13.10.2011 Antalya Çift Iskarmoz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilal07 tarafından paylaşıldı.

1. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    Sevgili balıkavı üyeleri herkese selam ;

Uzun bir zamandan sonra bu sezon ilk turna avımla karşınızdayım, bu sene kendimi yine turna avına adadım ve umarım bolca tutarım bu sezon da. Fırtınanın dinmesini fırsat bilerek sabah giderim umuduyla dün malzemeleri hazırlayıp hayalleri daldım. Fısıltı gazetesi şurda turna almışlar şurda rapalayı koparmış şurda levrek oynuyormuş gibisinden haberleri manşetten veriyordu. Zaten ufacık bir gaz bekleyen ben durur muyum hemen soluğu meramda aldım. Zira birinin tuttuğunu duymasam da ben otomatiğe bağladım bu sene and içtim haftada 3 kez falan balığa gidecem dedim kendi kendime. Hedefim bu sene 3 kg ve üzeri bir barakuda :eek: onu çabalıyorum sezonu açtım, 2-3 haftadır haftada iki kez olmak üzere gittim balığa 4-5 tane turna tuttum ancak turnalar tatmin edici boyutlarda olmadığı için geri saldım. Malumunuz burada fırtına,sel,çamur hiç balıklık hava yoktu. (Bu arada hayatını kaybeden hemşerilerime Allah rahmet eylesin diyorum, ailelerine de Allah sabır versin) Elbet bu fırtına dinecek ondan sonra balık yapacak umuduyla havanın dinmesini bekledim, ve bu sabah 04.40ta saatin çalmasıyla ok gibi fırladım yataktan, yoksa başka türlü miskinlik oluyor az daha yatayım diyorum ya da aman yarın giderim diyorum bu sefer koğuş kalk sesi duyarcasına kalktım…
    Atladığım gibi motoruma 05.20 gibi avlağıma vardım. Benden önce bir kişi gelmişti, yaklaşık 500-600 metrelik alanı yukarı-aşağı gidegele atçek yaptım, içimde bir umut vardı tutacak gibiydim, genelde bende öyle olur, gitmeyi çok istersem iyi düşünürsem sanki balık beni çağrıyor gibi hissederim , yine o günlerden biriymiş :p klasik olarak zokalı silikonumla başladım çünkü burada turnaları hep bu balıkla aldım diyebilirim, fakat ortalıkta turna yoktu ben de rapala takayım dedim oyuncu değişikliğine gittim sırayla birkaç rapala denedim en son yine beyaz zokalıya geçtim ve o inanılmaz ağırlık bindi oltama :eek: özellikle ince bir kamış seçiyorum bu hazzı yaşamak için ( Balzer Ultra Light 5-15 gr normalde alabalık kamışı) ara ara balık üzerime doğru geldiğinden olsa gerek aha kaçtı tühh bee derken bir yandan da çekiyordum, hiç oyalanmadan kıyıladım güzelce, ve sezonu güzel bir turnayla şimdi açtım dedim, hemen bir iki resim çekip başka sahtelere yöneldim, nasılsa balığı aldım dedim şimdi de deneysel çalışmanın vakti geldi dedim, silikondan rapalaya denedim de denedim, hava aydınlanmaya yakın umudu kesmek üzere iken çok inandığım güvendiğim yozuri pins minnowum beni yolda bırakmamıştı, boş atıp dolu çekmiştim reeling bir yakışıklı daha tutunca yiter gayri deyip biraz da levreğe bakayım dedim, levreği genelde çapariyle tutarlar burada ben de tüy çapari ucu silikonla bitenlerden bir tane seçtim attım tırt! Saat 07.30a kadar vaktim vardı zamanla hızla geçmişti istemeyerek de olsa meradan ayrılıp evin yolunu tuttum… yarın enerjimi ve kendimi toparlayabilirsem bir kez daha deneyeceğim, herkese bol balıklı günler… birkaç fotoğrafla avı bitireyim…
    Not : ikinci balığı tuttuktan biraz sonra resmini çektim…
    Bunlar sırasıyla denediğim sahtelerim…. (yukarıdan aşağıya)
    Balıkları aldığım sahteler… (raglou ve yozuri)
    İlk gelen balık…

Aynı balık…
    Beraber hatıra resmi…
    Yakından…

Kullanılan ekipman :

Kamış : Balzer Ultra Light 2.70 cm 5-15 gr
    Makine : Shimano Exage 2500 FC
    İp : 0.12 adını hatırlayamadığım bir marka dyne... diye başlıyordu
    Sahteler : yukarda görüldüğü gibi
    Mekan : Akdeniz ;)

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    tebrikler afiyet olsun kardeş.. :)

ilginçtir.. hani hep derler ya .renk diye.. şimdi bakıyorumda .. eger balık varda tercih etmiş ise , şans değil ise,

- beyaz bir silikon - koyu renkli bir sahte balık renkler tamamen zıt , :) yozuride cazip gelecek bir yüzeyde yok . silikon deseniz usule uygun monte edilmemiş. ne derece aksiyon verir? ..

