Selamlar ben Celal, bugun 4 yıl sonra ilk kez balığa gittim şuan çok acemiyim ve balığa yeni başladım diyebilirim sabah 7:30dan öğlen 14 e kadar oturdum bu süre zarfında başımdan 1kaç kötü olay geçsede moralim dimdik ayakta kaldı ve çözüm yolu bulup devam ettim Allah Yardım etti 8 tane balık tuttum 6sı balon 2 tanede küçük balık tuttum (tek oltada) ve sahildeki kişiler balonun zehirli olduğunu söylediler ve ilerki zamanlarda nefret etmeye başladım yanımda 2 takım iğne vardı 3lü 1 kurşunla 2 takım iğne heba oldu ama herşeye rağmet balık tutmak eğlenceli idi sabah gider gitmez oltanın başını kırdım (misinayı salmamışım ) ama evden çıkarken çantaya bir sele bant koymuştum ne alakaysa balığa gidiyorum bant alıyorum ama işte o olaka o bant tüm günü kurtardı o bant sayesinde oltayı bantladım kırılan yerinden tüm gün ittim teptim bişecik olmadı sonra sonra saat 12 gibi büyük bir balon balığı vurmuş sanırım, ben o ara yemek yiyordum oltaya bir baktımkine denize gidiyor ve hemen oltaya koştum tabi o ara pantolonla denizede girmiş oldum üzerimde kot pantolon vardı diz altından tamamen ıslandı olta denizde diz altıma kadar gitmişti tam o anda sanırım balon balığı misinayı kopardı ve olta orda kaldı sonra üstüm ıslak halde oltayı çektim takımı komple götürmüş hayvanat 3 iğne birde bir pil kadar kurşunu yutmuş herhalde Allahdan oltayı aldığım yer 2 takım vermişti kurşunla birlikte onları taktım filan kurtardım durumu neyse çok kötü kamerası olan telefonumla birkaç resim çektim sizlere aktarayım ilk balığım bir balon ve tam ümitsizliğe kapılacakken 1 oltada 2 tane balon olmayan balık yakalamak çok mutlu etti beni burasıda benim durduğum yer, ilerideki abide saolsun çok yardımcı oldu bilgilendirdi hoş bir sohbet oluştu tabi o daha az sürede çok daha vazla balık aldı onun aldığı balıklardan birkaç kare ve manzara resimleri daha önce tanışalım bölümündeki konuya 1 tek mesaj gelmedi umarım aynısı devam etmez birde internetten balonları araştırdım dahada nefret etmeye başladım dokunmakdan zehir kaparmıyız bu balıkdan ? ben dokundum dışına çok aptal bir soru olabilir lütfen acemiliğime veriniz
15 yaşında bir kardeşimiz için yeterli hırsı göstermiş, bilgi edinmeye çalışmışsın. Detayları ve uyman gerekenleri öğrenerek ilerleyeceğine ve başarılı avlar yapacağına inanıyorum. Yanınındaki beyefendinin tuttuğu balıklar fotodan net olarak seçilmesede ben ot balığına benzettim ve bildiğim kadarıyla yenilmiyor bu balıklar.Hayvansal yem yapımında kullanılıyor diye birşeyler duymuştum ama ne derece doğru bilemiyorum.
diğer konudan dolayı biraz ümidsizim o yüzden antalyada kıyı balıkçılığının sıkıntılı olduğunu okumuştum ama balonlar basmış cidden bir çözüm yokmudur balon tutmak istemiyorum tiksinir durumdayım
tebrikler. bu balon balığı hem zehirli hem de tam bir felaket. balon olan suda başka balık tutmak çok zor. akya için atılan oltaları bile parçalıyor. çok keskin dişleri var jilet gibi. hiç yakalamadım ama internette araştırmıştım çok zararlı bir tür olduğunu okudum ve egeye kadar hatta marmaraya bile girdiği söyleniyor.
Mersin Bozyazıda yazın 10 gün boyunca balık tutmaya çalışan biri olarak oltama gelen sayısız balon balığı sayısız takımımı heba etmesinden dolayı bunalım geçirecektim maalesef tüm akdeniz istila altında bu konuda acilen birşeylerin yapılması lazım..
tebrikler Celal güzel bi başlangıç.. Balonlar herkesin basının belası olacak yakındır.. burada bi koy var boncuklu koyu diye orda gecen kış bi takım dip attım, bir takım şamandıralı attım, bir takım yüzey kıbrıs, herseyi paramparça etmişler. bende inat ettim ne varsa salladım ama ne yolladıysam kopuk veya parça parça geldi. en sonunda tuttum çelik misinalı düzen yaptım ona et takıp attım ama inanırmısın o çelik misinayı bile bulasık teline çevirmiş.. işimiz kötü bu kadar yaklastılarsa.. hayırlısı ne diyelim..
