sizleri uzun zamandır takip ediyorum fakat yazmak kısmet olmadı çekindim desem yeridir. her hafta pazar çıktıgım ava bu pazarda dahil oldu. Dip oltası kullanarak iskenderun açıklarında yaptıgım avı paylaşmak istedim hava her ne kadar 3 5 göstersede eser yoktu hava çok güzeldi fakat av beklediğimiz gibi olmadı yinede denizde olmak bana huzur veriyor. 1 tane balık tutamasamda ratımı 1 sanıye bırakmadan sıkılmadan saatlerce bekleyebilirim. yaklaşık 4.5 kilo olan avımda cerbit çupra palamut kırmızı mercan mırmır mevcut yani bir çok yerde her türli avı deniyorum ve keyfimi alıyorum iyi seyirler sizede ilk paylaşımım olacak av fotograflarım :
Mehmet hoşgeldin, ilk rapor hayırlı olsun, bereketiyle devam eder inşallah. (yaşınızı da görsek fena olmaz, hitap için) Masa güzel donatılmış, tersinden bakıp iç geçirsekte çocuklar "babamız balık getirmiş, ne güzel" hissiyatı yaşamıştır kesin. Afiyet olsun, ailecek. Misina kaçlık merak ettim, tutulan balıklara göre biraz aykırı sanki. Daha ince olmalıydı diye düşündüm.
2 rat var bu aslında jig için ama ucuna fır döndü ile berkleyi sardıgımda banamısın demiyor. avlandıgımız yerler taşlık 50 metre derinliğindedir. örgü misina hissiyatım biraz daha mı azaldı diye sordum kendime balıktayken fakat her tıklatmayı hissettim öneriniz nedir ?
Beni taa 70'li senelerin sonuna götürdün sevgili Mehmet. O zamanlar Hateks Hatay Tekstil İşt.AŞ.'nin ihracat müdürüydüm.İmalatımızın bir bölümünü TIR'la yapar,kimi zamanda Konteynerlere yükleyerek İskenderun limanından gerçekleştirirdik. İşte gemiyle yaptığımız ihracatta bana gün doğar işin başına bizzat gider,iitiiraf etmeliyimki illaki arabamla limana girer,olabildiğinde kıyıya park ederek,her fırsatta araba içinden kamışımı uzatır avlanırdım. Her seferinde Orfoz arada lagoz yakaladığımı anımsıyorum.Elbbette arada imtiyaz ufaklarıda gelirdi.Sen imtiyazın ne olduğunu bilirsin. Sevgimle kal Not;Ekstra kafalı Shimano kullanman ve bu sayede daha fazla ip misina alan takımınla avlanman senin ustalığının göstergesidir.Çoğu Shimano avcısı bunu bilmez bile
vallahi ben balık ayırımı yapmıyorum derlerya denzden babam çıksa yerim diye aynen öyle her birine verdiğim emeklerden sonra temizlemek bile zevk veriyor yemeği siz düşünün
Takımı zorlayacak balık gelmesi halinde misina kalınlığı çekeri dolayısıyla avantaj sağlar, takım patlamaz. Ancak sorun da olabilir bu durum, mesela balığı ürkütür diye bir yoruma vardım. Hedef balık eksenli takım daha randımalıdır malum. Bana göre çekeri yüksek fakat daha ince bir misina kullanılabilirdi. Her vuruşu/dokunuşu hissetmek tamam, ya vurmuyorsa/vuramıyorsa? Dediklerim; şu misina, bu misina ekseninde değil ve marka/model önerecek bilgim yok maalesef. Selamlar.
Canlı renkteki mercanlar çok güzel birde aralarında daha sönük renkli olanlar var ikisi farklı tür diye biliyorum adlarına ne deniyor ?Örn(Mandagöz mercan ,kırma mercan ,fangri mercan)
küçüklerine kırmızı büyüklerine cerbit tam hakikisine antenli mercan diyorlar hepsinin cizgileri vuruş şekilleri farklı
kırmızılar aşağıdan poşet çeker gibi geliyor zaten dışarıya alır almaz almaz ölüyor. hayvan şişiyor. bu balık körfezde 4-5 yıldır var eskiden hep cerbit ve mercan vardı ama artık mercan çok zayıf olursa cerbit...
Av için tebrikler Mehmet bey. Yanlış görmüyor isem eğer (benimde rüyalarımı süsleyen) Shimano Stella makinanız ve buna sarılı Berkley fireline smoke cinsi kalınlığını kestiremediğim örgü misinanız var. Örgü misana ve görece orta sert aksiyonlu bir kamış özellikle karagöz çupra gibi vuruşu zor hissedilen balıkların beklemeli avı için en uygunudur bence. Fakat örgünün kalınlığı, rengi ve kalitesi hedef balığa göre dikkatli seçilmelidir. Örgü misana yapısı gereği monofilament misinaya kıyasla çeşitli avantajlar yanında dezavantajlarda barındırır. Su tutması, kolay karışması,makina ve kılavuz halkaları daha çabuk aşındırması, rüzgarlı havalarda balon yapması vb. gibi. Her ikisinin çeşitli marka ve tiplerini kullanmış birisi olarak benim size nacizane tavsiyem; vuruşu hissetmek isediğiniz avlarda sert yapılı misinaları (Powerline Extreme serisi vb.), mücadeleci sert kafa vuruşlu balık avlarında yumuşak yapılı monoflament misinaları (Okuma Sea Bass serisi vb.)tercih etmeniz şeklinde olabilir. Daha büyük ve güzel avlar yapmanız dileği ile.