13.11.2008 Tatlisu Karişik Av Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    EKİP: BEN ve METİN(baco)
    YER: HER ZAMANKİ AVLAĞIMIZ
    YEM: CİVCİV YEMİ,UN,VANİLİN,YUMURTA,SU KARIŞIMI HAMUR.

Daha önceden kararlaştırdığımız gibi sabah saat 05,30 da avlağa doğru yola çıktık. Yaklaşık 60 km uzaklıkta olan avlağa varıp oltaları suya attığımızda saat 7 olmuştu. Daha 15 dakika olmamıştı ki, ilk balığımızı aldık. Ama bu balık beklediğimiz gibi sazan değil, kefaldi. Yaklaşık 3-4 saat boyunca kefallerin istilasına uğradık diyebilirim. Tam "acaba sazanlar dibe mi yattılar?" diye umudumuzu yitirmeye başlamıştık ki, saat 11 gibi beklediğimiz gibi bir zil sesi duyduk. Günün ilk sazanı bir aynalıydı. Bunu mütaakip 1-1,5 saat içinde 3 sazan daha çektik. En son 2 sazanı da (biri elime sığacak kadar küçüktü) akşam saatlerine doğru alabildik. Bunlarla birlikte gene arada bir gelen kefaller ve de bir adet kırmızı havuz balığı ile avı tamamladık.
    Sazanların bir tanesi kesin limitin üzerindeydi, diğerleri hakkında kesin bir karar veremedik, net bir ölçü aletimiz olmadığı için. Fakat limitin üzerindeki de dahil olmak üzere hepsi iade edildi. Sadece kefallerden limit üzeri olduğunu düşündüğümüz yaklaşık 10 adedi alıkoyuldu. Bir de havuz balığı, bizim avlağın müdavimi olan, adını "orman kedisi" koyduğumuz kediye hediye edildi. Beklediğimiz trofeyi(leri) alamamış olsak da, güzel ve keyifli bir av oldu. Muhtemelen sezonun son sazan avı da olabilir. Emeği geçen herkese, özellikle candostum güzel insan BACO'ya teşekkür ederim.

Bu da bizim avlakta yaz aylarında bolca çektiğimiz havuz balığı. Fakat son iki seferdir, mevsim şartlarından olsa gerek 1 er adet çektik.

bu elimdeki ufak sazanın üzerinde boydan boya uzanan çizgiye dikkatinizi çekerim. Kimi yerde bu çizginin israil sazanlarında olduğu söyleniyordu. Ama bu balık bildiğimiz bıyıklı ve pullu sazan. Yorumlarınızı bekliyorum.

bunlar alıkoyulan kefaller. karanlığa kaldığımız için avlakta telefonla net şekilde çekemedik. eve gelince kamerayla çektim.

Fotoğraf ekleme işini biraz abarttım sanırım:eek: İdare edin bu seferlik.
    Herkese bol şanslar, iyi avlar dilerim.

2. mavi_cehennem

mavi_cehennem METİN

Favori Kamış:
    remixon kamış ve makine
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3,5 kg
    baco inş. başka sefere trofeleri alcaz.yinede güzeldi muhabbeti yeter.güzel avdı, hele bu mevsimde...

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    evet candostum güzel insan. bidahaki sezona inşallah nasipse hayalimizdeki trofeleri çekeriz. gerçi farketmez, yanımda sen olduktan sonra en verimsiz av bile eğlenceli geçiyo.

4. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Sazanları bırakmanız gerçekten güzel.:)
    Bu güzel av için sizi tebrik ediyorum.:)

5. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Gerçekten bu mevsimde güzel av olmuş Ahmet,tebrikler.Kefaller de iyiymiş,elinize sağlık.paylaşım için teşekkürler..

6. Gercekbalikcilar

Gercekbalikcilar Eyup Ünal

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180
    Tebrikler güzel av ölmus

Sazanlari biraktigin izin senin baskalarina örnek olmani istiyorum .
    Böyle devam et her zaman bu gölde balik tutarsin geri saldikca .

