13/EYLÜL/2014-10 LÜFER Alico&Boğaç&Deniz)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İstanbul Boğaz
    150 gr kurşun
    canlı canlı zargana
    0,35 beden trabucco camocast elite beden
    0,80 el oltası
    Örme kasa 3,5 kulaç beden
    gerisi maharet ve sabır

Cumartesi günü saat 06,30 da başlayan av günümüz, artık keyfe keder balık tutuyoruz ya yemde süzmedik, ipekle topladık süper bir şekilde 20 kadar zarganayı ve arkasından başladık çalışmaya, çalıştığımız merada bir tek tekne yok. sadece biz varız hayret nasıl düşünemez millet, hiçmi havaya bakmazlar, balık ne zaman nasıl nereye düşer takip etmezler. anlamıyorum doğrusu arkasından balık yok, yok demekle olmuyor işte ipekle yakalanan zargana yaklaşık 3 saat kadar sürdü. tabi bu arada çaylar içildi kahvaltılar yapıldı deniz ortasında demleme çayla beraber. tutarız dedikya üstüne üstlük siz gidin ben bi yarım saat kadar da uyuyayım dedim oda cabası.
    Havada ayaz kalkmış günlük güneşlik bir hava, bizim evladiyelik takımlar fena çalışacak derken, Ben takımı denize bıraktım ve yattım hoop geliyor demesiyle balık içeri ben dışarı, tamam etti bir arkasından boğaç takımı denize verdi ben bi çay alayım derken deniz aynı anda 2. balığıda attı içeri. Tabi o anda Boğaç böyle şansın vs.vs. sesleri yükeselirken. ben sessiz sedasız bekliyorum. arkasından 1-2-3-4-5-6 dedi o arada boğaça çok iri bir balık geldi. çekerken çelik takımı yedi gitti. bir daha güzel düşüncelerini anlattı kardeşimiz ve derken oda 2 balık içeri aldı toplam 10 balık bereket versin dedik ve av sonu. bu arada yiğidin hakkını yememek lazım Meraya bizi taşıyan boğaç oldu. her ne kadar bugün balık olmaz gibi enteresan kelimeler söylesede. akşamüstüne doğru rüzgar epey hızlandı.Camlardaki serpintilerden anlaşılacağı üzere yüksek yol ile beraber limana döndük. Yine balık tuttuğumuz için çok şükürler olsun dedik ve bir günü daha noktaladık.

Geçen günlerdede sürekli 2-3-4 gibi balıklar tuttuk. ama forumda abık sabık bir sürü ipe sapa gelmez yazı gördüğümden fazlacada yazmak istemedim kısacası. millet yeteri kadar uğraşıyor bizde üstüne tuz biber olmayalım. ancak biz burdayız burda olmayada devam edeceğiz.

Kimsede meydanı boş bulup Üstadlık şu bu tavırlarına girmesin. Otursun şunlarıda düşünsün. Ya biz böyle meralarda böyle balıkları tutuyoruz. çünkü meramız bereketli her tür balıktan burda var. varki geliyor. ya Alico ve ekibi tam takım burda tekneleriyle birlikte olsalar acaba onlar neler yapmazlar diye soruyorlarmı acaba. o yüzden bereketli meralarınızın tadını güzel kelimeler ile taşıyınız insanlara yoksa ibret-i Alem için ben geleceğim nasıl balık tutulurmuş göstermek adına demedide demeyin....

Sevgiler.

Not: Resimler çok fazla eleştirildiğinden başka teknikle resimledi Boğaç fena olmadı bence

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Abi fotograf makinası mı aldın? :D Bu sefer resimler de çok güzel. :)

Tebrik ederim abi, güzel av olmuş.
    Nice keyifli avların olsun, devamı da gelsin bu balıkların. :)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Ali abi. Senin uzunoltaya yangin korugu gelmis galiba :D

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolasın Volkan.
    Senin resimlere karşı olan saydırmalarından sonra adam samsung s4 ile çekelim bari dedi. Boğaç

ELlerine sağlık olsun sağolasın varolasın

Sevgiler...

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Roy, Eyvallah kadim dostum....

Alayına gider......

6. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Rastgelsin.

