Uzun zamandır takip ettiğim foruma ilk raporumu yazıyorum. İstanbulda çeşitli yerlerde denememe rağmen hiç balık tutamamanın verdiği hırsla(meraları sır gibi saklayanlar sağolsun gezmediğimiz kıyı şeridi kalmadı )) Bayram tatili için gittiğim Kdz. Ereğlide sonunda yüzümüz güldü. Bayram seyran demeden nerdeyse her gün Liman mendereğinde takıldık abimle ama nafile çeşitli günler çıktığımız avda toplam 9 tam bir hayal kırıklığıydı. Ama yılmak yok savaşa devam Genelde sabah 7 akşam 8-9 civarına kadar takılıyorduk ama istediğimiz sonuca ulaşamadık. Dönüşe az bir zaman kala sonunda sabahlamayı kafaya koydum, lakin gece kurduğumuz saatler sonuç vermiyor ya erteleniyor yada iptal edilerek uykuya devam deniyordu Pazar gecesi 22:00 civarında arkadaşımla atıştırmalık bişeyler alıp hem muhabbet edelim hemde balığa takılalım dedik. Takımları kurduk yemlik istavritleri takıp attık oltaları denize, uzun süre hiç vuruş yoktu. Ben diğer noktalara bakmak için kalktım lakin menderek oldukça uzun liman iç kısmında bir dayı alıyormuş arada; dedik onun yanına geçelim, topladık takım taklavatı geçtik oraya. Arkadaş oltayı attığı gibi 1 tane çekti iyi dedik balık buralarda demek ki neyse bende salladım oltayı deerken arkadaş bir tane kaçırdı hemen arkasından bir tane daha kaçırdı. Bu arada başka yerde takılan bir ekibimiz daha vardı. Aramızda haberleşmiştik neresi balık yaparsa orada toplanacaktık. İletişim sağlam hemen haber verdik tabi gelin burda balık var diye; 10 dk sonra damladılar. Balık vuruyor arada ama pek alan yok. Havada iyice soğudu bizim arkadaş başladı gidelim demeye, ama ben kararlıyım balık almadan gitmiycem. Dedim gel seni evine bırakayım madem, ben sabahlıycam yanımda diğer ekip var onlara güveniyorum tabi Neyse onu bıraktım geldim bu arada saat 02:00 oldu. Yarım saat oldu olmadı balık bir başladı. Bu arada diğer ekipten bi abimiz limana yeni yanaşan gırgırdan taze hamsi almıştı onlara çok güzel geliyordu balık. Balıkları çekerken vaktin nasıl geçtiğini anlamamışız sabah 07:30 olmuş derken balık seyreldi. Takımları topladık 08:00 gibi evin yolunu tuttuk. 3 kişi 15 - 18er balık aldı herkes. Güzel bir av oldu hele İstanbuldaki hüsrandan sonra Avda kendi oltam patladığı için abimin silstar oltasını kullandım makine neydi hatırlamıyorum. Yem hamsi, kurşun 70lik, 2 iğneli klasik mantarlı dip oltası.
Maşallah çok güzel bir av olmuş, güzel memleketimden böyle raporlar görmek çok güzel tebrik ederim, avlarınız daim olsun