14.10.2015 Yeşilköy lüfer avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında AKKOYUNLU tarafından paylaşıldı.

1. AKKOYUNLU

AKKOYUNLU CEM İBRAHİM AKKOYUNLU

Sabah 6:45 , 7:30 arası Yeşilköy uzunolta, yem sahte arkası zargana 3 ad. Lüfer. Tam balığın yerini buldum arkası gelir derken. 2 tane kıyı balıkçısı geldi. Hemen ağları indirip çevirdiler ne var ne yok götürdüler. Ondan sonra dön dolaş tık yok. Kıyı balıkçılarının 10-12 metreye ağ atmaları yasal mı ? Gerçi yasayı takan mı var! Lüfer bizim bölgede gittikçe artıyor. Hepinize rast gelsin.

Ekli Dosyalar:

2. scubaego

scubaego engin

Favori Kamış:
    Daiwa crosscast 243 hard game II 14/42gr.
    Favori Makine:
    daiwa freams 3000A
    En İyi Avı:
    olta levrek 1.5 kğ zıpkın orfoz 17 kğ
    Arkadaşım, senin rastladığın kıyı balıkçısı 10-12 m'ye ağ atmış.Son yağmurdan önce C.bostan'a spin'e gittik.Öküz kıyı balıkçısının teki 100-150 metrelik ağını kıyıya 50-60 metre öteye konumlandırdı.Yani benim ve arkadaşlarımın spin yaptığı uzaklığa.Seslendik senin yaptığın yasal değil diye.Adam ağını döşedikten sonra üşenmedi Dalyan'a teknesini bağlayıp bisiklet ile yanımıza geldi.Avazı çıktığı kadar bağırarak isterse plaj kumuna ağ serer balık tutarım, ben kıyı balıkçısıyım dedi.Avlanma belgesini de göstererek yaptığının yasal olduğunda diretti.Bizimde tadımız kaçtı.Bizimde başımızdan böyle bir olay geçti.Balığında geliş yönü kesilince havamızı aldık.Bu Öküz kıyı balıçkısının davranışı yasal mıdır?

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bilgi için teşekkürler abi, haftasonu biz de oralarda oluruz inşallah. Balıkçıların bindirmeci dediği tipler orada yıllardır sıkıntı maalesef, 2 tane balık çıktığını görseler bir yerden ortaya çıkıp çevirirler hemen.

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    abi benim ülkem uygulama acizidir ne yazıkki.şikayet edersin pişman ederler.ben oldum.

5. sunshine

sunshine tamer

Daha iyileri rasgelsin bereketli olsun.bindirmeciler istedikleri yere ağ atabilirler kanuni olarak bir kısıtlama yok onlarida hoş görmek lazım sonuçta onların işi bu evlerine ekmek goturuyorlar . herkez kısmetini alir.

6. AKKOYUNLU

Tabiki. kimsenin ağ atmasına, balık yakalamasına bir sözümüz olamaz. Onlar da emekçi. Dünyanın en zor işlerinden birini yapıyorlar bir çoğu da geçimini bu yolla sağlıyor. Benim endişem bu işi yaparken yavru balık popülasyonuna zarar verip vermedikleri. Bunu da tebliğ düzenliyor. Ancak ben orada GırGır dışında ağ atma derinliği görmedim. Demek ki bir sakıncası yok. Laf aramızda geçenlerde bir GırGır yeşilköy de 12 metreye istavrite ağ attı. 158 e Telefon edenler oldu. Sahil Güvenliğin cevabı; merak etmeyin biz ekrandan izliyoruz onları. kaç metreye attıklarını görüyoruz demişler. :) Yasakları koyar, AB normlarına uyarsınız. Ama Uygulamazsanız bu balıklar da nereye gitti diye sorarsınız. Hele şimdi seçim üstü kimse kimseye dokunmak istemiyor anlaşılan. Bol lüferli günler diliyorum hepinize.

7. sunshine

sunshine tamer

Bende girgirlari hergun balkondan goruyorum 5 kulaclara bile atıyorlar arıyorum sahil güvenliği yok derindir yok yanlış görüyorsun diyip geçiştiriyorlar daha geleni gormedim

8. asım

asım asım bartınlı

cem abicim bereketli olsun
    ben de eski bir Yeşilköylü olarak attığınız rapordan memnun oldum,inşallah devamı daha bol olur.
    Balıkları baruthanede mi avladınız?

9. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    1-Balıklar bereketli olsun, şifa olsun.

2-Kuralları bilmeden yorum yapmak insanı sıkıntıya düşürüyor hele de öküz filan gibi yakışıksız kelimeler sarfetmek daha da kötü.

Çok mu zordur, 3/1 no.lu ticari tebliği okuyup anlamak?

Bilmeden şikayet ediyoruz, sonra da biz nasılsa haklıyız deyip ağ atanı, SG'yi ve başkalarını suçluyoruz.

Bu doğru değil.

3/1 tebliğe göre küçük kıyı balıkçıları için derinlik yasağı yok, gerekiyorsa ağın bir ucunu kıyıya da koyabilir.
    Bu balıkçılar için daha doğrusu amatör-profesyonel bütün balıkçılar için boy yasakları vardır, buna da uymayanların başında trol ve gırgırlar geliyor.(Bir kısım amatör görünümlü kaçak avcıları da unutmayalım)
    Küçük balıkçının limit altı balık tutması çok ender görülür, çünkü attıkları ağ ( mesela bahsi geçen balıkçı lüfere ağ atmış) pasif av yapan seçici bir ağdır, küçük balıklar gözlerinden geçer, büyükler takılır.
    Ama adam gelip de 20 cm.den küçük çinekoplar için ağ atarsa bu tabii ki cezayı gerektiren bir iş olur.
    Özetle bu konuda bahsi geçen balıkçılar haklı, şikayet edenler haksız görünüyor.
    Ne demişler, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.:)

Arkadaşlar, tebliğleri zaman zaman, tekrar tekrar okuyup asılsız ihbarda bulunmamak ve haksız yere küfür edip günaha girmemek için lutfen daha dikkatli olalım.

Selam ve sevgiler, rast gele.

10. candemir

candemir candemir demircan

abi tebikler
    bu bolgede balık başlaması çok sevındırıcı
    herkese bol bol nasıp olsun inşallah

yaşadığın olay için aynısı ataköyde başıma geldi
    yapakacak hiç birşey yok

bol şanşlar

11. AKKOYUNLU

Asımcım iyi dileklerin için teşekkür ederim. Baruthane den henüz siftah edemedik. Liman inşaatı mıdır sebebi bilmiyorum. Balıklar çiroz açıklarından alındı. Sevgiler..

12. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Her zaman derim avlak yeri paylaşmayıııııın.;) :mad: Büyük balıkçı tekneleri artık kıyıda avlanıyorlar.Açık denizde kendini güvende hissetmeyen balık ,kıyılara sokuluyor....:mad:

13. AKKOYUNLU

Reis doğru söylüyor. Üsluba dikkat. Ancak cezai yaptırımlar uygulanmıyor bu da bir gerçek. Hepinize rast gelsin.

14. AKKOYUNLU

Suatçım doğru söylüyorsun da avlak yerleri belli zaten. Ayrıca onların sonarlarının göremediği balık yok. Mesele ahlak meselesi. Sevgiler.

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bereketli ve bol olsun, dahasına rastgelsin.

16. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Kofana 2700 gr
    Lüferler yakışıklı görünüyor çekmesi zevkli olmuştur. Ağcılara ise söylenecek söz yok herşeye yasa koyacak değiller insan olan biraz ahlaklı olur anlayışlı olur biz oltacılar bir avlağa gittiğimizde biri avlanıyorsa yanına gitmiyoruz önüne olta atmıyoruz (bırakın ağ dökmeyi) uzağında avlanıyoruz. Ağcıların çoğu ise on kişinin balık avladığı yeri geliyor çeviriyor bunun yasayla ne alakası var tamamen saygısızlık yabanilik....

17. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    aç gözlü olmamak lazım bence de... oltacının atamayacağı onlarca hatta belki daha güzel verim alınabilecek yerler vardır eminim oraya gitsin atsın. fakat merak ettiğim şu İstanbula hiç gitmedim bu teknelerin ruhsatlarını her önüne gelene veriyorlar mı? yoksa ufak ağ atma işinde bir kota var mıdır. böyle giderse herhalde birçok balğı kaybedeceğiz. boğaz bizim diye gavura vurur gibi vuruyorlar en başta büyük gırgırlar troller