Abi Tüm Ekibe Tebrikler bereketli ve dahası olsun benim anladığım Deniz basamakları yürüyerek çıkmıyor koşuyor resmen Peki Boğaç Abi ne yapmış öyle tekneyi koşar adıma almış heralde Boğaç Abide ben gibi yunus sürüsüyle yarışa girişmiş :)

Bir Mehmet Amcam var onunla balığa çıkma fırsatı buluyorum sürekli sağolsun gel gel senin balıklar koşu koşuyor burda demesiyle yanında alıyorum soluğu birkeresinde dönüş yolunda bana vermişti dümeni yunuslarla yarışa girmiştim tam yolla sonuç herzamanki gibi normal sonuçla neticelendi yarışımız yunuslar fark atmıştı :) Sizin Vesileniz ilede Mehmet Amcanında kulağını çınlattım

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Boş ver üstad... Millet nazik nazik tutamamaya devam ederken, sen kaba kaba lüferleri toplamaya bak. Rasgele, devamından eminiz, bekliyor ve takip ediyor olacağız.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Serdar Köylü......

Sende 2.sarıyı göreceksin, demedi deme, hamleler top oynamaya yönelik olsun ayağa girme kasıtlı hareket oluyor kural ihlalinden......

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Eyvallah Mert Sağolasın Varolasın..

Boğaçmı o ne yapsın Küfür edebiyatına yeni kelimeler ekleme uğraşı içerisinde, en son çelik tel ile ilgili bişeyler anlatıyordu......

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın kadim dostum Ellerine sağlık olsun.....
    Darısına diyelim herp beraber....

Sen anladın, ben demeyeceğim gerisini sana

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Tebrikler. balık yok deyip kestirip atmamak lazım hiç ummadığım yerlerde hiç ummadığım kadar ne balıklar yakalamıştık tekneyle. uzun olta pek yapmadım fakat gerçekten zevkli. umarım ilerleyen günlerde daha bereketli avlara imza atarsınız.

12. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Tebrikler.Yine güzel bir av günü yaşamışsınız.Fotoğraflarda şahane gözüküyor.Bende işlerimin sıklığından dolayı bu sene daha uzun olta dolaştırmaya fırsat bulamadım.Fakat bizim menekşe-florya merasında balık biraz seyrek,kovalamak gerekli.Ambarlıdan da haberler geliyor.Kaynak sağlamdır ;) Şansınız bol olsun...

13. emreseven

emreseven Emre

Ellerine sağlık Alico abim.Nice avların olsun.

Ağzına sağlık.Kaç gündür klavye başında zor tutuyorum parmaklarımı. :)

14. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Ali Abi merhaba,

Foruma ilk üye olduğum günden beri raporlarını imrenerek ve büyük bir keyifle okuyorum. İnşallah bir gün canlı canlı şahit oluruz :rolleyes: :thumb:

Tebrikler, inşallah kofanalar da en kısa zamanda açılışı yaparlar.

15. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

tebrik ederim.elinize sağlık.
    güzel avlarınızın devamı dileğiyle.:)

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Ali abi tebrik ederim, inşallah devamı daha da bereketli ve bol olur :thumb: rastgele..

17. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

TEBRİKLER USTALARA.. bi de şu oltaları koparanları alabilseniz süper olacak :) he bu ara fazla takım patlıyo usta buna bir çözüm bulman gerekir:)

18. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    Ali abi tebrikler, çok güzel balıklar arkadaşın da dediği gibi kaçmasaydı da keşke göreydik.. keyifli avlar, rastgele..

19. boyacık

boyacık volkan ertem

Bereketli olsun Alico usta.

Sen lūferi bizde seni takip deyiz.

Gūney Marmara da õnce Karacabey boğaz ve şu birkaç gündür Bandırma iyi lüfer yapıyor. On güne kadar Kapıdağ ordan Erdek tarafında olur. İstanbul ne kadar hareketlenirse buralara da düşer İnşallah.

Sevgiyle kal, rastgelsin.

20. muratc

muratc murat

güzel balıklar, güzel rapor ve sonunda güzel fotoğraflar...

Bütün ekibi kutlarım, ellerinize sağlık.