14.11.2012 kartal raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında budun 34 tarafından paylaşıldı.

1. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Değerli arkadaşlar benim kısır geçen bir sezondan sonra ( belki acemilik) ele avuca gelecek bir av gerçekleştirmenin sevinciyle forumdaki ilk balık avı raporumu açıyorum. avımı saat 18-22 saatleri arasında gerçekleştirdim. rastgelsin

yer: kartal sahil
    saat: 18-22
    kullanılan yem: istavrit-hamsi
    olta : el oltası (şeytan oltası ) da denir
    misine:powerline 0,22
    iğne:mustad 496 4no

avımda kamışlada atmış olmama rağmen gerek rüzgar , gerekse el oltası attığımdan fazla ilgilenemedim. bir kaç defa yem yedirmiş ve hırsızı kestirmiş oldum. el oltasıyla tutmak çok daha keyifliydi.balığın tırtıklamasını ve misinayı götürmesi çok zevkliydi.

http://[​IMG]

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Naim abi yakaladığın balıklar nedir?

3. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Aret kardeşim acemilik resimleri yeni yükledim.

4. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Naim abi tebrikler, balıklar çok güzel görünüyor... Bizde dün Kartaldaydık ama çok kesat bir gündü doğru düzgün balık oltaya uğramadı bile idk sen baya iyi bir sonuç çıkartmışsın... Bu balıkları şeytan oltasıyla yakaladığına göre kıyıdan olta atmadın demektir. tekneden veya iskeleden mi avladın abi balıkları ??

5. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Ersin kardeşim kıyıdan atıyorum. kartal kıyıları el oltası için yeterli derinlikte . yalnız ava başlamadan önce biraz yemleme yapıyorum. 10 -15 mt arası atıyorum. balık vurmadan dibe inerse iskorpit gelincik ve yengeç geliyor.

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Abi bunları büyük güvece koyup türlü yapcan oh ohh afiyet olsun :)

7. GökhanÇ

GökhanÇ Gökhan

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420cm 220gr
    Favori Makine:
    Safina Pro Spa-65 Okuma
    En İyi Avı:
    İstavrit,Sazan,Levrek
    Dragosta mı avlandın kardeş.. güzel av yapmışın kısa saatde balıgın az oldugu yerde olsa..

8. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    :confused: merhaba, şeytan oltası, bildiğim kadarıyla kurşunsuz oluyor. Kurşunsuz 10-15 metre atılması mümkün mü??:eek:

9. BURSADAN

BURSADAN HASAN

tebrik ederim güzel av yalnız bişey sormak istiyorum yemlemeyi de hamsi ve istavritle mi yaptın biraz detaylı bilgi verirmisin

10. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    teşekür ederim. iskorpiti fleto yaptım. derisini çıkardım. löp et kaldı. çorbasını yapardı annem.şimdi hanım görünce elini bile sürmeden çöpe at dedi:D . tavalık deneyeceğim .

ido tarafları daha sakin ve gümüş sürüleri mevcut. malum dişlilerde onların peşinde
    kardeş resimdende görüleceği üzere bir fırdöndü kullanıyorum. rüzgar çok aksilik yaparsa fırdöndüye bir klip takıp gönderiyorum. oltanın yavaş yavaş inmesi ve elimizle az kıskandırma yapılması balığın dikkatini çekiyor. rastgelsin

aynen kardeşim hamsi ve istavritleri kovanın içinde az miktar su ile küçük parçalar yap ve ez . onun kokusu ve ezilmiş balığı önüne serpiştir. inan balıkları cezbediyor. rastgelsin

11. emreseven

emreseven Emre

Deli oldum,fotoğrafları göremiyorum.Ne balığıdır bunlar ?

12. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Emre çinekop ,zargana ,gelincik ve iskorpit.:D

13. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    şeytan oltası ile dişli avı bana çok değişik geldi , ilk fırsatta denemek gerek. Güzel avınızdan dolayı tebrik ederim.
    Mazmuzlama kıyıya yakın avlarda ( şeytan oltası gibi ) olmazsa olmaz gibi neredeyse. Kokusuna çekiyor balığı , şeytan oltasıda yüzeyden dibe doğru süzüle süzüle inince hem görüntü , hem koku balık direkt atlıyordur yeme .
    Peki bu takıma fırdöndünün gerisine olacak şekilde 1-2 adet kıstırma kurşun taksak olumsuz etki eder mi acaba ?

14. emreseven

emreseven Emre

Bende cevizli'den mırmır yada levrek denemesi yapmayı düşünüyorum.Mırmır için gece, levrek için sabah.Deniz dibi kumluk olduğundan uygun olduğunu düşünüyorum.Oldukçada sığ.Ancak kayalıklardan attığımız için rapala yada yemin dipte durmasını yada dipte aksiyon vermek zor olur gibi.Daha önce buralarda deneyen varmıdır bilmiyorum,ama lüferin azaldığı bu günlerde farklı bir alternatif olabilir diye düşündüm.Tabi iskorpit,gelincik falanda fazlaca var bölgede ama hedef balık değil.

İlginç kırlangıç hikayeleri duydum.Kırlangıcın kumluk bölgelerde avlandığını yada bulunduğunu bilmiyordum.Gözümle görmesem inanmazdım 3-4 kiloluk kırlangıçlara.Ama oltası nedir bilmiyorum.Tutan şahıs yemli çinekop takımıyla almış balığı.Zaten ardarda gelmiş 2 balıkta,çift olarak gezerler dedi.Ne kadar doğru bilemiyorum.

15. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bende kırlangıcın çift gezdiğini, birbirlerinde ayrıldıklarında diğer kalanın yaşayamadığını duymuştum

16. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    emre kırlangıç takımı çok ayrı ve özellikli takımlar diye biliyorum. Bir yerde okumuştum. Evet çift olarak gezerler. Dipten sürütme yöntemiyle tutuluyormuş. Kıyıdan oltaya tesadüfen geldiklerini düşünüyorum. Geldiklerinde de dip oltalarına geliyorlar .

17. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    o kadar sene istanbulda yaşa dişli avı yapma şimdi kafayı taşlara vurasım geliyor

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler abi dipte, ortada, yüzeyde ne varsa toplamışsın. Şeytan oltasının avantajı bu işte. O taze zargana teknede olsa hemen 2 adet güzel lüfere çevirilir :)

19. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    teşekkürler Aret. zargana'ya bende şaşırdım.gündüz esamesi yok . oltayı öyle bir karıştırdı ki takımı yeniden yaptım.

20. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    [/url]"]http://[​IMG][/URL]

yeni düşündüğüm bir model . örgü ip üzerine hareketli burç ekledim. balığa tasma atarken ve çekerken fiziki olarak iğnelere doğru hareket edecek.

buda resinstans teli kullanarak yaptığım 3' lü iğne . tel kalınlığı 0,25 , ama pek memnun olmadım.