Merhaba arkadaşlar, Yine bir haftasonu Karadeniz kıyılarını yoklamaya devam ediyorum, geçen haftasonuda Kabakozda şansımı denedim, fakat yine vuruş dahi alamadım. Bu şansızlığımı nasıl ne zaman kıracağımı bilmiyorum ama bir gerçek var ki bu balığı tutmadan bir başka ava yönelmeyeceğim. Kabakoza geldiğimde deniz gayet dalgalıydı, sabah 07:30 da oltalar sudaydı,17:30 a kadar sürekli 6 oltayla denedik. Bolca yengeçleri yemledik diyebilirim. Her oltayı çektiğimizde istavritlerin yarısı yoktu (2 tane yengeç takılmış oltaya suç üstü) kullandığım takım 3 lü dip oltası, yem istavrit. iğne boyu 4/0. mekan resimlerinide ekliyorum. aslında tam mevsimi deniyor ama nerde bu balık cyr
Umarım en yakın zamanda rastgelir, 40 cm ve üzeri bir kalkan. Çok güzel bir yermiş, olta attığınız mekan. Bayağı da azimle beklemişsiniz, bu azimle yakın zamanda amacınıza ulaşırsınız.
Kalkan Balığı mı bıraktılar Karadeniz'de? Tezgahlarda kilosu olmuş 80 lira. Gidenlerin hepsinde durum aynı, bekle bekle birşey yok. Acı ama gerçek bu maalesef...
koca denizde vardır bizimde kısmetimiz. şilede kilosu 100 liraydı. ve canlı olarak satılıyordu ,sözde kıyıdan avlanıp satılıyormuş.zaten bizde bu gazla her hafta şansımızı deniyoruz.
kabokozdaki avlağı bende çok merak ediyorum. maps tan resim olarak belirtme şansınız varmı? cunku orada 3 pilaj var, çayırbaşı - kabakoz kabakoz kabakoz - akçekese