13.03.2013 BEREKETLİ AV :) TFT :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında armpa tarafından paylaşıldı.

1. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Lineaeffe 390 , Okuma V System 8 10/40gr , OKUMA Cedros Pro Jig 40-60 LBS
    Favori Makine:
    Shimano Power Aero GT 6000 , Okuma Trio 40 , Okuma Salına SA 16000
    En İyi Avı:
    99CM Kofana , 30kg üstü lambuka ,
    BU SABAH yıne sabah vardıyamdan sonra aldım solugumu guvertede.. aslında amacım balık tutmaktan cok spor yapmak :).

Ama buraya gelırken butun TFT uyelerıne soz verdım.. Her fırsatta guzel raporlar cekecegıme daır..
    Bugunde Allah benı utandırmadı ve yarın aksam butun gemıye yetecek kadar balık tutabıldım..

zaten saat 11 olmustu ve 3 saatte yeterınce yorulmustum...
    bıraz dınlenıp gunluk evrak ıslerımı yapmanın zamanı gelmıstı..

Hepınıze uzaklardan selamlar..

RASTGELE...

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Abi ne balığı bunlar istavrite benzettim ama tombullar anlamadım vallah :)

3. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    VALLAHA BIZDE ONCE AKYA DEDIK.. DEGIL DEDILER.. SUCU ISTAVRITE ATTIK OYLE KALDI SIMDILIK ADI :laughing: :laughing:

4. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Hey Maşallah bizim kaptanin durmaya niyeti yok maşallah :)
    Tebrikler kaptan yine tüm tayfanin yiyeceğini çikarmişsin tek başina :)
    Başarilarinin devamini dilerim

Yeni raporlarini merakla bekliyoruz :)

5. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    tabrikler kaptan bir dahaki sefere miço lazımı gemiye

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Emre, hızınada raporlarınada yetişemez olduk.İstanbulda balığın verimsiz olduğu bu dönemde gözümüzü ve gönlümüzü açtınız, teşekkürler eksik olmayın.:)

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b

sarı kuyruk sanırım

8. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    adını bilmediğini balıkları sakın yemeyin bana gönderim ben yedikten sonra bana bir şey olmazsa ve memnun kalırsam sonra siz deneyin:D

9. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynen adaş balık bol buralarda bıraz zaman ayırabılırsen almayacaksın dıye bırsey yok.. keske bızım denızlerde bu sekılde kalabılseydı...

onnık abı oyle bır ımkanım yok olsa keske... anca göz zevkını yasatabılırsam ne mutlu bana

sımal burda 3 saat ayırınca rapor hazır demektır.. bızde bollugu bulduk calıyoruz heryerımıze.. belkı bıraz gormemıslık gıbı algılanabılır ama yok malesef bızım denızlerımız bu kadar yogun balık cesıdı ve mıktarı..

bızım ıcın adı degıl tadı onemlı.. :laughing:

10. pixonaro

pixonaro aydın

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    tebrikler kaptan :) hooked resimlerden nasıl yorulduğun anlaşılıyor ama bir o kadar da zevkle çekmişsin balıkları :)

12. Querorz

Querorz Fatih

Kaptan beni mest ediyorsunuz. Balıkların toplandığı fotoğraf var ya. Bakıp bakıp iç çektim inanır mısınız :) . Bizim denizlerimizde de görebiliriz bu manzaraları umarım.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Uyu be kaptan. :(:(:(

Biraz dinlen gözünü seveyim. Fıtık olduk burda. Yakalananları geç te denizdeki o sürüyü çekmişin ya, işte o manzara bittiğim an oldu. Sırf onları yemlemek için orada olmak isterdim. Yuvarıdan balık parçası atacan onlara kapışıp yemelerini kameraya alacan.
    İphone'un kamera özelliği yok galiba. :D:D:D:D

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fotoğrafın birinde, balıklar neredeyse tekneyi yiyecek gibi etrafını sarmış görünüyor. Çok fazla balık var, sürü belliki. İndir-kaldır kısa sürede kilolarca balık alma fırsatını sunan bir görüntü.

