Geçen haftasonu işlerimden dolayı balığa gidememiştim. Bu hafta hava durumuna filan aldırmadan, ne olursa olsun gitmeyi kafama koymuştum. Sevdiğim ve en çok avladığım balık olan izmaritler son gidişimde pek gözükmemişlerdi. Bu yüzden Boğaz avcısının gözdesi olan çinekopları hedefledim. Gece, tek kat 0,25 misine, 3 No. Mustad iğneden 3 adet takım bağladım. Sabah saat 09:00'da sahildeydim. Tahmin edeceğiniz gibi sahil bir pazar günü için oldukça boştu. Deniz kıyısında soğuk iyice kendisini hissettiriyor, yağmur ve kuvvetli rüzgar özellikle elleri çok üşütüyordu. İlk önce çapari attım. istavrit oldukça seyrekti ama birer birer 9 tane kadar yakaladım. Bu kadar yem yeterli, tripod'u kurup 130 gramlık kurşunla çinekop takımını dibe yatırdım. Düzenli olarak 10-15 dakikada bir vuruş aldım ve pek fire vermeden, yem sayısına göre hesaplarsak 18 vuruşta 15 balığı kıyıya aldım. Balıklar genelde çinekop boyundaydı ama 3-4 tane iri boyda balık da geldi. Yemli çinekop avcıları iyi bilirler yakalanınca olta ile birlikte yüzme eğilimi gösteren bu balığı çekmek oldukça zevklidir. Bazen çektiğiniz hızdan daha hızlı yüzer ve ağrlığını hissetmezsiniz sonra tüm ağırlığı bir anda kamışa biner. Tabii işin doğrusu her zaman balığın yüzüşünden daha hızlı çekip, ağırlığını sürekli hissederek misineye ulaşamamasını sağlamaktır, yoksa hırsızın bağlı olduğu misineyi kesebilirler. 130 gramlık kurşun ve 100 gramın üzerindeki balığı rahat rahat çekiyorsanız her an misineyi kesme riski vardır. Sol kolunuzun ön kısmında oldukça ciddi bir ağrı yaratacak kadar zorlanacak hızla çekerseniz, iğne kestirme riskiniz olmaz. Avımı saat 2'ye doğru yemler bittiğinde sonlandırdım. Hava güzel olup tıklım tıklım bir sahilde balık tutmaktansa, bu hava şartlarında bir avcılığı her zaman tercih ederim. Soğuk havada ve kuvvetli poyrazda yakalanmış olan Boğaz çinekoplarının, akşam yemeğindeki lezzeti ise gerçekten paha biçilmezdi
tebrikler aret bende dün güzel bir av yaptım. evet çinekop çekmek gerçekten özellikle olta kıyıya yaklaştığında çok zevkli. yaklaştıkca basıyor oltaya. dün ben bir ara sanırım kaçırdım derken balığı gördüm fakat bir anlık boşlukta altatki iki hırsızı kopardı kaçtı.. sırtım ve sol kolum hala ağrıyor.. başarılarının devamı dileğiyle rastgele...
Tebrikler, balıklar çok güzel görünüyor, fırtına, yağmur durduramamış güzel bir ava imza atmışsınız, bereketli avlarınızın devamını dilerim.
bu havada bu balıkları alma becerisi ve zahmetini göstermişsiniz ya.. gerçekten tebrikler. anadolu mu avrupa mı acaba bölge ?
Aret harikasın kardeşim, hiç bir zorluğu önemsemiyor gidip işini layığı ile yapıyorsun, Ruhuna sağlık, daim olsun
Aret böyle bir havada bu kadar balık yakalamışsın tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele
Tebrikler Aret, seninde dediğin gibi bu havalarda ençok eller üşüyor, böyle bir havada hatta daha soğuk karlı bir gecede parmaklarım o kadar üşümüşki yem takarken parmağıma geçen iğneyi hissetmemiştim.
Tebrikler... Hafta sonu yağış ve fırtına korkusuyla evde oturduk. Ama seni tebrik ediyorum ayrıca kıskanıyorum. Fakat merak ettiğim husus şu avlak neresi bizlere bunu bildirirsen memnun olurum. Hoşçakal...
Tebrikler Aret bey, Hava koşullarının bu kadar zorlu olmasına rağmen yılmadan, büyük bir özveri örneği göstererek harika bir ava imza atmışsınız, ellerinize sağlık. Dün ki havada, o rüzgarda balığın vuruşlarını oltanın ucunda hissetmek bile apayrı bir maharet gerektirir bence, sizi bir kez daha tebrik ederim. En kötü avınız böyle olsun Bu balıkları, herzamanki avlağınızdan tuttuğunuzu tahmin ediyorum, haksızmıyım
Değerli arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Daha iyileri ve büyükleri sizlerin olsun inşallah. Benim avlandığım yerler genelde Rumeli Hisarı-Arnavutköy arasıdır. Dün de öyleydi.
Teşekkürler Ercan abi, Eşkinaya gece gitmek lazım olduğu için bu soğuklarda deneyemedim henüz, gündüz bile zor duruluyor sahilde Hevesim kaçmasın diye tam zamanı olan Mayıs ayında denemeyi düşünüyorum, umarım o muhteşem balık benim oltayı da ziyaret eder Sevgiler
Ahhhhhhh Aretim ahhhhhhh, ne sen sor ne ben söyleyeyim , yaktı beni bu eşkina sevdası Ercan'a da çok tüyo verme , onun amacı bi eşkina alıp beni hepten kudurtmak
Murat abi selam. Bakalım Mayıs ayında şurdan bi balık alabilirsek ilk size haber vereceğim, umarım hep birlikte bir gece sabahlarız