparsa kendine yapar,o onun sorunudur,beni baglamaz,ama herseyin başı yine bilinçli avcılık,ve kurallara uymaktan geçiyor,eger tabi,çocuklarımıza bundan 40 sene önce,su boyda balık vardı,demek yerine,çocugumuzun o boyutta bir balık tutmasını istiyorsak,herkes akıllı olup,mantıklı davranmalı,bende dahil,bu arada üniversite mezunuyum,makina meslek lisesi mezunuyum,2 senelik otomotiv,ve halen 4 yıllık işletme okumaktayım,yani kendimi çok iyi savunurum,haklı oldugum zaman,belki biraz çok sert konuştum,kırıcı oldum,özür dilerim,ama en azından bu yanlış anlaşılma,suçlanmayla ilgili,bir özür bekliyorum,karşı taraftan,ben özür diledim...