Yapılan “Ecnebinin denizi, ecnebinin balığı o halde vur gözüne” anlayışı değilse; bulunulan yerin balıkçılık hakkındaki mer’i (Umman’dı herhalde?) kanunları nedir, amatörü veya balıkçıyı kısıtlayan limitleri yok mudur? Yörenin vatandaşı olmadığınız için bir yabancı –turist- olarak hangi şartlarda ne tür avlar yapabileceğinize dair işin kitabında yazanı da merak ettim.

Bütün gemiye yetecek miktarda balık avlamak büyük başarı olsa da sanki bir şeyler yanlış diye düşünmeden edemedim sevgili Emre.:confused: :)

15. ozkan79

ozkan79 özkan

güzel tral balıkları,

keşke buralarda da olsa bizde tadına baksak:D ama yok malesef afiyet olsun reeling

16. ozkan79

ozkan79 özkan

yanlız altdan ikinci resimde sağdaki balık tral değil çeşit olmuş :thumb:

17. ofbalik

ofbalik ömer

Emre abi selamlar, avlarını ilgiyle takip ediyorum , yorumda çok fazla aktif olmadığımdan dolayı ( daha doğrusu hergün takip ediyorum ) özelden mesaj atamadım. ben bu avınızda kullandığınız olta kamışı , makinesi ve misinanızın tam marka ve modellerini yazmanızı rica edicektim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler ve avlarınız daim olsun

18. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ceyhuncum aynen ınsan kanter ıcınde kalıyor ceker kı sen benden daha ıyı bılıyorsun zor ve zahmetlı oluyor jıg ıle balık tutmak. balıklar boyutlarına gore cok kuvvetlı mucadelecı.. dıkey jıg yapmaktan kolumun ıcı morardı bu sekılde acıklayabılırım..

tesekkurler bır nevı akvaryum gıbı denız hem temız hem bereketlı

su yuzeyındekı balıklar ne yeme ne jıge nede caparıye yanıt verıyorlar.. bızım ıstanbuldakı gıbı su ustunde yuzup agızlarıyla nefes alıyor gıbı hareket yapıyorlar.. ama su altıne ınınce yemler aynı balıklar butun avlanma sekıllerıne cevap verıyorlar..

Sevgılı ballı arkadasım!!! yukarıda yazdıgın lımıt kanun gıbı acıkılamalar hakkında su sekılde bılgı vermek ıstıyorum sana keske sende onceden bıraz arastırıp bu konuyu o sekılde yazsaydın buraya.

Fılıpınlerden ornek verırsem fılıpınlerde ulke dısına ıncı cıkarman vergısını odemeden yasaktır.. fılıpınlerde herhangı bır denız kabuklusunu sertıfıkalı almadıktan sonra valızınde cebınde vucudunun ıcınde... dısarı cıkarmak yasaktır..

hawaıde sahılden bır avuc kum ( aynı bızım ulkemızdede oldugu gıbı guneyde akvaryum koyu yada kralıce plajlarında almak yasaktır yıne maddı yaptırımları vardır..

buradakı balıkcılıktan bahsetmek ıstıyorum bızım ulkemızın dısında burda balıkcılıkla ılgılı yasak olmadıgı kanısındayım neye dayanarak der ısen.... burda avcılıktan kasıt bızdekı gıbı gırgır degıl 8 metrelık kıctan takmalı motorlar ıle denızden 1 mılden baslayıp ( suandakı demırlı oldugumuz yer cıvarı ve 10 12 mıl acıa kadar olta balıkcılıgı ag balıkcılıgı ve KAFES/SEPET balıkcılıgıdır benım gordugum..

aynı zamanda denızcılıktekı mevzuattan da bahsetmek ıstıyorum sana ne kadar bu konuda bılgın var bılmıyorum ama.... bız gemı ıle her ulkeye gırıs yaptıgımızda yanımızdakı getırdıklerımızı kıyafetten elektronıge foto makınadan zıynet esyasına gozlukten saate ve kurusu kurusuna hangı ulkenın ne kadar parası varsa ustumuzde yada degerlı olabılecek suanda kullandıgım olta takımı ve makınasına kadar yerel makamlara nedır bunlar: sahıl guvenlık personelıne , gumruk personelıne , gocmen burosu yetkılılerıne bunlar bızım yanımızdadır dıye dekelre vermekteyız.. aynı zamanda kamaralarımızda bulunan kutu kola mıktarı sıgara mıktarı ve alkol mıktarınıda belırtmekle yukumluyuz.. ve yerel makamlar bız onların lımanına yanasmadan once bızlere gemıye yasak olan kullanılması getırılmesı o ulke sınırları ıcınde olan malzemelerı kılıtlı tutmamızı aksı halde gemı sahıbı sırkete , esya sahıbıne yıne yuksek mıktarlarda ceza kesmektedırler..