kısaca predatör balıgın neyi ? nasıl?nezaman? seçeceği konusu bana göre halen tam olarak net değil..en kısa tabir ile beslendiği bir şeye benzemesi..:)) Mesela o gün burda Bilalin avlandıgı yerde hologramdı-sarıydı-yeşildi- vs iddiasını yapmak bana göre yanlış olur..:)

tekrar tebrikler Bilal.. şansın daim olsun

3. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    Katılıyorum abi sana, ben de dükkanlara gidip turna için rapala bakıyorum diyenlere kıl olurum :p turna tükenmez kalemin içindeki beyaz boruya bile atlıyorken 30 tl verip x marka almak saçmalık bence :) haa o uygun monte edilmemiş dediğin silikonu tek geçerim yemin ederim dile gelse de bir konuşsaaa :D

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler güzel av olmuş:) ben aynı sahte ile bir seferinde yakala bırak 三十から五 tutmuşdum:D silikonu gıymık gıymık etmişlerdi:D

bende epeydir gitmiyorum balığa,iş çıkışımı yoksa sabah suyunamı karar veremedimmrsparkle

5. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    tebrik ederim, güzel balıklar :)

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bu 三十から五 cidden silikonu fena parçalıyor yaa :cool:

o ne abi?! :p

Bilal kardeşim, ne güzel boş dönmemişsin, keyfini almışsın yine tebrikler.
    İnşallah daha büyükleri gelir, istediğin boylarda gelir.

Antalya'da kıyıları sürekli yoklayıp bana rapor geçen eski bir dostum var. Bir süredir av partnerimdir kendisi. Fırtınadan sonra şuraya git dene diye o kadar konuşmuştum kendisiyle. Mutlaka oralardayım diyordu. Dün aradım, bizimki fırtınada hasta olmuş yorgan döşek yatıyormuş :eek:

Bak sen iyi değerlendirmişsin. Tekrar tebrikler.

Bu arada Serik'deki selde hayatını kaybeden hemşerilerimiz için bende Allah'tan rahmet diliyorum. Çok acı gerçekten.

7. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    sabah ezan sesiyle sahte suya indirilmeli bence, akşam nadiren iş yapsa da bence illaki sabah suyuuu...

8. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    Teşekkürler

9. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    Kimmiş arkadaşını tanıyorumdur belki :D

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

O senin taraftan değil Bilal, tam ters taraftan :)

Yani tanıma ihtimalin, eğer başka yollarla bağlantı yoksa zor.

Ama ben dönüpte Allah'ın izniyle avlarımıza başladığımızda illaki görüşüp tanışacağız.
    :)

11. posaedon

posaedon Serdar

Bu barakuda değil mi yahu, Güzel av olmuş tebrikler.

12. frado

frado fırat

tebrikler güzel av olmuş fırtına sonrası bende balığa çıkmayı çok istiyordum ancak nasip olmadı pazartesi yada salı denicem şansımı

13. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    Serdar bu balığa Antalyada turna deriz,doğrusu ıskarmoz asıl ecnebi denizlerinde olana da barakuda denir, turna ve barakuda denir de ıskarmozu kimse kullanmaz nedense :p

14. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bilal tebrik ederim güzel av olmuş ben bu akşam tekrar balığa çıkıcam yerim kaleiçi liman olacak. saat 8 gibi orada olurum.bilgin olsun:)

15. hasan vural

hasan vural hasan vural

tebrikler bilal kardeşim güzel av günü olmuş eline emeğine sağlık rasgelsin

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İskarmozlar da iskarmozmuş yani. Sandalın 2 yanına sokup kürek taksan, bana mısın demez, isim babasının gördüğü görevi görür. Tebrikler.

17. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    Valla ben sabah gittim bu sefer tırtt :D ama hep sabah suyunu tercih ederim akşam sevmem pek, sana rasgele diyelim ;)

18. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    haha süper yorum, koptum burda teşekkürler :laughing:

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Bilal,

bir balık + bir balık daha = iki balık.

iki balık + bir balık daha = 3 balık

Dikkat ettiysen burada sayı bir bir artıyor. Ama bu her bir artış o balığın yasallığına aykırı. Yani? Artmayacak, sabit kalacak. Sadece bir olacak ki yasal olsun avımız.

Niye? Çünkü, deniz turnası yani ıskarmoz'un günlük yasal limiti bu şekilde.

Bir balık mı?

Evet, bir balık.

Vakti gelmiştir nitekim, sezon bereketiyle seni beklemekte. Ama günde sadece bir balık, gayrisine olta atmıyoruz.

Selamlar, gönlünce avlara inşallah.;)

20. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

mufi abi sana katılmıyorum baracuda suyun içinde hareket eden herşeye saldırmasıyla meşhurdur sahtelerin aksiyon vermesi ve avlağındaki balıklara benzemesiyle alakası yokdur çok meraklı bir yırtıcıdır.heleki avladığı balıklardan onlara benzemeyen bişey varsa ona daha hırsla saldırır.renk,veya sahtenin tipihiç önemli değildir.bu yazdıklarım tecrübelerimle alakalıdır.misinanıza.ufak ağaç dalı takın ucuna biraz ağırlıkla onada saldırır denemsi bedava.sahtelerde renk hiç önemli değildir sadece bulanık havalarda pastel renkler veya fosforlu renkler açık havalarda ise daha mat gri mavi ve yeşil renkler verimli olabilir ama kesinlikle şu renk sahte bu renk sahteden daha iyi balık vuruşu alır diye bir kaide olmaz olamaz.kulaktan dolma fısıltı haberlerine aldanmayın kendiniz test edin deneyin sonuca kendiniz ulaşın.arabamın anahtarını veririm sana mufi abi aksi ispatlansın:) kardeşim tebrikler kandırıcıların çok güzel rast gelsin denk gelsin inşallah