7. Harika bir av olmuş..Tebrik ederim..İşin aslı deniz balıkçılığına ilgi duymama rağmen bu güzel raporları görünce oltamı alıp göle gidesim geliyor..:) turuncu olan balık yanılmıyorsam havuz balığı olarak bilinen bir süs balığı..Tam emin olmamakla beraber buralarda kohi yada koi olarak isimlendiriliyor..Beslemekten sıkılıp iyi niyetle göle bırakılan bir türün sonucu olsa gerek..

Bu arada amatör balıkçılar olarak balıkları salmanız ayrı bir güzellik..Bu nedenle sizi bu örnek davranışınızdan dolayı alkışlıyorum:)

8. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Ahmet Bey gerçekten takdire şayan bir av, tebrikler. Tatlısu kefali (kasna) benim yaşadığım Kayseri' de Yamula barajında özellikle çok olan bir balık ve mesafenin şehre diğer avlaklara göre daha yakın olmasından dolayı at-çek keyfini yaşamak için gittiğimiz bir yer. (Burada kefaller mepse dehşet geliyor) Yalnız yakaladığımız her tatlısu kefalini çok kılçıklı olmasından dolayı salıyoruz. Tatlısu kefalini siz nasıl tüketiyorssunuz ya da bu balık için pişirme yöntemlerinde önerisi olan arkadaşlar varsa seve seve dinlerim.

9. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkür ederim. çıtayı yükselttik biraz sanırım.

10. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    evet. mevsime bakaraktan güzel bir av oldu sanırım. gerçi kefal her mevsimde tam gaz hücum eder yeme.

çok teşekkür ederim. size de bolşans.

11. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkürler efendim. dün kararlaştırdık ava giderken. sazan boyu ne olursa olsun geri salınacaktı.

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    sayın aabiim, öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. deniz avına da gidiyorum ama, tatlısu avının yeri başka. Özellikle de avlak şehirden uzak, ormanın ortasında bir yer olunca. ama sizin yörede deniz avı daha çok keyif verebilir.
    Havuzbalığını önceden kıyamayıp salardık, artık salmak yok. kediler de nasiplensin.

13. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    sayın rıfat aabicim. öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. biz kasnayı her avlakta genellikle solucanla tutarız. iyide iş yapar. tüketimine gelince de, sazandan çok daha az kılçıklı ve lezzeti de fena değil. çok farklı bi yöntem yok, normal mısır ununa bulayıp tavada kızartıyoruz.

14. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

tebrikler Ahmet kardesim suya iade edilen baliklar icin gösterdigin hassasiyet icin tesekkür ediyorum.

15. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    reca ederim efendim. artık daha hassas olma zamanı geldi.

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Öncelikle duyarlılığnız ve doğaya saygınız için, sonra da gerçekleştirdiğiniz bereketli avınız için tebrik ederim :) Tam da doğaya saygıda kusurların tartışıldığı bir dönemde, böyle bir rapor yayınlamış olmanız, bir çok kişiye ders niteliğinde oldu.Teşekkür ederim.

17. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    öncelikle güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim efendim.

şunu söylemeliyim ki, bu site bize çok şey kazandırdı. çok ciddi söylüyorum ki, biz (metin ve ben) bu avı bu siteye üye olmadan, bu siteden öğrendiklerimizi öğrenmeden önce yapsaydık, o balıklar büyük ihtimalle geri salınmayacaktı. öyle inanıyor ve umuyorum ki, bizim gibi bir çok arkadaş da bu şekilde olumlu şeyler öğrenmiştir bu siteden.

18. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili Ahmet; satırların, bunca çabaların boşa gitmediğinin bir kanıtı ve inan bundan çok mutlu oldum:) Bizlerden sonra bayrak sizin elinizde olacak, arkamızdan aynı amaçla gelenleri görmek her şeye bedel :) Ahmet ve Metin kardeşlerim, tekrar teşekkürler:)

19. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Güzel avınız ve örnek davranışınız için her ikinizi de kutlarım. İnşallah beklediğiniz trofeler sizi fazla bekletmez.

20. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkür ederim efendim. inşallah, hep beraber, bol trofeli günlere...