13 Aralık - çinekoplar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Geçen haftasonu işlerimden dolayı balığa gidememiştim. Bu hafta hava durumuna filan aldırmadan, ne olursa olsun gitmeyi kafama koymuştum. Sevdiğim ve en çok avladığım balık olan izmaritler son gidişimde pek gözükmemişlerdi. Bu yüzden Boğaz avcısının gözdesi olan çinekopları hedefledim. Gece, tek kat 0,25 misine, 3 No. Mustad iğneden 3 adet takım bağladım. Sabah saat 09:00'da sahildeydim. Tahmin edeceğiniz gibi sahil bir pazar günü için oldukça boştu. Deniz kıyısında soğuk iyice kendisini hissettiriyor, yağmur ve kuvvetli rüzgar özellikle elleri çok üşütüyordu. İlk önce çapari attım. istavrit oldukça seyrekti ama birer birer 9 tane kadar yakaladım. Bu kadar yem yeterli, tripod'u kurup 130 gramlık kurşunla çinekop takımını dibe yatırdım. Düzenli olarak 10-15 dakikada bir vuruş aldım ve pek fire vermeden, yem sayısına göre hesaplarsak 18 vuruşta 15 balığı kıyıya aldım. Balıklar genelde çinekop boyundaydı ama 3-4 tane iri boyda balık da geldi. Yemli çinekop avcıları iyi bilirler yakalanınca olta ile birlikte yüzme eğilimi gösteren bu balığı çekmek oldukça zevklidir. Bazen çektiğiniz hızdan daha hızlı yüzer ve ağrlığını hissetmezsiniz sonra tüm ağırlığı bir anda kamışa biner. Tabii işin doğrusu her zaman balığın yüzüşünden daha hızlı çekip, ağırlığını sürekli hissederek misineye ulaşamamasını sağlamaktır, yoksa hırsızın bağlı olduğu misineyi kesebilirler. 130 gramlık kurşun ve 100 gramın üzerindeki balığı rahat rahat çekiyorsanız her an misineyi kesme riski vardır. Sol kolunuzun ön kısmında oldukça ciddi bir ağrı yaratacak kadar zorlanacak hızla çekerseniz, iğne kestirme riskiniz olmaz.

Avımı saat 2'ye doğru yemler bittiğinde sonlandırdım. Hava güzel olup tıklım tıklım bir sahilde balık tutmaktansa, bu hava şartlarında bir avcılığı her zaman tercih ederim. Soğuk havada ve kuvvetli poyrazda yakalanmış olan Boğaz çinekoplarının, akşam yemeğindeki lezzeti ise gerçekten paha biçilmezdi:)

2. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tebrikler. Kıskandım vallahi :)

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler aret bende dün güzel bir av yaptım. evet çinekop çekmek gerçekten özellikle olta kıyıya yaklaştığında çok zevkli. yaklaştıkca basıyor oltaya. dün ben bir ara sanırım kaçırdım derken balığı gördüm fakat bir anlık boşlukta altatki iki hırsızı kopardı kaçtı..
    sırtım ve sol kolum hala ağrıyor.. başarılarının devamı dileğiyle rastgele... :)

4. ergir

ergir ergir

güzel balıklar.herzaman şansın acık olsun.

5. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Tebrikler, balıklar çok güzel görünüyor, fırtına, yağmur durduramamış güzel bir ava imza atmışsınız, bereketli avlarınızın devamını dilerim.

6. deePblue

deePblue na

bu havada bu balıkları alma becerisi ve zahmetini göstermişsiniz ya..
    gerçekten tebrikler.
    anadolu mu avrupa mı acaba bölge ?

7. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler aret,

eşkina deneme fırsatın oldumu ?? ;) :)

8. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Tebrikler , güzel ve bereketli bir av olmuş. Soğuğun karşılığını almışsınız :)

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Aret harikasın kardeşim, hiç bir zorluğu önemsemiyor gidip işini layığı ile yapıyorsun,

Ruhuna sağlık, daim olsun

10. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Aret böyle bir havada bu kadar balık yakalamışsın tebrikler
    bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler..:)

12. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Tebrikler Aret, seninde dediğin gibi bu havalarda ençok eller üşüyor, böyle bir havada hatta daha soğuk karlı bir gecede parmaklarım o kadar üşümüşki yem takarken parmağıma geçen iğneyi hissetmemiştim.

13. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Tebirkler Aret bey sofrayı donatmışsınız Allah bereket versin.

14. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler ve afiyet olsun.

15. fyuceturk

fyuceturk Ferit YÜCETÜRK

Favori Kamış:
    Cormoran 3.50mt. 40-80gr.
    Favori Makine:
    Shimano activesurf super aero
    En İyi Avı:
    Zargana
    Tebrikler...

Hafta sonu yağış ve fırtına korkusuyla evde oturduk. Ama seni tebrik ediyorum ayrıca kıskanıyorum. Fakat merak ettiğim husus şu avlak neresi bizlere bunu bildirirsen memnun olurum. Hoşçakal...

16. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Tebrikler Aret bey,
    Hava koşullarının bu kadar zorlu olmasına rağmen yılmadan, büyük bir özveri örneği göstererek harika bir ava imza atmışsınız, ellerinize sağlık.
    Dün ki havada, o rüzgarda balığın vuruşlarını oltanın ucunda hissetmek bile apayrı bir maharet gerektirir bence, sizi bir kez daha tebrik ederim.
    En kötü avınız böyle olsun :):)

Bu balıkları, herzamanki avlağınızdan tuttuğunuzu tahmin ediyorum, haksızmıyım ;)

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Değerli arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Daha iyileri ve büyükleri sizlerin olsun inşallah. Benim avlandığım yerler genelde Rumeli Hisarı-Arnavutköy arasıdır. Dün de öyleydi.

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler Ercan abi,

Eşkinaya gece gitmek lazım olduğu için bu soğuklarda deneyemedim henüz, gündüz bile zor duruluyor sahilde:) Hevesim kaçmasın diye tam zamanı olan Mayıs ayında denemeyi düşünüyorum, umarım o muhteşem balık benim oltayı da ziyaret eder:)

Sevgiler

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Ahhhhhhh Aretim ahhhhhhh, ne sen sor ne ben söyleyeyim , yaktı beni bu eşkina sevdası :(

Ercan'a da çok tüyo verme , onun amacı bi eşkina alıp beni hepten kudurtmak :)

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Murat abi selam. Bakalım Mayıs ayında şurdan bi balık alabilirsek ilk size haber vereceğim, umarım hep birlikte bir gece sabahlarız:)