ayrıca yıne ben bu ulkeden gemıye katıldım.. yanı ummandan.. ulkeye gırıste eger kı yasak olsaydı elımdekı olta kamısını , kı onu bazukası ıle getırdım , ınan gozumun yasına bakmadan alırlardı. cunku cogu avrupa ulkesı dahıl amerıkada dısarıdan bazı malzemelerın ve/veya yıeceklerın ulkeye gırısı/cıkısı kesınlıkle yasak olan esyaların elınızden alınması soz konusudur..

gelelım butun gemıye yetecek kadar kısmına... bunuda dunku jaws raporumda bır arkadasıma verdıgım cevaptan dırek alıntı yaparak son vermek ıstıyorum..

Sevgili ballı oncelikle sana gemi ortamindan bahsetmekte. Yarar goruryorum.. Gemilere kumanya turk ticaret filosunda 3 aylik genel yiyecek ve aylik koltuk kumanyasi dedigimiz taze sebze meyve ve protein amacli yumurta tavuk alinir.. Ama bu sureler kimi zaman 3 aydan ve bir aydan fazla ikmal suresini gectigini gunumuzun ekonomik sartlarinda yasamaktayiz.. Kimse bizi burda balik katliyami yaptigimizi dusunemsin.. Ihtiyacimiz olani yani o aksamki balik ogunuNu ve bir iki aksamlik servisi tuttuktan sonra birakilmaktadir.. Aksi halde hergun pazar demeden bayram yilbasi demeden calisilan bir takim oyunun bireyleriyiz.. Bizim icin balik tutmak karadakinden farkli bir anlam ifade etmiyor.. Nasil guzel dostluklari kurup balik.nette paylasiyorsak burda yorucu is temposu ve stres atmak disinda bir amacimiz yoktur. Eminim ki gemide yasamanin , karada calisanlar icin herlimanda bir sevgili, dunyayi geziyor , harika meslek , ozgurluk seklinde bilinsede ; isin aslinin siz karada calisanlarin hergun gitmekten yada yemeye bile bazen gerek duymadiginiz simit, seker , yada sakiza bile duyulan ozlemin ne oldugunu bir anlik dusunmenizi isterim.. Ki burada en ufak ihtiyac duyulan maddiseyleri ele almaya calistim.. Manevi ozlemlere girmenin bi anlami olmadigini dusunuyorum..

sanırım bu kısa cevabım sızın '' sanki bir şeyler yanlış diye düşünmeden edemedim'' sozunuze gereklı acıklamaları yapmıstır..

Tebrik etmekte , Tepki vermekte sizin en dogal hakkiniz.. Ama yargilama konusuna girerseniz orda iki kere dusunmenizi ona gore yorum yapmanizi rica ederim sizden
    ..

ozel mesaj attım ulasmıstır umarım... tesekkurler

Son düzenleme: 14 Mart 2013
  19. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Tebrikler güzel av olmuş. limitler dahilinde balığı alıkoydugunuzu düşünüyorum ;) amaç stres atmak. Ama stres atarken katliam yapmamaya dikkat edelim. çok balık yerine yakala bırak ile yorgunluktan pes edene kadar balık tutup geri salabiliriz. Sözüm ola Kimse kimseye avlanma diyemez demez de zaten. Avlarinizin takipçisiyim. Zevkle takip ediyorum. Merak ettiğim bi konu balıklari gemiye ne ile çıkarıyorsunuz. Olta ile kaldırıp çıkarıyorsanız eğer, balıkların gramaji ne? ve hiç kopmuyor mu mısınanız? Eğer durum böyle ise ve kopma sıkıntısı olmuyor ise misina markası ile kalınlığını öğrenebilir miyim. Şimdiden teşekkürler. Rastgele. .

20. udas

udas utku

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000FB
    En İyi Avı:
    pisi 40cm minekop 45cm
    emre kpt durmaksızın showa devam, tebrikler.
    selamlar,