Aslında pek kaydadeğer bir av olmamasına rağmen forumda bizde bişeyler yazalım ve bu bölgedeki arkadaşları biraz olsun bilgilendirelim diyerek bu konuyu açtım, pazar sabahı 2 haftadır balığa gidememenin verdiği hırsla 5.30 gibi arnavutköy limanına vardım deniz çarşaf gibi hava çok güzeldi denize açılır açılmaz hemen sahteleri hazırladım ve suya saldım limanın sol tarafında , mezgit için çoktan 15 ye yakın teknenın oltalarını suya indirmiş olduğunu gördüm ama benim niyet farklıydı yavaş yavaş yol alırken sahteye farklı aksiyonlar vermeye çalışıyordum askeriye iskelesinin hemen önünde 2 tekne de sahtelerle suyu yokluyordu kıyıda ise 3 kişi kaşık atıyordu ama bişey alamadıklarını söylediler bende yine yavaş bi şekilde Burgaz a doğru yol aldım tık yok baktım hava ısınacak çok sıcağa kalmadan bari 1-2 tavalık mezgit alalım diyerek ikizkayaların yolunu tuttum .Burgaz tarafına giderken rapala xrap 12cm lik sahteyi , dönüş yolundada prences mavi 10 cm lik sahteyi denedim.Arnavutköye vardığımda iskelenin bitimini hiza alırsak yaklaşık 100 mt açıkta diğer kayıkların oluşturduğu kümenin içinde bende yerimi aldım ve 2 li dip takımını suya saldım yem olarak tuzlanmış karides ve hamsi kullandım yaklaşık 2 saatlik süre zarfında yarım kilo kadar mezgit birde iri sayılabilecek kırlangıç aldım bir adet yavru kırlangıcıda nazikçe suya iade attim havanında iyice ısınmasıyla avı sonlandırıp kıyıya geldim iğne olarak mustad 496 7 no , takım bedeni olarak asso ultra 0.26 , köstek 0.22 kullandım , kırlangıcı %99 şansa yakaladım çünkü hayvanı çektiğimde iğnenin solungaçtan girdiğini gördüm ama takımımın ve iğnenin sağlam olmasından rahatlıkla yukarı çektim yalnız beni üzen 2 konu vardı arkadaşlarım , abilerim, 1.si denizin rengi ; kıyıdan 300-400 mt açılmama rağmen denizin rengi kahverengiydi herhalde Mudanya için mavi veya yeşil deniz diye bir kavram çok zor olacak 2. si kendini bişey sanıp parmak büyüklüğündeki kırlangıçları zafer naralarıyla kovalarına atan arkadaşlar , herhalde bu gidişle gerçekten çocuklarımıza girilecek deniz avlanacak balık bırakamıyacağız en azından bu bölgeler böyle umarım resmi atmayı başarabilmişimdir
Avınız pekde güzelmiş öyle küçümsemeyin yalnız konuyu yanlış yere açmışsınız. Ya ben İstanbul da yaşıcam hemde denize az buçuk yakın olacak (en çok 2 km) fazla uzak değil her sabah 4 de giderim balığa
tebrik ederim, mudanya da böylesi kaydadeğer bir av yapabilmeniz bence takdire şayan bir durum... hem kanaatinde hemde insaflı bi av olmuş... denizin rengine gelince... bu durum beni öyle üzüyor ki anlatamam .... bazen gördüğümün deniz olduğuna inanamıyorum... bu denizin bu hale gelmesinin yegane sebebi gemlikteki denize karşı ilgisizlik alakasızlık ve bilinçli olarak yapılan çevre kirliliği... bilmem anlatabildim mi...
Tebrikler avınız güzel olmuş.Bu hafta sonu pazar Balıkesirden bizde mudanyaya gittik fakat oradakiler denizin çok kirli olduğunu ve balık yakalayamadıklarını söyledi.belki tirilye tarafında balık vardır dediler bizde yemleri alıp tirilyede geceledik. bizede ançak 1 tane kırlangıç geldi fakat çok üzüldüm deniz çok kirli ve buralarda balıklar kalmamış burada limanda konuştuğumuz balıkcılarda bunlardan şikayetciydi.
tebrikler avın güzel olmuş fakat geçtiğimiz pazar bütün kıyı şeridinde denizin rengi kahve rengiydi ben çıkmadım ama bu pazar erdeğe gitmeyi düşünüyorum hepinize rastgele
Teşekkürler Emre bende İstanbulda yaşasam haftada 3-4 gün kesin boğaza giderdim ama Bursa da haftada bir gün çıksak şürediyoruz Teşekkürler Togay kardeşim , inşallah birileri şu Gemlik körfezine bir çare üretir, bence bu işte serbest bölgedeki fabrikaların çok etkisi var özellikle adını söylemiyeceğim kimyasal madde üreten fabrika acaba bunların atıkları nasıl denetleniyor Teşekkür ederim Özcan abi,genelde körfezin karşı kıyısı Kumla dan Armutluya kadar olan bölüm daha verimli ama bizim taraflar çok vahim durumda ama benim merak ettiğim sizin oralar balık için daha temiz ve verimli değilmi bi düşünüyorumda Edremit körfezi,Akçay,Güre,Altınoluk,Küçükkuyu diğer taraf Burhaniye,Ören,Ayvalık çok güzel yerler var herhalde burda işiniz olsa gerek Teşekkür ederim Faruk abi,ama forumdan Enes kardeşimizin (tqyline) anlattığına göre Erdekde de kayıklar 3-5 balıkla geliyorlarmış , inşallah siz güzel avlar yaparsınız
bence raporunuz son derece kayda değer...hiç olmazsa denizlerin ve avcıların durumu hakkında bilgi almış oluyoruz...o ufacık balıkları kovalarına alıpta buna sevinenler için de söyleyeceğim tek söz...ALLAH akıl fikir ihsan eylesin...avınız her daim bereketli olsun...afiyet olsun...
Bir tavayı doldurmuşsunuz, değerli bilgiler vermişsiniz.Bundan güzel rapor ve av olur mu?.Tebrik ederim.
Teşekkür ederim Turgay abi, İnşallah hep birlikte avımız daim ve bereketli olur Teşekkür ederim Onur kardeşim , evet kırlangıç fena değildi İnşallah siz daha iyilerini tutarsınız Teşekkür ederim Halil abi , Teşekkür ederim Enis kardeşim
Seyit bey gerçekten çok güzel av raporlaru hem av konusunda hemde denizlerimizin durumu konusundaki hassas düşünceniz vegüzel avınız için tebrik ederim
Hasan abi teşekkür ederim , dediğin gibi kırlangıcın çorbası çok güzel oldu benim mızmız oğlum bile hiç ağlanmadan yedi Ali Kemal Bey çok teşekkür ederim
Tebrik ederim, Kırlangıcın çorbası gerçekten çok lezzetli oluyor, herkese tavsiye ederim.. http://www.denizce.com/ykirlangicorba.asp
Abi teşekkür ederim kırlangıç çorbası annemin ki gibi usta ellerde gerçekten çok lezzetli oluyor bizim balık çoktan mideye indi annemin nasıl pişirip terbiye ettiğini bilmiyorum ama görüntüsü aynı senin resimdeki gibiydi,benim yemek yemeyen yaramaz oğlum bile 2 tabak yedi