Celal bu hirs bu azim seni cok daha iyi bir balik avcisi yapacagindan eminim. Yeni ogrenmene ragmen baya bir vakit harcamissin. Cogu zaman acemiler pek fazla durmaz. Bu yuzden tebrik ediyorum seni ve ileride cok daha guzel raporlar acarsin bizlerde zevkle okur cevaplariz.
celal güzel bir gün geçirmişsin anlaşılan. oltanın peşinden koşup kotla denize girmende balık avının insanın içindeki nasıl bir tutku ve güzellik yaşattığının göstergesi ve raporunu renklendirmiş rastgele sevgiler...
Celal helal olsun sana,ve tebrik ederim,ayricada paylastigin icinde tesekkur ederim.Avlandigin yerde cok guzelmis bu arada. Devamina rastgele
aslında yaşım 16 forum öyle gösteriyor cevaplar için çok teşekkür ederim herkeze tek tek, benim antalyada boş zamanımı değerlendirebileceğim yapabileceğim hiç bir hobim yok aktivitem ve ben gezmeyi doğayı çok severim her gün illaki dışarı çıkmam gerek yoksa kendimi kötü hissediyorum ve açıkcası balık tutmak benim nefes almamı sağladı çok eğlenceli çok güzel bir aktivite gerçekten umarım daha güzel avlarım olur şimdilik 8 balık nasip olursa yarında gitmeyi düşünüyorum giderim umarım
Sevgili küçüğüm merhaba, 4 yıl aradan sonra gerçekleştirdiğin avda sıkıntılı ve güzel anlarını sitede bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Manzara görüntüleri muhteşem ve şu sonbahar günlerinde insanın içini ısıtıyor. Güzel havalarda ava giderken, av çantana koyabileceğin küçücük bir önerim olacak. Çantana bir de öykü/roman/bilimsel gibi ilgi alanına girebilecek bir kitap koyabilirsin. Böyle güzel havalarda balık vurmadığı zaman beklerken denize karşı okumanın çok keyif verici ve dinlendirici (bence) olduğunu söyleyebilirim. Doğa ve balık tutkun nedeni ile seni gözlerinden öpüyor, avlarının güzel geçmesini diliyorum. Sevgilerimle..
yanlız bir sorunum var oltayı kırdığımı söylemiştim yeni çubukmu alacağım bilmiyorum resim çektim nasıl onarabilirim ? olta ve olta malzemeleri satan dükkanlardan yeni çubuk filanmı alacağım ?
Celal kardeşim tebrik ederim senin oltana gelen balonlar yine küçükmüş geçen gün ben atçek yaparken bir arkadaş yarım saat ara ile yarm kilonun üstünde 2 tane çekmişti ne heyacan basmıştır onu çekerken,taaki balığını görene kadar bu heyacanı sürdü kamışın kırılmasına gelince o kamış tamir olmasına olurda,pek sağlıklı olmaz,sen kendine yeni bir kamış al,ucu kalın sert dolgulu kamış dan olsun,kendin seç ağırlığını tart elinle sana göre hafif ama aksiyonu sert olan kamış seç,ucu ince olan kamış ile tasmalama yapması tam yeterince iyi derecede olmuyor, senin tutduğun nokta ile o arkadaşın tutduğu bölge arasında farklılıklar olduğunu görüyorum bir dahaki sefere o arkadaşın olta attığı yerden fırlat oltanı denize,
evet aslında onun önü açıkdı benim önümde güvenlik ağları vardı, bu kamışa gelince sağ elle kamışı tuttuğumdan elim halen çok ağrıyor sıkıp yumruk yapamıyorum kamıştan dolayı çok zorlandı daha hafif bir kamış nasıl olurdu diye düşünüyorum kamışım 3metre 2.4 veya 2.6 kamışlar oluyor onlar nasıl olur veya 3metre yukarsı nasıl olur sanırım elimin ağrımasıda alışık olmadığından herhalde ellerim ve kollarım çok güçlü değil
Üstad bu balon balıkları mersinide istila etmiş durumda. Ne balık bırakıyorlar , ne takım bırakıyorlar. Balon balıkları kızıldeniz'e ait balıklardır. Sıcak denizleri severler.3-4 yıl önce yanlışlıkla Akdenizimize göç ettiler ve o zamandan buzamana Mersinde görülüyor. Yanlız bu yıl popülasyonlarında müthiş bir artış var. Ben hem karadan hemde tekneyle avlanıyorum. 6-7 kulaçta da çıkıyor , 15-20 kulaçtada çıkıyor. Elinle dokunabilirsin ama dokunmasan daha iyi olur , bütün av çoşkusu kaçıyor indanda. Ama sakın yeme..
gerçekten iğrenç balıklar bunlardan kurtulmanın keşki bir yolu olsa, 4 yıl önce egede böyle bir yaratık yoktu çok güzeldi ege (edremit körfezi) umarım orayada bulaşmamıştır bu yaratık çünkü çok kötü bir durum oluşturuyor gerçekden denizde balık bırakmıyorlarmış sonu ne olacak acaba