Yazın en koyu sıcaklarından öğlen saat 13:00 sıraları oltama gelen tolostolop.Yer bulgaristan haskovo pınar göleti,bulgarların deyimiyle ''bunar''yazdan kalma bu sıcak görüntüler kışın bu soğuk günlerinde belki içimizi biraz ısıtır ve en azından değişik bir paylaşım olur diye düşündüm,çekimi yapan genç arkadaş Oktay balıkçılığa çok meraklı konuşmalarından da belli oluyor umarım beğenirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=6t82fsP88AI
Biz ep aykırıyız bilmezmısın ba gülücüm Şu aklıma geldi Bursada göçmen bir amcanın kaşarlı tost isterken kurduğu tatlı cümle ''piinirliyi kaça kıstırıisin''
Dedemler de Bulgaristan-Razgrat göçmeni olduğundan kulak dolgunluğu oluştu iyice. Türkçe işte, lastik gibi.
Öyle abicim bilmem ama özellikle trakya şivesi baya makara.Bir gün Kırklareli dereköyden kara avından dönerken dikkatimi çekmişti Kırklareli çıkışında hoşça kalın tabelasını,adam üşenmemiş ''H'' harfini özene bezene silmiş ''oşça kalın'' yapmış onu hiç unutamam neyse konuyu daha da saptırmadan oşça kal kardeşim
"Ammmman bre deryalar..." Ertan Abi cok guzel bir paylasim.Bu balik bizim burada "patin"diye adlandirdiklari bir cesit tatlisu catfish'e cok benziyor.(Net goremedim videodan) Ama eger o balik ise inanilmaz mucadele ediyor bunlar.Eminim cok zevkli olmustur cekmesi. Rastgele...
Güzel paylaşım teşekkürler. Balığı suda tutarak ağzımın suyunuda akıttın arkadaşım. En sonunda yeterbe kardeşim cekeceksen çek dedim yani
Nihat öyle değişik bir balık ki anlayamıyorsun kafa darbesiyle bir anda misinsyı patlatıveriyor en kötü tarafım da yanımda kepçe olsa bile balığı illa kendim çıkarmak istiyorum bu yüzden bu güne kadar ne kadar balık kaçırdım bir bilsen
Ohop Emrah öğle sıcağında hayvancık salıvermiş kendini pek mücadeleye mecali yoktu gibi ama bugüne kadar yakaladığım sayılı ilk üçe girecek küçük diyebileceğim tolostoloplardandı
Mert selam Edirnede duyduğuma göre bazı balıkçı dükkanları halka kofana diye satıyorlarmış bunu bilmeyenler de alıyormuş aslı varmıdır bea
Evala Gürel zemo nali zaesh nie sme vse tocni hora=Yani hemşerim biz hep (nasıldı ya Türkçesi)turnayı gözünden vururuz diyelim,Gürel tochnonun türkçe meali nasıldı ya kilitlendim aga
Yavrimo bre Tolostolop. Endaksi. Nasıl? Olmadı galiba. Selamlar Ertan, babalarına alıştırdın, bu hafif kaldı abicim.
Napravu koparmışın tolostolopları Ertan agam Sözün var bana , yolum düşerse oralara gideceğiz balığa değilmi ? Yanımıza biraz lukanka alıp ...
Da da Vinagi Taka.... Eh be Bate... Şevklendirdin bizi gene kış günü... Alcam kayak takımlarını gelcem şimdi sizin o göle. Kayak takımlarıyla balık tutuluyomu BATE ?