Hafta sonu Armutludaydım.Kıyıdan daha önce nispeten kumluk bildiğim yerler şimdi feribot sayesinde kaya ve yosunlarla kaplanmış.Gece mırmır için şansımı zorlamayıp Armutlu iskelesine eşimle birlikte gitmeye karar verdim.İyi de yapmışım.Birlikte geldiğim misafirlerim biraz da takılmak bahabından hani balık o kadar kamış götürüyorsun bu akşam balık yemezsek olmaz gibi baskıları eşliğinde iskeleden mezgite atmaya başladık.Gerek Bursa Mudanya da gerekse Yalova Armutluda kıyamet kadar mezgit var.Geçen sene bunlarıda bulamıyorduk.Yanlız burada mezgitler neredeyse bakalorya olmuş.Gerçekten büyükleri çok tatmin edici idi.Yem olarak boru kurdu kullandık. SAygılar sevgiler.
Sevgili Halil kardeşim, Çoğu zaman çevremizin balık beklentisi bizi hoşnut etmese de insanın sevdikleri için uğraşıp emeğinin karşılığını da alarak onlara sunacağı balık ikramı bence ikramların en güzelindendir. Güzel avlarınızın devamını dilerim, tebrikler..
tebrikler çok güzel av olmuş.bende yarın fıstıklıya gidiyorum.orada bilirsiniz belki Barış Abi sahilde kayalıklardan sağa doğru 2. evin önünde Üsküdarlı diye bir bot var o bizim botumuz inşallah süper avlar yapacağım.Bu arada yosun olayına üzüldüm.Maalesef İDO'nun bizim aramızda "Hayalet Gemi" dediğimiz 2 sene önce çıkan arabalı vapurunun dalgası boyum(1.79) büyüklüğünde oluyor.İnşallah Fıstıklı sahilleride bundan etkilenmemiştir
Tebrikler Halil abi , baya irileşmiş mezgitler 1,2 ay önce parmak kadarlardı... Yarın bizde küçük kumla tarafa gitmeyi düşünüyoruz mezgitten başka balık yapmazmı acaba son gidişimizde 2 tane kalkan aldık sahilde...
Mezgiti özelikle mısır ununda yapıyorum.Pul biber,karabiber vs baharatlarla marine ettikten sonra kızgın yağda çıtır çıtır oluyor.Tabi deniz suyunda tatlı su değdirmeden temizliyorum.Kesinlikte tat fark ediyor.
Barış kardeşim yengeyi ve seni tebrik ederim ne mutlu size balık arkadaşın aynı zamanda hayat arkadaşın şansınız daim olsun
paylaşımın için çok tesekkür ederiz Barış. haftasonundan sonra bende resmen "armutlulu" olacağım insallah. iki hafta once gittim ama balıkla falan uğraşmadık. insallah karşılasırız. sohbet ederiz...